Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μην επιλέγετε την ασχήμια σας εκλιπαρώ.


Μην επιλέγετε την ασχήμια σας εκλιπαρώ.

Όταν ένα μέρος από την πρωταρχική ανθρωπότητα παρενέβη τους συμπαντικούς νόμους ο δημιουργός των όλων μέσα από την άπειρη αγάπη που τρέφει για τα δημιουργήματα του, δεν τα άφησε να χαθούν, η τεράστια αυτή έκρηξη που δημιουργήθηκε διαχώρισε τον άνθρωπο στα δυο αφαιρώντας του την εικόνα του πνεύματος σαν φορέα και φυλακίζοντας την μέσα σε ένα εξελισσόμενο κατώτερο φορέα αποκομμένο από τον Πνεύμα και μέσα σε ένα κόσμο έκτακτης ανάγκης αντίστοιχο της σωματικής του κατάστασης.

Ζούμε σε ένα κόσμο αρχικά μη προβλεπόμενο από το θεϊκό σχέδιο όμως αυτή η διατάραξη όπως έχει ένα σημείο εκκίνησης έτσι έχει και ένα σημείο κατάληξης, δηλαδή την ενσωμάτωση όλων όσον έπεσαν στο πρωταρχικό βασίλειο.

Δυστυχώς ο άνθρωπος μέσα στον άκρατο εγωισμό του και την φοβερή ματαιοδοξία του ούτε για μια στιγμή δεν αναρωτιέται από ποιες δυνάμεις τρέφεται αυτός και ο κόσμος του, ποιες τεράστιες ενέργειες συντηρούν όλο αυτό το πελώριο σύμπαν.
Και αυτό ακόμα είναι ένα δώρο του δημιουργού προς εμάς, όχι μόνον δεν μας άφησε να χαθούμε, όχι μόνον μας έδωσε μια δυνατότητα ανάπτυξης και σωτηρίας με την ένωση της Χρηστικής δύναμης που διείσδυσε  στα πιο βαθιά μέρη της γης αλλά και το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει μας χορηγεί, μας
χαρίζει την δυνατότητα να τραφούμε, να αναπτυχθούμε και να υπάρχουμε.

Αγαπητοί φίλοι τίποτα σε αυτό το κατώτερο σύμπαν δεν δίνετε χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο και τίποτα μα τίποτα δεν περιέχει από πίσω του ένα θαυμαστό σχέδιο.
Η συντήρηση, η δυνατότητα ύπαρξης αυτού του κόσμου σαν ένα μεταβατικό στάδιο ύπαρξης μας καλεί αδιάκοπα σε ένα και μοναδικό στόχο και σκοπό, αναμένει από εμάς να ανακαλύψουμε την πρωταρχική μας καταγωγή ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε να κατανοήσουμε τα βαθύτερα μυστήρια της ύπαρξης και του κόσμου και όλα αυτά δεν περιέχονται παρά μοναχά μέσα σε μια απλή λέξη 'Μεταμόρφωση πως δηλαδή ο άνθρωπος θα μπορέσει να εξελίξει τον σύνολο του Όντος του από το κατώτερο που είναι σε κάτι το εντελώς νέο και ανώτερο δονητικά και σαν ουσία.

Όλο αυτό εξηγείται λεπτομερώς και έχει να κάνει άμεσα με την κατάσταση του σώματος μας και της συνείδησης μας. Για όλα αυτά η συμπαντική διδασκαλία ανά τους αιώνες μας προσφέρει λεπτομερέστατες οδηγίες, οδηγώντας τους υποψηφίους προς τα μυστήρια στο κάθε τους βήμα.
Πως θα απαντήσουμε σε αυτό το δώρο της ζωής και την τεράστια ενέργεια που μας χαρίζεται και μας επιτρέπει να υπάρχουμε?
Θα εναντιωθούμε σε αυτό δημιουργώντας περισσότερη Βια και πόνο? Η θα βαδίσουμε τον ένδοξο δρόμο της Αγάπης της αναγέννησης της ψυχής?

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα και είτε τώρα είτε αργότερα κάθε ανθρώπινο πλάσμα θα καλεστεί να απάντηση, γρηγορείτε όμως γιατί οι διακοσμικές συνθήκες αλλάζουν συνεχώς, ο άνθρωπος βυθίζεται όλο και περισσότερο μέσα στην ύλη παρασύροντας μέσα από την φαυλότητα του το αγνό και το ωραίο, το καλό και το όμορφο.

Μην επιλέγετε την ασχήμια σας εκλιπαρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: