Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η τέχνη της ψυχής και η υστερόβουλη τέχνη


Picasso

Η τέχνη της ψυχής και η υστερόβουλη τέχνη  

Η γενεσιουργός αιτία της τέχνης είναι από την μια η έκφραση του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, και από την άλλη, πως μέσα από αυτήν την αυτογνωσία που θα αποκομίσει να μπορέσει να μάθει, να βιώσει με ποιον τρόπο θα μπορέσει να παραγάγει το καλό, το ευγενές, την επικοινωνία, την ένωση των ανθρώπων μεταξύ τους.

Ακόμα και όταν περιπαίζει, διακωμωδεί, πρέπει να είναι κόσμια, να σέβεται, να μην διαστρεβλώνει.
Η τέχνη που προάγει την διαμάχη, το μίσος, την αντιπάθεια είναι υστερόβουλη και κομπλεξική και η αιτία δημιουργίας της είναι η συγχυση, ο σκοταδισμός, η βία.

Στην ουσία σε ένα ανώτερο επίπεδο η υψηλότερη μορφή της τέχνης είναι η αντανάκλαση του πνευματικού επίπεδου μέσα στον άνθρωπο, μια θολή θέαση των καθαρών ιδεών μέσα από τις αχνές αισθήσεις μας.

Το να διακωμωδείς την θρησκευτική πεποίθηση ενός ανθρώπου ανεξαρτήτως δοξασίας είναι λάθος, είναι μια μεμπτή πράξη.

Το να αντιμάχεσαι αυτήν την μεμπτή έκφραση τέχνης μέσω βίας και να χειροδικείς είναι και αυτό λάθος.

Ένα λάθος δεν διορθώνεται ποτέ με ένα επόμενο.

Ξέρετε αγαπητοί μου φίλοι πως μέσα από την ιστορία του πολιτισμού της ανθρωπότητας μείνανε σαν κληρονομιά όλα αυτά τα έργα που πηγάζουν από το φωτεινό μέρος της ψυχής, τα υπόλοιπα απλά
έσβησαν, χαθήκαν.

Δεν επιθυμώ να συμφωνήσετε με την άποψη μου απλά να την σεβαστείτε, όταν υπάρχει σεβασμός και ευγένεια τότε όλα μπορούν να γίνουνε πιο εύκολα για όλους εμάς.

Άλλωστε δεν ζούμε όλοι μαζί?

Δεν υπάρχουν σχόλια: