Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Παρουσίαση του πέμπτου σχεδίου από το βιβλίο Opus mago-cabalisticum et theologicum του Georg von Welling (1655-1727)


Παρουσίαση του 

πέμπτου σχεδίου από το βιβλίο 

Opus mago-cabalisticum et theologicum 

του 

Georg von Welling (1655-1727)


Πίνακας V, Σχήμα 54. Το Σχήμα 54 είναι παρόμοιο με το Σχήμα 53, αλλά αντιπροσωπεύει το σύμπαν τη στιγμή που ο Θεός εκδηλώθηκε μέσω του χαρακτήρα του Δία, του Πνεύματος Σαχασιήλ. Ο Von Welling δεν δίνει κανένα λόγο για την αλλαγή στη σειρά εισροής στις δώδεκα τάξεις των πνευμάτων, για τον τρίτο κόσμο, για την προσθήκη ενός άλλου κύκλου και των διαπλεκόμενων τριγώνων στον επάνω κόσμο ή για τα γράμματα Υ και Ζ. Στο επάνω τρίγωνο, Το Α αντιπροσωπεύει την Αρχή του Πατέρα, το F τη θεϊκή εκροή, το G το σημείο εισροής στις δώδεκα τάξεις των πνευμάτων (πιθανώς ο Τοξότης). Τα γράμματα H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, S και το T υποδηλώνουν τα διαδοχικά σημεία ακτινοβολίας μεταξύ τους, W και X, ο κόσμος των Υιών του Θεού, και B, C, D και E, ο κόσμος του Εωσφόρου.

Αυτή η εικόνα δείχνει το σύμπαν μετά την κάθοδο του Εωσφόρου στην ύλη. Σύμφωνα με τον φον Ουέλινγκ, όταν ο Εωσφόρος θέλησε να αποκτήσει τον έλεγχο της εξουσίας, η εισροή του θεϊκού φωτός σταμάτησε αμέσως. Ο κόσμος του Εωσφόρου (που αργότερα έγινε το ηλιακό σύστημα), με όλες τις λεγεώνες των πνευμάτων του (που στην ουσία τους ήταν Schamayim) αντανακλώντας τις ιδέες του και αντιστρέφοντας το θεϊκό φως, μετατράπηκε σε σκοτάδι.  Το Schamayim του Εωσφόρου έγινε τότε ένας συρρικνωμένος δίσκος, μια ενσώματη ουσία, και το Χάος δημιουργήθηκε.

Μετάφραση G.J.P. από το κεφάλαιο 'Δεκαπέντε Ροδοσταυρικά και Καμπαλιστικά διαγράμματα' που περιέχεται στο βιβλίο 'Οι μυστικές διδασκαλίες όλων των εποχών' του Manly P. Hall


Δεν υπάρχουν σχόλια: