Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το καθήκον της εξελισσόμενης ψυχής,συγχωρεση,τα δώρα του Πνεύματος,η μία μας επιθυμία.



Το καθήκον της εξελισσόμενης ψυχής,συγχωρεση,τα δώρα του Πνεύματος,η μία μας επιθυμία.

Είναι καθήκον της εξελισσόμενης ψυχής μέσα από το ταξίδι της στον χρόνο να μπορέσει να ολοκληρωθεί, να γίνει  εντελώς νέα. 

Μέσω αυτής της μεταμόρφωσης ένας  άνθρωπος μπορεί να προσεγγίσει μια κατάσταση πνευματικής ωριμότητας που θα του επιτρέψει να  μπορέσει να κατανοήσει τον κρυμμένο θησαυρό που υπάρχει μέσα στην καρδιά του και μέσα στον πυρήνα του κόσμου του. 

Όταν αυτό συμβεί θα μπορέσει να καταλάβει το μήνυμα κάθε σοβαρού συμβάντος το οποιο συνέβει στην ζωή του και την δική του σημασία θετική η αρνητική και πως όλο αυτό το παζλ τον ώθησε σε αυτό που σήμερα είναι.

Τότε από μέσα του μια ανάγκη συγχωρεσης αναδύεται για κάθε λάθος πράξη που έκανε, αναρωτιέται τι επίδραση άφησε μέσα στους άλλους, και κατά πόσο τους βοήθησε η όχι στο δικό τους ταξίδι εξέλιξης της ψυχής τους.

Ένα δώρο της παρουσίας του Φωτός όταν αυτό είναι παρόν μέσα στην πραγματικότητα μας είναι το ότι μας αφυπνίζει, κάθε κρυμμένη γωνία της προσωπικότητας μας γίνετε ευδιάκριτη, το παρελθόν μας το παρόν και το μέλλον μας κείτεται εμπρός μας.

Παρατηρώντας έτσι το Ον μας γίνετε ευδιάκριτη η εσωτερική μας επιθυμία στο να ζητήσουμε συγγνώμη σε κάθε άτομο που πληγώσαμε και συνεπώς και στο να μας συχωρέσουμε για κάθε λανθασμένη άδικη δράση του παρελθόντος, έτσι συχωρώντας τον εαυτό μας συγχωρούμε τους άλλους, συχωρώντας τους άλλους συγχωρούμε τον εαυτό μας.

Εκείνη την στιγμή θυμόμαστε τα λόγια του Κηρίου μας πάνω στον σταυρό "συγχώρεσε τους γιατί δεν γνωρίζουν το τι πράττουν".

Αυτή η αίσθηση της συγχωρεσης σε συνδυασμό με ταπεινότητα μας προσδίδει, μας ωθεί σε μια εντελώς νέα δράση στην καθημερινότητά μας μας εκκινώντας ώμος τότε από μια μηδενική βάση γιατί ο παλαιός εαυτός μας έσπασε σε κομμάτια σαν ένα κρύσταλλο. 

Τότε αυτόματα το Ον μας αδειάζει και γίνετε έτοιμο για μια αποκάλυψη η οποία θα ξεδιπλώσει σε εμάς δυνάμεις από άνωθεν οι οποίες γεμίζουν την καρδιά και την κεφαλή μας με Πνευματική τροφή.

Αυτή η περίοδος στην ζωή μας μπορεί να περιγραφτεί με την εικόνα του Κηρίου μας πάνω στον σταυρό, όμως σε εμάς αυτό το γεγονός θα διαρκέσει, θα βιωθεί μέσα από ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι ώστε ο παλαιός μας εαυτός να εξουδετερωθεί εντελώς και να μεταμορφωθεί ώστε σε μια δεδομένη στιγμή να απελευθερωθεί εντελώς από τα δεσμά αυτής της φύσης.

Σίγουρα μας είναι πολύ δύσκολο να δούμε, να κατανοήσουμε όλες αυτές τις όψεις, διαδικασίες με μια ματιά ή ξεχωριστά, γιατί η μια είναι μέσα στην άλλη σαν μια ενότητα.

Τότε θα υπάρξει μια στιγμή που το Πνεύμα γίνετε ένα με εμάς και έτσι και εμείς θα μπορέσουμε να εκφωνήσουμε τα λόγια "Ο Ήλιε έχεις διαχύσει πάνω μου την δόξα σου"

Εκείνη την στιγμή ο παλιός μας εαυτός είναι παρελθόν και έτσι απελευθερωνόμαστε από την ύλη και το ταξίδι μας, η μαθητεία μας συνεχίζεται σε άλλα βασίλεια, επίπεδα ύπαρξης όπου όλη η εργασία μας γίνετε τότε χωρίς τα όρια και τους περιορισμούς του φυσικό γεννημένου μας Όντος.

Τότε ένα τρίτο στάδιο θα παρουσιαστεί όταν ο νέος ναός θα γίνει ορατός, σαν ένας νέος Ήλιος και μια νέα Γη και αυτόματα το καθήκον το να εκφράσουμε αυτήν την Αγάπη Του Πατρός μας προς όλη την ανθρωπότητα γίνετε ένα αποστολικό έργο ζωής.

Όλη η ζωή μας από το παρελθόν μέχρι τώρα μας οδήγησε μέσα σε παγίδα, σε ένα λαβύρινθο. 
Το καθήκον μας είναι το να σκοτώσουμε το φυσικό γεννημένο μας Εγώ, τον Μινώταυρο με την βοήθεια της αφυπνισμένης μας ψυχής που θα μας οδηγήσει έξω από αυτόν τον λαβύρινθο.

Φίλοι είναι γραμμένο, κάντε το πρώτο βήμα και εγώ θα σας βοηθήσω να κάνετε το επόμενο, γιατί αν είμαστε εν Χριστό δεν έχουμε τότε κανένα φόβο ή αγωνία παρά μόνο ευγνωμοσύνη και μέσα από την βεβαιότητα της ασημαντότητας  κατανοούμε συγχρόνως και το πόσο σημαντικοί είμαστε.

Επιθυμείτε να παίξετε ένα ενεργό ρόλο σε όλα αυτά τα μελλοντικά επαναστατικά γεγονότα?

Η απάντηση σας πρέπει να είναι μόνον, Ναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: