Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η αυτονάρκωση της συνείδησης


Η αυτονάρκωση της συνείδησης

Η αυτονάρκωση της συνείδησης, η αυθυποβολή που κάνουμε στον εαυτό μας ότι όλα είναι ωραία και όμορφα διεισδύοντας μέσα σε πελάγη γαλήνης και ευτυχίας είναι μια από της μεγαλύτερες αυταπάτες του Εγώ.

Όσο ένας υποψήφιος στα μυστήρια προχωράει και κατά συνέπεια αισθάνεται, βιώνει πραγματικά την οδύνη και τον πόνο μέσα στον οποίο ζει και αναπνέει τόσο πιο πολύ δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις μέσα από τις οποίες ζει, οι οποίες μοιάζουν σαν μια μανιασμένη θύελλα.

Εκείνην την στιγμή κατανοεί και διακρίνει την ανοσιότητα αυτής της φύσης που οδηγεί την ανθρωπότητα στον όλεθρο μέσα από την ύλη, αποσυνδέοντας την από κάθε τι το πνευματικό και όμορφο.

Μετά φόβου και τρόμου τη εαυτό σωτηρία κατεργάζεστε μας λένε οι σοφές γραφές και αυτός δεν είναι ένας προσωπικό τρόμος, όχι είναι η διάχυτη συμπόνια που νιώθουμε για όλα τα Όντα που παραμένουν και αναλώνονται μέσα σε αυτή την δυστυχία και το τι συναίσθημα αυτό το βίωμα μας προκαλεί.

Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αυτό το ανόσιο πυρ που κατά κύριο λόγο ευθύνεται για την πτώση της πρωταρχικής ανθρωπότητας σε αυτό το πεδίο ζωής όχι μόνο είναι υπαρκτό αυτήν την στιγμή αλλά επιτίθεται σε κάθε όψη της κοινωνικής μας ζωής και συνεπώς και ιδιαίτερα σε ένα αστρικό και αιθερικό επίπεδο προσπαθώντας να κυριαρχήσει να καταστρέψει να ποδοπατήσει να εξαθλιώσει να παγιδεύσει.

Αγαπητοί μου φίλοι, είναι όντως σημαντική η πεποίθηση, η βεβαιότητα, η δύναμη που το πνεύμα μας χορηγεί όταν το προσκαλούμε αλλά συγχρόνως δεν πρέπει ούτε για ένα λεπτό να μην ξεχνάμε την μηδαμινότητα μας , το πρόσκαιρο του βίου και την αδυναμίας μας σαν φυσικόγεννημένοι άνθρωποι όπως επίσης το να μην φαντάζουμε ματαιόδοξοι στους άλλους, να μην επιζητούμε πράγματα για τον εαυτό μας να μην καυχόμαστε και να έχουμε πλήρη συνειδητοποίηση αυτής της περιόδου πολιτισμού και της μεγάλης αποκαλυπτικής περιόδου που έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει χώρα.

Ταπεινότητα, ειλικρίνεια, συμπόνια, αγάπη, προσφορά, και όλα αυτά που χαρακτηρίζουνε το πνεύμα ας είναι το καθημερινό μας βίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: