Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ζούμε μέσα σε αποκαλυπτικούς καιρούς


Ζούμε μέσα σε αποκαλυπτικούς καιρούς

Αύριο στις 20:00 Inoteka θα δώσω το παρόν για άλλη μια φορά ανοίγοντας τον εσωτερικό μου κόσμο σε κάθε καλόπιστο συνομιλητή. Ταπεινότητα, ειλικρίνεια, ευγένεια, συμπόνια, απρόσωπη προσφορά και άλλες πολύ σημαντικές αξίες πρέπει να μας χαρακτηρίζουν κάθε λεπτό. 

Το γνωστικό αντικείμενο με το οποίο έχω αναλωθεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια δεν έχει καμία μα καμία αξία αν δεν μεταδίδετε στους άλλους γιατί μετά από ένα σημείο ο λόγος γίνετε ζωντανός Λόγος και συνεπώς μικροί λίθοι μέσω των οποίων μία ευγενική ψυχή μπορεί να ανοικοδομήσει  ένα θαυμαστό νέο όχημα μέσω του οποίου επιτυγχάνετε η γέφυρα με τον Πνεύμα. 

Πολλοί φίλοι κατά το παρελθόν  αναρωτήθηκαν και μου εξέφρασαν το πολύ απλό ερώτημα : Εσύ τι όφελος έχεις από αυτό;  Αυτή φίλοι είναι και η συνηθισμένη δραστηριότητα του εγωικού μας Όντος το οποίο επιθυμεί ακατάπαυστα για ιδίων όφελος, που όλα τα μεταφράζει με την έννοια του κέρδους και της επιβολής. 

Όλοι όμως όσοι κατευθύνονται από το Πυρ της νέας ψυχής  δεν επιθυμούν τίποτα για τον εαυτό τους άλλωστε γίνονται συγκληρονόμοι ενός θησαυρού άφθαρτου και αμόλυντου ο οποίος καρτερικά περιμένει όλους εμάς από την αρχή αυτού του κόσμου, γιατί η αμαρτία η οποία συνετελέσθη πριν την δημιουργία αυτού του κόσμου διαγράφηκε μέσα από την θυσία του Κυρίου μας Ο οποίος αν και ένα από τα φωτεινότερα Όντα στο σύμπαν κατήλθε μέσα στο άπειρο βάθος αυτού το κατώτερου κόσμου και τον άγγιξε με την παν περιεκτική του δύναμη, νικώντας έτσι τον θάνατο απέσυρε το πέπλο που έκρυβε τα άγια των αγίων δίνοντας μας την χάρη και την ενέργεια να γίνουμε πάλι Υιοί Θεού.

Αυτή η άμεση γέφυρα με το Πνεύμα συνετελέσθη για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του κόσμου δίνοντας την δυνατότητα σε αμέτρητες ψυχές που την περίμεναν εναγωνίως στο άλλο άκρο του πέπλου.
Για αυτό διαβάζουμε στις γραφές ότι η αμαρτία (η αγνωσία του Θεού) μας δόθηκε από τον Αδάμ αλλά η σωτηρία μας δόθηκε από τον Ιησού Χριστό τον λυτρωτή και σωτήρα μας.

Όταν ο Ζαρατούστρα κατέβηκε από το βουνό θέλοντας να μεταδώσει την σοφία του συνάντησε ένα ζητιάνο ασκητή  και όταν ο Ζ του είπε το τι θέλει να κάνει, να μεταδώσει αυτήν την σοφία στους συνανθρώπους του δηλαδή , αυτός του είπε εμφατικά 'είσαι τρελός αυτοί θα σε κυνηγήσουν' και αυτό κάνει το εγώ όταν αντικρίζει το Φως, πανικοβάλλεται, αντιδρά αρνητικά, επιτίθεται. 

Αντισταθείτε αγαπητοί μου φίλοι σε αυτό το σκοτάδι της ψυχής, σε αυτά τα βρώμικα λιμνάζοντα  ύδατα της καρδιάς και αυτόν τον αποσπασματικό τρόπο ζωής μέσα στην οδύνη και το χάος, την σύγκρουση και την φθορά. 
Ζούμε μέσα σε αποκαλυπτικούς καιρούς μέσα στους οποίους όλη η πλάση δοκιμάζετε, ένας ένδοξος δρόμος ανοίγετε διάπλατα εμπρός σας, θα τον ακολουθήσετε; Ελπίζω πως ναι. 

Οι πύρινες ακτινοβολίες από το πρωταρχικό βασίλειο θα οδηγήσουν την παρούσα φάση εκδήλωσης του κόσμου μας  σε μία άνοδο η σε μία πτώση, γιατί όλα εξελίσσονται από ένα  θεϊκό αρχετυπικό σχέδιο  ανάπτυξης και τις τρομερές δυνάμεις που το φέρουν σε πέρας, γιατί αυτό το οποίο κάποτε είχε αποκολληθεί, απομακρυνθεί,  πρέπει να επιστρέψει ξανά, και αυτό είναι νομοτελειακό και θα γίνει με τον άνθρωπο ή και χωρίς αυτόν. Δράστε σοφά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: