Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος



Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Ούτε καν ο ίδιος δημιουργός μας με όλες αυτές τις θαυμαστές και πανίσχυρες δυνάμεις δεν μπορεί να σώσει τον άνθρωπο από αυτήν την εκπεσμένη κατάσταση που βρίσκετε σήμερα, αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί.

Ο άνθρωπος μπορεί ξανά να βαδίσει την ατραπό της απελευθέρωσης μόνον όταν νιώσει εσωτερικά αυτήν την θαυμαστή και βαθιά επιθυμία μέσα στην ψυχή του.

Αυτός ο πόθος για σωτηρία, αυτή η εσωτερική αφύπνιση δημιουργεί αυτόματα μια γέφυρα μεταξύ του πνεύματος και του ιδίου.

Δεν είναι ένα κάλεσμα μόνον αλλά και μια απάντηση επίσης. 

Εκείνη την στιγμή συνειδητοποιεί ότι αυτός και το Πνεύμα είναι μιας ομοούσιας ουσίας αλλά και ότι αυτό το Πνεύμα, η θεότητα κατοικεί μέσα του.

Τότε βιώνοντας μια εσωτερική σιωπή θα μπορέσει να ακούσει αυτήν την φωνή η οποία θα μπορέσει τότε να τον οδηγήσει, να τον θρέψη, να τον αλλάξει κυριολεκτικά.

Αν και έχουμε γεννηθεί από το πνεύμα δεν είμαστε ένα με αυτό κατα κυριολεξία, έχουμε βλαφθεί ανεπανόρθωτα στο απώτερο παρελθόν λόγο μιας ολέθριας εσφαλμένης συμπεριφοράς και επιλογής.

Όμως μέσα μας, σαν μια κληρονομιά, το πνεύμα που είναι αθάνατο οδηγήθηκε στην ύπνωση και στην λήθη.

Όταν αυτό ξυπνήσει και συνειδητοποιήσει την αποστολή του τότε μπορεί να κατανοήσει όχι μόνο την καταγωγή του, την αποστολή του, αλλα και το τι σημαίνουν τα λόγια : 

Γεννημένος από τον Θεό, 
θανατωμένος στον Ιησού, 
Αναγεννημένος από το Άγιο Πνεύμα.

Σήμερα αυτή η συνειδητοποίηση είναι μιας εξαιρετικής σημασίας διότι βιώνουμε, ζούμε σε ένα πολύ σημαντικό εξελικτικό σκαλοπάτι για όλους εμάς και τον κόσμο γύρω μας.

Η λανθασμένη πορεία της ανθρωπότητας την ωθεί όλο και περισσότερο μέσα στην ύλη, τον εγωισμό, την σκληρότητα, τον πόνο και την βία και σαν συνέπεια όλων αυτών στην αυτοκαταστροφή.

Από την άλλη το Φως μας καλεί σε μια ριζική μεταμόρφωση της ύπαρξης μας δίνοντας μας όλες τις απαιτούμενες δυνάμεις και ενέργειες για μεταστροφή όλων των οχημάτων μας δημιουργώντας έτσι εντελώς νέα, μιας εντελώς διαφορετικής φύσης, ωθώντας  μας έτσι σε θεμελιακή θεραπεία.

Αγαπητοί φίλοι όπως όλοι καταλαβαίνετε εξελίσσεται σήμερα εντός αλλά και εκτός μας  μια τρομερή εσωτερική διαμάχη.

Από την μια ένα ανόσιο πυρ προσπαθεί να μας παγιδεύσει να μας συντρίψει πνευματικά, πολιτιστικά και οικονομικά και από την άλλη  μια ανεξήγητη, στην αρχή, εσωτερική φωνή μας καλεί σε γκρέμισμα κάθε τι ανόσιου και υποκριτικού μέσα μας. 

Όλα αυτά δηλαδή που μας οδήγησαν να ζούμε μέσα σε μια αυταπάτη, δημιουργώντας έτσι εμείς οι ίδιοι μια φυλακή, που την συντηρούμε με την κάθε αναπνοή μας παγιδεύοντας, παρασύροντας με την λανθασμένη μας συμπεριφορά, σκέψη και συναίσθημα τα πάντα γύρω μας.

Ζούμε σε καιρούς αποκάλυψης και μιας μεγαλειώδους εσωτερικής κρίσης, αφήστε την καρδιά σας να σας οδηγήσει στο φως, στην αγάπη, στην αληθινή ζωή, στο Πνεύμα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος....... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: