Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Το Τριγωνικό Χειρόγραφο του Comte St Germain (Stuart Nettleton)

 


Το Τριγωνικό Χειρόγραφο του Comte St Germain (Stuart Nettleton)

Ο Manly P Hall της Εταιρείας Φιλοσοφικών Ερευνών περιέγραψε το Τριγωνικό Βιβλίο του Le Comte Saint Germain ως το "σπανιότερο από τα απόκρυφα χειρόγραφα".   Φύλαγε τα συναρπαστικά και ιδιαίτερα πολύτιμα χειρόγραφά του σε ένα θησαυροφυλάκιο.  Μετά το θάνατο του Manly P Hall, το Κέντρο Getty στο Λος Άντζελες αγόρασε δύο από τα τριγωνικά χειρόγραφα, τα MS209 και MS210.  Η απλή ανάλυση με αντικατάσταση αποκρυπτογραφεί αυτά τα χειρόγραφα σε τελετουργικό κείμενο γραμμένο στα Γαλλικά.

Τα δύο χειρόγραφα περιγράφονται ως εξής:1472
MS 209: 31 φύλλα. Περγαμηνή. Τριγωνικό. 210 x 244 x 244mm. [Comte St Germain] "No. Soixante & Seize". De la collection maconnique du F : illustre F : Antoine Louis Moret fondateur, et Véné honoraire de la R : ... La Sincerite No. 122. Ex president du Souv : Chap : la Triple union Or : maitre, Elu, chevalier commandeur, patriarch, Prince & Govr : Prince des tous les ordres macon : et des tous les Rites : Francais, Ecossais, Anglais, irelandais, Prussiens, &c. &c. &c. &c. Govr : G : insp : Gene : du 33e degree S : P : D : E : Or : de : New York Etats unis L'am : du Nord 5810. Ex Dono Sapientissimi Comitis St. Germain Qui Orbem Terrarum Per Cucurrit. [Γαλάζιο και χρυσό μελάνι σε διάφορα φύλλα περγαμηνής. Κείμενο σε κρυπτογράφηση με τρεις μαγικές απεικονίσεις σε επίχρυσο και διάφορα άλλα χρώματα μελανιού.]  Το χειρόγραφο αυτό, που αγοράστηκε από τον Frank Hollings, έναν λονδρέζο αντικέρ, μετά το 1933 (προφανώς δεν γνώριζε το χειρόγραφο του Hauser St. Germain [MS 210 - παρακάτω]) προήλθε από την αποκρυφιστική βιβλιοθήκη της Mme.
Ο Barbe, ο οποίος το είχε αποκτήσει από τον βιβλιογράφο Stanislaus de Guaita, ο οποίος με τη σειρά του το αγόρασε σε δημοπρασία της βιβλιοθήκης του Jules Favre. Πρόκειται για αντίγραφο που έγινε από ένα από τα μαγικά κείμενα που είχε στην κατοχή του ο Saint Germain με την άδεια του ιδιοκτήτη. Ένας αριθμός τέτοιων αντιγράφων εκτελέστηκε για τα μέλη της Τεκτονικής Στοάς του στο Παρίσι, και το ακόλουθο χειρόγραφο, όσο διαφορετικό και αν είναι σε ύφος, μπορεί να είναι επίσης ένα από τα αντίγραφα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι σαφές αν ο κόμης Saint Germain έγραψε αυτούς τους μαγικούς τύπους ή αν είχε στην κατοχή του ένα αντίγραφο ενός αρχαίου κειμένου. Αυτό το χειρόγραφο έγινε για τον Antoine Louis Moret, έναν Γάλλο μετανάστη στην Αμερική που δραστηριοποιούνταν στον Τεκτονισμό και την πολιτική.

MS 210: 24 φύλλα. Περγαμηνή. Τριγωνικό 237 x 237 x 235mm. [Comte St. Germain.] Ex Dono Sapientissimi Comitis St. Germain Qui Orbem Terrarum Per Cucurrit.  Το χειρόγραφο αυτό προσφέρθηκε στο Hauser Sale το 1933 (αρ. 527). Το κλειδί της κρυπτογράφησης σε συνοδευτικό δεμένο τόμο παραχωρήθηκε με την παρτίδα. Μια δακτυλογραφημένη Γαλλική μεταγραφή και μια Αγγλική μετάφραση βρίσκονται στον δεμένο τόμο, ο οποίος είναι τοποθετημένος στη θήκη.   Μια άλλη Γαλλική μετάφραση βρίσκεται στον δεμένο τόμο που συνοδεύει το άλλο αντίγραφο [MS 209] του κειμένου αυτού, το οποίο παραχωρήθηκε από τον βιβλιοπώλη.    Η λιτανεία του St. Germain -- η αιώνια νεανικότητά του, η ασύγκριτη ζωγραφική του με χρωστικές ουσίες από τα χρώματα που εξάγονται μαγικά από πολύτιμους λίθους, ο ατελείωτος πλούτος του, η αορατότητα του, οι λαμπρές σονάτες του και οι εμπνευσμένες παραστάσεις του, οι ατέλειες που αφαιρούνται από τα διαμάντια του βασιλιά, τα μέταλλα που μεταλλάσσονται, οι γλώσσες που ομιλούνται, φίλοι μεταξύ των προ πολλού πεθαμένων -- αυτές και πολλές άλλες ιστορίες, καθώς και μερικές μη κολακευτικές αναφορές στα θραύσματα της διπλωματίας του 18ου αιώνα συνθέτουν ολόκληρο τον μύθο του, την ιστορία ενός ανθρώπου που ψιθύρισε λόγια με συμβουλές που δεν εισακούστηκαν στο αυτί της Μαρίας Αντουανέτας και του οποίου η εικόνα παραμένει το επίκεντρο νέων κατασκευασμένων μυθολογιών. Παραμένουν ορισμένες αξιοσημείωτες σύγχρονες μαρτυρίες και άλυτοι γρίφοι. Όσο για αδιάσειστες αποδείξεις, δεν υπάρχουν.  Ο Saint Germain έχει περιγραφεί ως ο μεγαλύτερος από τους Ευρωπαίους adepts. Οι θαυμαστές γνώσεις του στην ιστορία και τη φιλοσοφία σχολιάζονταν συχνά στην εποχή του. Σε μια επιστολή του προς τον Φρειδερίκο Β', ο Βολταίρος περιέγραψε τον Saint Germain ως "τον άνθρωπο που δεν πεθαίνει".  Αυτό το χειρόγραφο φέρει μια απόδοση στην όψη του που δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα από καμία πηγή.

Η μετάφραση:
Ο Robert Word μελέτησε το τριγωνικό χειρόγραφο στα Γαλλικά και έκανε μια Αγγλική μετάφραση το 1979.  Η Εταιρεία Φιλοσοφικών Ερευνών του έδωσε εύκολη πρόσβαση σε διάφορα στάδια.  Πρώτον, έλαβε το ίδιο το Τριγωνικό Βιβλίο, το οποίο είναι κρυπτογραφημένο συν τα διαγράμματα.  Από αυτό αντέγραψε σελίδες του κρυπτογραφημένου κειμένου και προσπάθησε να το αποκρυπτογραφήσει.   
Στη συνέχεια του δόθηκε το κλειδί της κρυπτογράφησης και αργότερα το Γαλλικό κείμενο για να μεταφράσει αυτό το Γαλλικό κείμενο στα Αγγλικά.
Ενώ ο Robert Word πιστεύει ότι η μετάφρασή του είναι ακριβής, είναι πιθανό ότι το Γαλλικό κείμενο δεν περιλάμβανε όλο το κείμενο της κρυπτογράφησης.
Επιπλέον, τα έγχρωμα σχήματα αποτελούν σημαντικό μέρος του τμήματος του χειρογράφου.
Ο Robert Word μπόρεσε επίσης να εξετάσει τις σημειώσεις του Manly P Hall που έκανε πάνω στο κείμενο.  Ο Manly P Hall προφανώς προσπαθούσε να μετατρέψει το "ton Levite" σε "Ton le Vite" και να παραπέμψει σε δονητική ψαλμωδία.
Ένα χαρακτηριστικό του χειρογράφου είναι το Thrashraq, δηλαδή η γραφή σημαντικών λέξεων ή ονομάτων προς τα πίσω για να παραχθεί μια στοιχειώδης κρυπτογράφηση.1473

Το τριγωνικό βιβλίο του Κόμη του Αγίου Γερμανού

Η Ιερή Μαγεία που αποκαλύφθηκε στον Μωυσή, η οποία ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα Αιγυπτιακό μνημείο και διατηρήθηκε εξαιρετικά στην Ασία κάτω από το έμβλημα ενός φτερωτού δράκου.
1.   Να βρει πράγματα που χάθηκαν στις θάλασσες από την εποχή του κατακλυσμού του πλανήτη.
2.   Να ανακαλύψει ορυχεία και διαμάντια, χρυσό και ασήμι μέσα στα έγκατα της γης.
3.   Να διατηρήσει κανείς την υγεία του και να παρατείνει τη ζωή του για έναν αιώνα, και μάλιστα με τη φρεσκάδα των πενήντα ετών και τη δύναμη αυτής της ηλικίας.
Θα πρέπει να κάνετε τις πράξεις σας για τα δύο πρώτα αντικείμενα μόνο όταν ο ήλιος, η γη και η σελήνη βρίσκονται σε σύνοδο στην ίδια γραμμή και μέσα στο ίδιο επίπεδο. Όσον αφορά το τρίτο θαύμα, μπορείτε να το εκτελέσετε το οποιαδήποτε στιγμή, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε πάνω σας ένα σχήμα σαν αυτό που βλέπετε εδώ.
Θα πάρετε ένα κατάλληλο αγγείο (από οποιοδήποτε υλικό) και θα το γεμίσετε με φωτιά, την οποία θα ξορκίσετε με τον ακόλουθο τρόπο:
Ω Πλάσμα της Φωτιάς, σε εξορκίζω από Εκείνον από τον οποίο δημιουργήθηκαν όλα τα πράγματα για να απομακρύνεις από τον εαυτό σου όλα τα φαντάσματα. Ευλόγησέ το, αιώνιε Πατέρα, προς δόξα του αγίου και αθάνατου ονόματός σου.
Εσύ που ζεις και βασιλεύεις σε όλους τους αιώνες των αιώνων.
Ένας Λευίτης που θα έχεις μαζί σου θα απαντήσει: ΑΜΗΝ. Στη συνέχεια, θα ευλογήσετε το θυμίαμα και τα τέσσερα λυχνάρια με τον ακόλουθο τρόπο:
Ω αιώνιε Θεέ, κυρίαρχο Ον, ευλόγησε αυτό το θυμίαμα και αυτές τις δάδες, ώστε η δύναμή τους και η αρετή τους να αυξήσουν τον φόβο των εχθρών τους, ώστε να μην μπορούν να εισέλθουν εδώ μέσα.  Εσύ που ζεις και βασιλεύεις σε όλους τους αιώνες των αιώνων. Ο Λευίτης σας απαντά: ΑΜΗΝ.
Θα ρίξετε αυτό το τόσο ευλογημένο θυμίαμα πάνω στη φωτιά και θα ανάψετε τα λυχνάρια μπροστά στις πράξεις σας. Ο μικρός ομόκεντρος κύκλος είναι η θέση που θα καταλάβετε κατά τη διάρκεια αυτών των πράξεων. Ο άλλος κύκλος που βρίσκεται από κάτω είναι η θέση που θα καταλάβει ο Λευίτης σας, θα είστε ντυμένοι όπως τις ημέρες των τελετών θυσίας. Κατά την είσοδό σας στον κύκλο σας θα έχετε στο αριστερό σας χέρι το ακόλουθο σχήμα. Ο Λευίτης σας θα σας ακολουθήσει μεταφέροντας τους χαρακτήρες της αποκάλυψης.
Όταν φθάσετε στον καθορισμένο τόπο, θα επιστρέψετε στον Λευίτη σας τη φιγούρα με την οποία εισήλθατε, τότε ο Λευίτης αφού καταλάβει τον δικό του, θα ευλογήσετε τον κύκλο του προφέροντας αυτά τα ιερά λόγια:
NOTAMARGATET, -- ευλόγησε αυτόν τον κύκλο -- ευλόγησε τον YANODA -- ευλόγησε τον MIOLE -- ευλόγησε τον ALAG -- ευλόγησε τον AOTHIO -- ευλόγησε τον SORIDIS -- ευλόγησε τον APHAL -- ευλόγησε τον AGEMO, ευλόγησε τον THOBASSA -- ευλόγησε τον ARIF -- ευλόγησε τον BCEORA, Εσύ που ζεις και βασιλεύεις σε όλους τους αιώνες των αιώνων. Ο Λευίτης σου θα απαντήσει ΑΜΗΝ.
Στη συνέχεια θα επικαλεστείτε τα πνεύματα στα οποία έχω δώσει τη δύναμη να προεδρεύουν τις ώρες της νύχτας ξεκινώντας από την πλευρά όπου ανατέλλει ο ήλιος, λέγοντας: ΛΈΙΜΑΝ, ΛΕΚΙΆΜΠ, ΛΑΤΡΑΝΆΒΙΟ, ΡΙΜΠΡΆΛ, ΤΕΛΆΡΟ.
Από την πλευρά όπου δύει ο ήλιος:  ELANA, LEPAB, USTAEL, THAERRUB, SOTARECO, ILIBAPAC.
Από την υψηλότερη πλευρά του κύκλου: ELIA, ELINA, AMIGABIREL. Από τη χαμηλότερη πλευρά του κύκλου:  PEDINBCE, FIALECHAM, CHARSIEL.
Στη συνέχεια, θα κάνετε την ακόλουθη επίκληση από την πλευρά όπου ανατέλλει ο ήλιος, πεσμένοι στο έδαφος:
Σας προσφωνούμε YALATINA, και LEMIROT, LESIAB, και TELAR, HERIBAG και ARNAVIO, TRABA και ARIOT, ANIEL και LEDIMAT, YANAEL και CALMAS, LEASO και VIANOEL- σας προστάζουμε από Αυτόν από τον οποίο έγιναν όλα τα πράγματα και από όλα τα άλλα ονόματα του ΑΙΩΝΑ, και από αυτά:
IANODA, EL MIHOLES, HOLAE MEBOTH, NOLICSAZ, και NOTAMMARGATEL που είναι ο Κύριος Θεός που εξυψώνεται μπροστά σας και αντιπροσωπεύεται αόρατα κοντά σε αυτόν τον κύκλο, Ενημερώστε με με μια δίκαιη έμπνευση αν κρίνετε ότι είμαι αξιοπρεπής από την καθαρότητα της ψυχής μου -- τα μέρη όπου υπάρχουν ορυχεία διαμαντιών, χρυσού και αργύρου, εκείνοι που βρίσκουν πολύτιμα πράγματα χαμένα στις θάλασσες -- για να παρατείνω τη ζωή μου με υγεία και ότι για έναν αιώνα -- ζητώ αυτές οι χάρες να μου χορηγηθούν χωρίς να υποστώ κίνδυνο, ρίσκο ή κίνδυνο, από το Y και το V που κατάλαβε ο Αδάμ, από το όνομα AGLA για τη διατήρηση του Λωτ και της οικογένειάς του από τη φωτιά των Σοδόμων και των Γόμορρα. Με το όνομα ΙΩΘ, για τη σωτηρία του Ιακώβ από τη δίωξη του αδελφού του.  Με εκείνα των SOIGCE, YANCEA, THEOS ή NOTAMMARGATET, και με τα άλλα ονόματα του ΠΑΝΔΥΝΑΜΟΥ που πραγματικά ζει και βασιλεύει. Τέτοια είναι η ΒΟΥΛΗΣΗ Εκείνου που δημιούργησε τα πάντα και του οποίου η αυτοκρατορία διαρκεί σε όλους τους αιώνες των αιώνων. Ο Λευίτης σας θα απαντήσει: ΑΜΗΝ.
Θα βάλεις στο κεφάλι σου με το αριστερό σου χέρι το σχήμα που έδωσες στον Λευίτη σου, τότε, αν η ψυχή σου είναι καθαρή, θα υψωθεί. Θα αισθάνεσαι ότι είσαι εμπνευσμένος, θα δίνεις ένα προσεκτικό αυτί σε όλα όσα θα ψιθυρίζουν τα αέρινα πνεύματα, φροντίζοντας να εντοπίζεις από δεξιά προς τα αριστερά σε μια ορειχάλκινη πλάκα τους εμπνευσμένους χαρακτήρες που, θα ευλογείς με αυτά τα λόγια:
Ευλογημένος ο PAO.
ΘΕΟΣ. Αυτά τα πράγματα δεν μπορείτε να τα κοινοποιήσετε σε κανέναν, διότι θα καταστήσετε ανάξια της θείας μου γενναιοδωρίας και δεν θα έχετε την επιτυχία για την οποία έχετε αποκτήσει ελπίδα.
Στη συνέχεια θα πάρετε το σχήμα που ήταν πάνω στο κεφάλι σας με το ίδιο χέρι- στη συνέχεια, κρατώντας το και στα δύο χέρια και προσκυνώντας με λατρεία θα εκφωνήσετε αυτούς τους χαρακτήρες:
Στο όνομα του Αιώνιου Θεού μου, αληθινού κυρίου του σώματός μου, της ψυχής μου και του πνεύματός μου, φύγε, φύγε με ειρήνη, αποσύρσου για να με συνοδεύεις πάντα και να είσαι πάντα έτοιμος να έρθεις όταν σε καλέσω.
 
ΑΜΗΝ και ΑΜΗΝ.
 
ΤΈΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: