Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ψευτοδάσκαλοι & απατεώνες θεραπευτές


Ψευτοδάσκαλοι & απατεώνες θεραπευτές

Υπάρχουν διάσπαρτοι μέσα στον χώρο του λεγόμενου εσωτερισμού πάρα πολλά βαρεμένα άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται δάσκαλοι ή καθοδηγητές ή μεσολαβητές ή θεραπευτές και ένας θεός ξέρει τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν με την αχαλίνωτη και οργιάζουσα φαντασία τους.

Περιπλέκουν συνήθως διαφορετικής παράδοσης κείμενα, κάνουνε μία συρραφή βάζουνε και κάποιες δικές τους παράδοξες ιδέες και μια ορολογία τρικυμιώδη και έτσι μπορούν και ξεγελούν εύκολα ανυποψίαστους αναζητητές γιατί κατά βάση υπόσχονται χαρά και ευτυχία και θεραπείες παντός είδους άσε που η μαστίχα του διαλογισμού και των κάθε λογής οραματισμών υφίσταται με το καλημέρα.

Φίλοι ένας αυθεντικός εργάτης του πνεύματος έχει σαν πρωταρχικό του καθήκον να συντελέσει ώστε να λειτουργήσει το Φως σαν ένας καθρέπτης μέσα από τον οποίον να διακρίνετε κάθε γωνιά της Εγωικής σας προσωπικότητας και αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ούτε ευχάριστο ούτε εύκολο να συμβεί, προϋποθέτει έναν έντονο αγώνα και υπομονή γιατί αυτό που θα διακρίνετε δεν θα σας αρέσει καθόλου.

Επίσης όσο η νέα σας συνείδηση διευρύνετε τόσο πιο πολύ αισθαντικός γίνεστε, δηλαδή με λίγα λόγια όλα όσα υπάρχουν αποτυπωμένα στον αστρικό χώρο της γης κάθε πόνο, δυστυχία, καταστροφή, οδύνη, αδικία όλα αυτά αποτυπώνονται βαθειά μέσα σας, γιατί τότε έχετε πλήρη επίγνωση της κατάστασης μέσα από την οποία το σύνολο της ανθρωπότητας ζει, συντηρεί και αναπνέει.

Πριν από αυτήν την μεγαλειώδη ανάσταση σε ένα άλλο ανώτερο πεδίο ζωής υπάρχει η ένδοξη διαδικασία του δρόμου προς τον Γολγοθά και το συμβάν της σταύρωσις, της πλήρους θυσίας του Εγώ προς το Πνεύμα.
Κατανοείτε πόσο σοβαρά και σημαντικά είναι όλα αυτά και πόσο πολύ απέχουν από την πλήρη νάρκωση της συνείδησης που όλοι αυτοί οι απατεώνες επιχειρούν πάνω σας; Να μην αναφέρουμε εδώ και την οικονομική και συναισθηματική εκμετάλλευση.

Δεν είναι τυχαίο που στα κλασσικά Ροδοσταυρικά κείμενα του 16 αιώνα διαβάζουμε ότι κανένας αδελφός ή αδελφή δεν θα ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα προσφέροντας την τέχνη του, και αυτό ας είναι και ένας οδηγός στην αναζήτησή σας γιατί το Πνεύμα δεν ζητεί τίποτε υλικό για αντάλλαγμα παρά μόνο την αύξηση της αγάπης μέσα στην καρδιά σας και τα καλά σας έργα και όπως είναι λογικό την προσωπική εσωτερική σας ανάπτυξη εν Πνεύματι το Άγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: