Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ένα πολίτης έχει δυο βασικά εργαλεία στα χέρια του




Ένα πολίτης έχει δυο βασικά εργαλεία στα χέρια του
 
Ένα πολίτης έχει δυο βασικά εργαλεία στα χέρια του όσον αφορά την διακυβέρνηση της πόλις - χώρας του.
Το ένα είναι η ψήφος και το άλλο η επανάσταση.
Το πρώτο πρέπει να γίνετε με σωφροσύνη και σεβασμό και αλληλεγγύη στους συμπολίτες του μιας και προέχει πάντοτε το καλό της πατρίδος από το ατομικό καλό.
Για το δεύτερο δεν μπορώ να πω πολλά μιας και δεν έχω τέτοια βιώματα αλλά όταν εξαντλείται το πρώτο το δεύτερο είναι η μόνη λύση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όσον αφορά την πνευματική μας κατεύθυνση και δρόμο, μια σωστή εσωτερική επιλογή είναι απαραίτητη μιας και μπροστά μας δύο δρόμοι ανοίγονται πολύ ξεκάθαρα ο ένας είναι ο δρόμος προς το φως και ο άλλος ο δρόμος προς το σκοτάδι.

Η μεγάλη διαφορά όμως όσον αφορά τα επίγεια, τα πολιτικά και αυτόν τον ιδιαίτερο πνευματικό δρόμο είναι ότι αυτός προϋποθέτει και τα δύο δηλαδή την επιλογή αλλά και την επανάσταση γιατί αυτός ο δρόμος βάλει μέσα στην ουσία αυτής της έκπτωτης φύσης και των δυνάμεων και των ενεργειών που την καθορίζουν και την συντηρούν.

Μία άλλη βασική διαφορά σε σχέσει με την πολιτική επανάσταση είναι ότι η πνευματική επανάσταση δεν είναι το προϊόν μιας εξωτερικής διαμάχης αλλά μιας εσωτερικής και στην ουσία όταν το Εγώ μας αποφορτιστεί και σιγήσει η προσωπικότητά μας πάλι θα είναι ο φορέας και ο οδηγός σε όλη μας την δραστηριότητα, της σκέψης, του συναισθήματος.

Πολλοί σοφοί άνθρωποι είχαν σαν ιδέα και εντύπωση ότι μέσα από μια εκπαίδευση ο άνθρωπος και η κοινωνία του θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε αυτό που ονόμαζαν μια τέλεια πολιτεία (ηλιακή πολιτεία).
Δυστυχώς είδαν με τα μάτια τους και με οδυνηρό συνήθως τρόπο ότι αυτό δεν ήταν, είναι δυνατόν γιατί μέσα στον άνθρωπο λειτουργούν εκατομμύρια δυνάμεις εκκίνησης και επηρεασμού της ουσίας του οι οποίες κατά κόρον είναι ιδιοτελείς και προσδιορίζονται από μια εγωιστική ατομική ανάγκη για αυτοσυντήρηση.

Για αυτό κάθε προσπάθεια για την δημιουργία μιας ουτοπικής κοινωνίας ευτυχίας και ειρήνης είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Για αυτό η έννοια της επανάστασης είναι κατεξοχήν ολοκληρωμένη και ακτινοβόλα όσον αφορά την πνευματική επιστήμη και τον δρόμο που αυτή υποδεικνύει, η οποία πολύ απλά σου εξηγεί ότι αν κατορθώσεις να μετατρέψεις αυτήν την κατώτερη πραγματικότητά σου μέσα από μία διαδικασία καθαρμού θα μπορέσεις να γίνεις μέτοχος μιας αγίας κοινωνίας η οποία υφίσταται, υπάρχει σε ένα άλλο ανώτερο πεδίο ζωής.

Ο δρόμος αυτός της Αγάπης έχει περιγραφτεί με λεπτομέρεια και έχει εκφωνηθεί από τα μπαλκόνια και τις πλατείες μιας και στην παρούσα φάση εξέλιξις της ανθρωπότητας η γνώση, η δημιουργική γνώση είναι και πρέπει να γίνει κοινό κτήμα όλων μιας και όλοι είμαστε παιδιά του ενός και ίδιου δημιουργού.
Επιλέξτε σοφά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: