Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Το ανώτερο εξελίσει το κατώτερο, ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως

Το ανώτερο εξελίσει το κατώτερο, 

ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως

Στο έργο D.O.M.A. υπάρχει μεταξύ των άλλων αυτή η απλή παρότρυνση, η οποία όμως κρύβει μέσα της όλη την ουσία της προπαρασκευής μιας και ο μαθητής θα πρέπει να ενσωματώσει στην ζωή του όλα αυτά τα οποία του λέγονται μέσα από ταπεινότητα και ψυχική ηρεμία, υπομονή και εργασία.

''Δεν γνωρίζω τίποτα

Δεν επιθυμώ τίποτα

Δεν μπορώ να κάνω τίποτα

Δεν αγαπώ τίποτα

Δεν δοξάζω τίποτα

Δεν βρίσκω ευχαρίστηση σε τίποτα

Δεν αναζητώ τίποτα

Εγώ επίσης δεν επιθυμώ τίποτα στον Ουρανό και πάνω στην Γη εκτός από τον Ζωντανό Λόγο και μόνον ο οποίος ενσαρκώθηκε μέσα στον Ιησού Χριστό τον Εσταυρωμένο.''

Το δεν γνωρίζω τίποτα, είναι η παραδοχή της πνευματικής μας άγνοιας για παράδειγμα, για αυτό και στεκόμαστε γυμνοί νοητικά ενώπιον του Αγίου Πνεύματος ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τα δώρα του.

Το δεν επιθυμώ τίποτα δείχνει την κάθαρση του αστρικού μας σώματος, συμβολικά μας ειπώθηκε πως δεν πρέπει να αγαπάμε τον πατέρα και την μητέρα μας περισσότερο από τον Θεό και Κύριο μας με την έννοια των υλικών δεσμών, διότι έχουμε γεννηθεί από τις αρχές και τα δομικά υλικά αυτού του κόσμου.

Το δεν μπορώ να κάνω τίποτα είναι πολύ σημαντικό γιατί ο άνθρωπος νομίζει πως η μεταμορφωτική διεργασία πραγματοποιείται από αυτόν και αυτό είναι λάθος.

Το ανώτερο εξελίσει το κατώτερο, ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως όσον αφορά την γέννηση και την δημιουργία των νέων σωμάτων, το Πνεύμα το Άγιο το πραγματοποίει αυτό, η μόνη εργασία του μαθητή είναι το γκρέμισμα της γήινης του φύσης και πάλι και εδώ η διαρικτική ακτίνα του Αγίου Πνεύματος μας βοηθά ενεργητικά στο κάθε μας βήμα γνωστικά κυρίως.

Νομίζω πως πήρατε μια ιδέα της ατραπού και των απαιτήσεων της, δεν είναι για όλου βεβαίως αλλά μόνον για τις ώριμες ψυχές που αναζητούν ανιδιοτελώς και με σοβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: