Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Είναι ο φόβος που κυριαρχεί ...


Είναι ο φόβος που κυριαρχεί ...

Είναι ο φόβος που κυριαρχεί όχι μόνο στον νου αλλά και στην καρδιά των ανθρώπων που δεν μεταφράζετε μόνο σε δισταγμό ή σύγχυση αλλά πολλές φορές και σε ένταση και επιθετικότητα. Ο φόβος της απώλειας των αποκτημάτων μας, ο φόβος της ανεπάρκειάς μας σε ένα γνωστικό ή κοινωνικό επίπεδο, ο φόβος ενός αδιόρατου μελλοντικού θανάτου και χιλιάδες άλλοι φόβοι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι. 

Δυστυχώς μέσα από την καθημερινότητα και το πέρασμα του χρόνου αυτοί οι φόβοι δεν μετριάζονται  αλλά αντιθέτως αυξάνονται μαζί με μία εσωτερική φθορά και οδύνη. Αυτός φίλοι είναι ένας οδυνηρός αλλά πολύ γνωστός λαβύρινθος μέσα στον οποίο βαδίζουμε συνεχόμενα σε τέτοιο βαθμό που αυτή μας η οικειότητα, αυτή η επανάληψη σχεδόν μας κοιμίζει, σε ένα επόμενο σημείο αυτό-ξεγελιόμαστε και της δίνουμε την βαρύτητα και την υπόσταση μιας πλαστής πραγματικότητας. 

Το συνειδητοποιούμε όλο αυτό; Έχουμε έστω και μία μικρή ένδειξη αυτού του παραλογισμού; Θέλουμε να αλλάξουμε; Έχουμε μέσα μας αυτήν την εσωτερική δύναμη και τα κατάλληλα εργαλεία για αυτό; Σας απαντάω με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ναι αγαπητοί μου φίλοι τα έχουμε. Το πρώτο σημαντικό σκαλί είναι αυτή η επί μέρους αφύπνιση της κοιμισμένης μας ψυχής που αμφιβάλει, που αναζητεί, που επιθυμεί κάτι αδιόρατο, που σε ένα αρχικό σημείο δεν κατανοεί πλήρως αλλά που συνεχόμενα τον καλεί σε δράση, σε κίνηση.

 Ένας τέτοιος Εφέσιος κατανοεί αυτήν την πλάνη της ζωής και τον αμέτρητο φόβο που αυτή περιέχει και τα ατελείωτα αδιέξοδα που τον έχουν πολύ καταπονήσει και έτσι επιθυμεί την αλλαγή, την ελευθερία, την αγάπη και αρχίζει να οδηγείται από αυτήν  έστω και αν δεν το καταλαβαίνει, γιατί πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αυτή η Αγάπη οικοδομείται από τα κάτω προς τα πάνω, πέτρα πέτρα, βήμα βήμα. Θα πάρετε αυτήν την απόφαση ζωής; Γιατί όντως αυτή η απόφαση μετά από μία μεγάλη πορεία θα μπορέσει να σας δώσει νέα Ζωή. 

Το Πνεύμα μας καλεί αδιάκοπα, μας χορηγεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που όχι μόνον θα μας βοηθήσει να βρούμε τα χαμένα κομμάτια του παζλ ώστε να μας αναγνωρίσουμε για πρώτη φορά στην ζωή μας εμάς τους ίδιους αλλά και στο να μας ωθήσει, να μας μεταλλάξει, να μας μεταμορφώσει πλήρως.

Αναζητήστε αυτόν τον πύρινο δρόμο και προσκαλέστε τον Δημιουργό όλη της ζωής μέσα σας, μέσα στην ζωή σας και γίνετε ένα με Αυτόν ώστε να να μπορέσει να γίνει ένα και Αυτός με εσάς, μέσα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: