Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Προφυλάξτε την ψυχή σας από όλη αυτήν την αρνητικότητα

 
Προφυλάξτε την ψυχή σας από όλη αυτήν την αρνητικότητα

Σήμερα που είναι μια μέρα ξεκούρασης για τους πολλούς μπορείτε να αποτραβηχτείτε λίγο από την φασαρία και την ένταση και να αναζητήσετε μια ώρα προσωπικής ηρεμίας και γαλήνης.

Μέσα σε αυτήν με ευγενικό τρόπο διαλογιστείτε πάνω σε όλα τα συμβάντα της ζωής σας, σε όλα όσα σας συμβαίνουν αυτήν την στιγμή και κάποιους μήνες πριν.
Σκεφτείτε με ηρεμία τις θετικές ή αρνητικές σας πράξεις και λόγους και την σωστή θέση που θα έπρεπε να έχετε πάρει.

Αν παρατηρήσετε κάποια αδικία ή μπέρδεμα διορθώστε το.

Εσείς ο ίδιος μόνον ρίχνοντας μια τίμια ματιά μέσα σας μπορείτε να βγάλετε όλα αυτά τα χρήσιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα μέσα από τα οποία η ζωή σας, οι σχέσεις σας, μπορούν να ανθίσουν σωστά, να ισορροπήσουν, ώστε να περιορίσετε τις εντάσεις και τις προστριβές.

Προφυλάξτε την ψυχή σας από όλη αυτήν την αρνητικότητα, θυσιάστε αν αυτό πρέπει ανθρώπους ή υλικές συνήθειες και αποκτήματα.

Η αγάπη και η ευγένεια η γαλήνη και η ειρήνη στο βαθμό που όλοι μπορούμε να τα βιώσουμε όλα αυτά, σε αυτό το επίπεδο ζωής είναι πολύ απαραίτητα και  σημαντικά για όλους.

Κάθε άνθρωπος μέσα από την δική του αντιληπτικότητα και διάθεση για εσωτερική εργασία μπορεί να τα προσεγγίσει αρκετά εύκολα θα έλεγα.

Οι μηχανισμοί που το εγώ χιλιάδες χρόνια τώρα έχει χρησιμοποιήσει έχουν αναλυθεί και παρουσιαστεί σε σας από πολλούς φωτισμένους και στοχαστές.
Αλλά στην ουσία ο σημαντικότερος εργάτης αυτών των αλλαγών είστε εσείς ο ίδιος.

Η σημερινή μου γραφή αποσκοπεί στο να σας μεταφέρει ένα απλό μήνυμα, πως μέσα από τον αγώνα της ζωής μέσα από αυτόν τον ακατάληπτο θόρυβο απομακρυνόμαστε συνεχόμενα από την εσωτερική μας ουσία και ποιότητες και σταδιακά γινόμαστε κάτι άλλο, κάποιος άλλος.

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό και να δράσουμε ανάλογα ώστε να απομακρύνουμε από την ζωή μας την ιδιοτέλεια, την διαμάχη, τις συγκρούσεις, τις εντάσεις, την αδιαφορία, την απάτη, το ψέμα, την ζήλια, την κακολογία, την σκληρότητα και όλες αυτές τις μιασματικές ιδιότητες της ψυχής μας που και αυτές ενυπάρχουν μέσα μας.

Ο έξυπνος χρυσοχόος έχει ένα φίλτρο μέσα από το οποίο οτιδήποτε άχρηστο να περνά και να φεύγει ώστε ο χρυσός να μπορέσει να φανεί, να αποκτηθεί, αφήστε το Πνεύμα να γίνει το δικό σας προσωπικό φίλτρο.

Μην αναβάλετε αυτήν την ενδοσκόπηση ούτε στιγμή και όσοι από εσάς πιστεύετε σε αυτό το μεγάλο δημιουργικό Πνεύμα επικαλεστείτε το να σας βοηθήσει, δεν χρειάζονται περίπλοκα λόγια και μυστικές προσευχές παρά ο ευγενής σας πόθος μέσα στην καρδιά σας, γιατί σας το λέω με σιγουριά μόνον Αυτός μπορεί να δει μέσα στην καρδιά σας και να την θεραπεύσει, να την ανακαινίσει, να σας ανακαινίσει.

Οι λόγοι μας, και η κάθε ανάσα της ζωής μας πηγάζουν και εκφράζονται μέσα από Αυτόν, και Αυτόν ευχαριστούμε για την ευσπλαχνική του αγάπη γιατί χωρίς αυτήν τίποτε μα τίποτε δεν μπορεί να συμβεί, να υπάρξει.

Αν η δόξα και η αγάπη του Θεού είναι μαζί μας ποίος θα μπορούσε να βρεθεί απέναντί μας;

G.J.P.

Sunday May 17, 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: