Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Και η ακρόαση είναι τέχνη

 
 Και η ακρόαση είναι τέχνη

Ο Κρισναμούρτι απαντούσε όταν τον ρωτούσαν αν παίζει μουσική, ότι, όχι δεν παίζει, αλλά όμως ότι και η ακρόαση είναι τέχνη.

Δυστυχώς στις μέρες μας η αίσθηση της ακοής έχει αδρανήσει, όχι με την έννοια ότι έχουμε κουφαθεί αλλά του ότι το γεμάτο έπαρση Εγώ μας ενώ ακούει δεν θέλει να καταλάβει, ενώ ρωτάει δεν μένει στην απάντηση, κυρίως φλυαρεί και επικρίνει, ως συνήθως, μην θέλοντας να αλλάξει τίποτα μα τίποτα όσον αφορά την εγωκεντρική συμπεριφορά του.

Αν υπάρχει μια εσωτερική διάθεση να γνωρίσεις αυτήν την πνευματική επιστήμη που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια έξοδο από αυτόν τον λαβύρινθο, αυτήν την γήινη φυλακή τότε χρειάζεσαι, χρειάζεται να ανοίξεις τα αυτιά σου, τα μάτια σου, την καρδιά σου σε αυτό το νέο που ακούς, που διαβάζεις, που σου εξηγείται.
Πρέπει να μείνεις σε άμετρη σιωπή και σε απέραντο σεβασμό με μια διάθεση ταπεινότητας και ενδεχομένης προσφοράς.

Ένας υποψήφιος στα μυστήρια του Πνεύματος δεν εισέρχεται ζητώντας αλλά δίνοντας.
Αυτό είναι ένα ολοκληρωτικό δόσιμο μια ολοκληρωτική θυσία αυτό που και ο Στάινερ ονομάζει 'το μεγαλειώδες μυστήριο του Γολγοθά.'

Φίλοι, αν και ο Ιησούς καρφώθηκε πάνω στον σταυρό αυτής της φύσης, αν και εκεί βρήκε ένα ξαφνικό θάνατο, αυτή η μαγική προδιαγεγραμμένη πράξη του χάρισε, τον έσπρωξε σε μια νέα Ζωή, μέσα από ένα νέο ένδοξο σώμα σωτηρίας.
Εκείνη την στιγμή μπόρεσε να προφέρει τα πολύ σημαντικά λόγια 'και το παλαιό παρήλθε'

Είθε αυτή να είναι και η κατάληξη όλων όσων μέσα από τον ώριμο μικρόκοσμο τους αναζητούν την αγάπη του Πνεύματος και την διαδικασία της ανανέωσης που αυτό προσφέρει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: