Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

'Το Χρυσό Ον, ο αποδημητικός Κύκνος'' Pentagram αριθμός 6, 1994, Lectorium Rosicrucianum


 'Το Χρυσό Ον, ο αποδημητικός Κύκνος'' Pentagram αριθμός 6, 1994, Lectorium Rosicrucianum

Στα χριστιανικά μυητικά μυστήρια ο Ιωάννης μαρτυρά :
''Ο άλλος πρέπει να αυξάνει και εγώ να ελαττώνομαι''
Αυτά τα λόγια δεν μας δείχνουν μόνον την αυτό αναγνώριση εσωτερικά της νέας μας συνείδησης αλλά επίσης και την κατανόηση και αποδοχή των συνεπειών αυτού του δρόμου.

Για αυτό τον λόγο οδηγούμαστε στο μέγα Μυστήριο του Γολγοθά ώστε να καρφωθούμε πάνω στον σταυρό, διότι βρισκόμαστε στο απόλυτο κέντρο αυτού του εσωτερικού σταυρού μέσα από την πρακτική μιας θεληματικής συνειδητής αυτό παράδοσης.

Στον αστερισμό του Κύκνου διακρίνουμε αυτόν τον σταυρό, ένα μυστηριώδες σύνολο άστρων, εκεί ο Κύκνος πετά μαζί με τον σταυρό προς τον Οφιούχο, τον φορέα δηλαδή του όφεως, που δεν είναι άλλο παρά το σύμβολο του Ασκληπιού του μεγάλου θεραπευτή.

Το κηρύκειο με τους δύο όφεις είναι το πιο γνωστό σύμβολό του.
Ο όφις τοποθετήθηκε στον ουρανό διότι είχε την ικανότητα να νικά τον θάνατο των ανθρώπων.
Αλλά ο θεός της κόλασης ταράχτηκε διότι το βασίλειο του απειλούταν να αδειάσει, για αυτόν τον λόγο αν και ο οφιούχος λάμπει στον ουρανό προσεγγίζοντας τον ζωδιακό κύκλο  δεν θεωρείται μέρος του κάτι το απόλυτα παράξενο.
Ίσως γιατί τότε θα είχαμε 13 ζώδια και όχι 12.

Η έννοια του 13 που συμμετέχει στον κύκλο των δώδεκα μας ενώ δεν συγκαταλέγεται με αυτούς μας είναι οικεία.
Αποτελεί μιας από της μυστικότερες όψεις της χριστιανικής διδασκαλίας.
Στον κύκλο των 12 αποστόλων ο Χριστός είναι ο 13, και τι μας μαρτυρά;
''Είμαι μέσα σε αυτόν τον κόσμο αλλά όχι από αυτόν τον κόσμο''
Δηλαδή έχει κατέλθει και έχει συνδεθεί με τις 12 φυσικές δυνάμεις σαν ένα απόλυτο μυστήριο, το μυστήριο της ανοικτής Θύρας μπροστά σε όλην την ανθρωπότητα επιθυμώντας την πλήρη απελευθέρωση της.
Ο 13 Αιώνας.
Η νίκη πάνω στον θάνατο!
Ο μεγάλος θεραπευτής του κόσμου και της ανθρωπότητας.

Το ευαγγέλιο της Πίστης Σοφίας μας περιγράφει αυτό το μυστήριο σε όλες τις όψεις της ανάπτυξης της συνείδησης :
Μεταμέλεια
Μετάνοια
Νίκη μέσα στην πάλη με τους 12 αιώνες, και
Απελευθέρωση μέσα και από τον 13 Αιώνα.

Ο αστερισμός του Κύκνου μας στέλνει ένα φωτεινό μήνυμα.
Ο κύκνος πετά προς τον Οφιούχο και αυτός ο σταυρός μας μαρτυρά την συμβολική του κηρυκείου του Ερμή, την αρχαία σοφία των φιδιών με την αλχημική της έννοια, δηλαδή μας μιλά για μια ουσιαστική πραγματική μεταλλαγή, μια διαδικασία μετασχηματισμού του κατώτερου σε ανώτερο.

Για αυτόν τον λόγο και στα κλασσικά Ροδοσταυρικά μανιφέστα που απευθύνθηκαν στην εποχή τους προς όλους τους πολυμαθείς και σοφούς της Ευρώπης γίνεται μια αναφορά  για το μυστήριο που οδηγεί τον Οφιούχο στον Κύκνο.
Αυτός είναι ένας μυστικός απελευθερωτικός δρόμος, μια μυητική οδός επίκαιρη για όλους μας.
Αυτή η Πύλη έχει ανοικτή για εμάς διάπλατα, μια πύλη μέσα από την οποία το παλαιό πεθαίνει και το καινούργιο γεννιέται, το φθαρτό διαλύετε και το νέο ένδοξο σώμα της ανάστασης εγείρεται από τον τάφο του θανάτου.

Διαβάζουμε στην Fama Fraternitatis  :
''Ναι ο Κύριος έχει ήδη στείλει αγγελιοφόρους που πρέπει να
επιμαρτυρήσουν για την θέληση του, δηλαδή νέα άστρα που εμφανίστηκαν στον ουρανό στον Οφιούχο και τον Κύκνο, σαν ισχυρά σημάδια που επιμαρτυρούν πράγματα υπέροχα και τα κάνουν γνωστά με ποικίλους τρόπους, όπως επίσης χρησιμεύουν σε αυτό όλα τα πράγματα που έχουν ανακαλύψει οι άνθρωποι καθώς και τα μυστικά γραπτά και χαρακτήρες : και παρόλο που αυτό το μεγαλειώδες βιβλίο της Φύσης είναι ανοικτό μπροστά σε όλους τους ανθρώπους, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να το κατανοήσουν μόνοι τους.''

Στην ομολογία της Αδελφότητας του Ρόδό-Σταυρου, του Jan Van Rijckenborgh, αυτά τα λόγια φωτίζονται με διεισδυτικό τρόπο :

''Τρία αστέρια λάμπουν στον Οφιούχο και τον Κύκνο :
Ο Ουρανός
Ο Ποσειδώνας, και
Ο Πλούτωνας.
 
Αυτά είναι τα ισχυρά σημάδια της Συμβουλής του Θεού.
Σας έχουμε μεταδώσει εδώ κάτι από τις υπέρτατες προθέσεις του Ουρανού, ώστε να μπορέσετε να συλλογιστείτε πάνω σε αυτές.
Οι αναγεννητικές δυνάμεις του Ποσειδώνα και οι δυνάμεις του Πλούτωνα που πρέπει να σπάσουν τις υπάρχουσες καταστάσεις δεν είναι λιγότερο σημαντικές.
Στον Οφιούχο και τον Κύκνο ακτινοβολούν τρεις ισχυροί αγγελιοφόροι του Θεού, τρεις υπέρτατες δυνάμεις υψώνονται από την κλασσική σοφία των φιδιών και από την αγνή αγάπη του συμβόλου του Κύκνου.

Ο Ουρανός που ανανεώνει την Καρδιά  
Ο Ποσειδώνας που ανανεώνει την Κεφαλή
Ο Πλούτωνας, η δυναμική ώθηση που συντρίβει ακατάπαυστα.

Για αυτό φίλοι μου ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το κάθε λεπτό που μας δίνεται αυτούς τους αιώνιους νόμους του Θεού που έρχονται σε εμάς μέσα από τον Οφιούχο και τον Κύκνο.

Ελεύθερη απόδοση ενός μέρους με τίτλο '
'Το Χρυσό Ον, ο αποδημητικός Κύκνος''
από το περιοδικό Pentagram αριθμός 6, του έτους 1994, της σχολής του Lectorium Rosicrucianum
Δημοσίευση σχολίου