Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η Αγάπη νομοτελειακά θα νικήσει


Η Αγάπη νομοτελειακά θα νικήσει

Η ίδια ανούσια επανάληψη μέσα από την καθημερινή πρακτική μας, η απόλυτη άρνηση να μάθουμε μέσα από την εμπειρία μας.
Είναι αυτή η τραγικότητα της ύπαρξης ανεξήγητη;
Είναι αυτή η θλιβερή κατεύθυνση του Εγώ μας απρόσβλητη;
Ασφαλώς όχι.

Δυστυχώς ακόμα και μετά μια ιστορική διαδρομή χιλιάδων χρόνων και μεγαλόστομες φιλοσοφικές πραγματείες και μία επιστήμη εξωπραγματική τίποτα στην ουσία δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τον άνθρωπο εσωτερικά.

Γιατί κανείς δεν μπορεί να τον διαμορφώσει από έξω προς τα έσω μέσα από κανόνες αξίες ή κατευθύνσεις παντός είδους.
Η μία και ουσιαστική εσωτερική πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου θα πραγματοποιηθεί μόνον από μέσα, μέσω μιας συνειδητής εσωτερικής διεργασίας η οποία δυστυχώς θα τον αφυπνίσει όταν πιθανά αυτός θα βρίσκετε στο απόγειο της τραγικότητας του.

Αυτή η διεργασία είναι αργή και μακρόχρονη γιατί τα αντανακλαστικά του ανθρώπου πλέον έχουν περάσει μέσα από μια ιδιοτελή απάθεια σε ένα ανεξάντλητο μαζοχισμό και παράνοια.
Ο χρόνος όμως εξαντλείτε γιατί η φύση λειτουργεί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και η φύση κινείτε και αναπτύσσετε μέσα από την σοφία του δημιουργού, σε αυτήν δεν υπάρχει στασιμότητα είτε κάθοδος προς τα πίσω όπως βλέπουμε με τον άνθρωπο.

Ακόμη και όταν ο άνθρωπος παρεμβαίνει αρνητικά ως προς αυτήν αυτή η ίδια έχει τρομερούς μηχανισμούς εξισορρόπησης και επαναπροσδιορισμού του πλάνου μέσα από το οποίο εξελίσσεται.
Στο προσεχές μέλλον μία τέτοια κρίση και εξισορρόπηση είναι αναπόφευκτη και ο άνθρωπος μέσα από την ματαιότητα του θα συνειδητοποιήσει την μικρότητα του ώστε να επαναπροσδιορίσει και την θέση του μέσα σε αυτό το αχανές σύμπαν.

Το ορατό αλλά και το αόρατο σύμπαν δεν ορίζονται από το τυχαίο αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας υπέρ νόησης όχι όσον αφορά την δημιουργία του, την σύνθεσή του αλλά και την εξέλιξή του και αν στο απώτερο παρελθόν μια κατώτατη τάξη δημιουργήθηκε αυτή θα πρέπει σταδιακά να εξελιχτεί γιατί ακόμα και από την απαρχή της εμπεριέχει μέσα της σαν σπόρος όλο το σχέδιο της μεταμόρφωσή της.

Τα αρχαία χρόνια πολλά φωτεινά πνεύματα προσπάθησαν να εξηγήσουν τον κόσμο και τον άνθρωπο, μετέπειτα μέσα από μια μοναδική παρέμβαση του πνεύματος στην ανθρώπινη ιστορία το πνεύμα μετατράπηκε και διαχύθηκε στον κόσμο μας αγγίζοντας τα βάθη της καρδιάς του ανθρώπου.

Αυτή η νέα γνώση και αυτός ο νέος τρόπος προσέγγισις του πνεύματος μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά όλη την σωματική μας δομή, να την ανανεώσει ώστε μέσα από αυτήν την καθαρότητα να μπορέσει να την μεταμορφώσει σε Ψυχή Πνεύμα.
Αυτή η παρέμβαση επιταχύνετε και εντατικοποιείται και κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να πει ότι δεν καλείτε ή ότι δεν καλέστηκε αλλά και το σκοτάδι αντεπιτίθεται σφοδρά και αυτό είναι και γίνετε εμφανές σε όλους μας πλέον.

Η επερχόμενη σύγκρουση θα δημιουργήσει νέα δεδομένα όσον αφορά την εσωτερική ανάπτυξη του ανθρώπου, ενδεχομένως όπως και η πνευματική επιστήμη λέει αυτή η εσωτερική ανάπτυξη θα δυσκολευτεί αρκετά, αλλά όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε αυτό το κατώφλι μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ώστε εάν αυτό είναι δυνατόν αυτές οι εσωτερικές διεργασίες μέσα σας να αναπτυχθούν εδώ και τώρα ώστε και εσείς να καταστείτε ικανοί να φέρετε την δική σας εργασία σε ένα καλό τέλος.

Η Αγάπη νομοτελειακά θα νικήσει όλα τα σκοτάδια από όπου και να προέρχονται αυτά αλλά το ζωτικό και σημαντικό ερώτημα είναι αν και εσείς θα συμμετάσχετε σε αυτήν την δόξα του Φωτός.
Πως; ''Μιμητές μου γίνεστε''

Δεν υπάρχουν σχόλια: