Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η διάνοια, τα ονόματα και οι παραβολές στις γραφές


Leonardo DA VINCI (1452-1519) Salvator Mundi

Η διάνοια, τα ονόματα και οι παραβολές στις γραφές

Η διάνοια από μόνη της δεν μπορεί να κατανόηση το τι οι γραφές περιγράφουν,μια ερμηνεία κατά γράμμα είναι εντελώς άχρηστη.

Πίσω από τα ονόματα και τις παραβολές κρύβονται θαυμαστά παραδείγματα που μας οδηγούν μέσα στο βαθύ νόημα της μίμησης της ζωής του Χριστού που όλοι μας θα πρέπει να ακολουθήσουμε βιώνοντας έτσι μέσα στην δική μας πραγματικότητα αυτόν τον σταυρικό δρόμο της θυσίας του Εγώ.

Η αποκωδικοποίηση αυτών των κειμένων γίνεται μόνον μέσω αποκάλυψης του Πνεύματος στην 'αναγεννούσα  ψυχή' όταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο της μαθητείας θα υπάρξει κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα.

Έτσι τότε, απλά βλέπουμε ότι 'Ιούδας' μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς όπως και 'ο τυφλός' και 'ο ανάπηρος' ή αυτός που αρνιέται τρεις ή και δεκάδες φορές στην ζωή του την πίστη του στον Χριστό.

Η απελευθέρωση από την φύση του θανάτου,η αναγέννηση εν Χριστό,η σταυρική θυσία ο θάνατος και η ανάσταση πρέπει να εορταστούν εντός μας σαν μια ζωντανή απόδειξη ενός κόσμου και ενός ανθρώπου που πρέπει να αλλάξει θεμελιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: