Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Όλα είναι μάτριξ μια επαναλαμβανόμενη βλακεία



Όλα είναι μάτριξ μια επαναλαμβανόμενη βλακεία 

Ακούω συχνά σήμερα από πολλούς ανθρώπους εκτός από αυτήν την αστειότητα ''όλα είναι μάτριξ'' χωρίς καν να γνωρίζουν την μετάφραση της λέξις το εξής νέο τσιτάτο ''Αυτή είναι μια βιωματική κατάσταση'' και φυσικά δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω.
Αλλά το εγώ μας μας παίζει πολλά παιχνίδια μέσα από τις λέξεις και τις έννοιες για να μας μπερδέψει ώστε να υπάρξει αδράνεια και μηδέν εργασία.

Κάθε Γνωστική Σχολή Μυστηρίων φέρει κάθε μαθητή στην αρχή ενώπιον μιας ολοκληρωμένης γραπτής και προφορικής διδασκαλίας, μεθοδολογίας μέσα από την οποία μια ανθρωπολογία και μια κοσμολογία αναπτύσσετε καθώς και μια αποτύπωση όλης της διεργασίας της πορείας του μαθητή προς τον επιθυμητό στόχο που είναι η αναγέννηση της ψυχής.

Αυτή η στοιχειώδης απαίτηση ονομάζεται λογικό ηθική αποδοχή, λογική γιατί πρέπει να κατανοηθεί πλήρως από το Εγώ το οποίο έχει φτάσει βέβαια σε ένα στάδιο ωριμότητας αλλά ταυτόχρονα να αγγιχτεί μέσα στον Ρόδο της Καρδιάς, μέσα στον πρωταρχικό Πνευματικό Σπινθήρα για να μπορέσει η αρχή της εργασίας της αφύπνισης της εικόνας του Νέου Ανθρώπου να επιτευχθεί.
Το δεύτερο άγγιγμα μέσα στην καρδιά είναι μιας πολύ ιδιαίτερης και μαγικής φύσης.

Αυτή η αρχική παρέμβαση του Φωτός μέσα μας γίνεται για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον μοναδικό μας στόχο σαν ανθρώπινες υπάρξεις αλλά και το πως με πια μεθοδολογία αυτό θα επιτευχθεί.
Για αυτό και χρειάζεται μια μεγάλη μελέτη των κειμένων, πολύ θετική σκέψη μέσα μας η οποία θα τα επεξεργάζεται όλα αυτά αλλά και φυσικά η συζήτηση με τους πρεσβύτερους αδερφούς οι οποίοι μπορούν ανιδιοτελώς και με αγάπη να μας μεταδώσουν την εμπειρία τους.

Κατά αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε κατά που να βηματίσουμε τι να επεξεργαστούμε, τι να αποφύγουμε, σε τι πρέπει να εστιαστούμε ώστε να περάσουμε σε δράση να το βιώσουμε δηλαδή να το ζήσουμε μέσα στον βίο μας στην ζωή μας για να το κάνουμε εμπειρία εσωτερικά που σημαίνει μια εσωτερική ανάπτυξη, μια κατάκτηση.
Αλλά αυτό έρχεται μετά.

Αν και ο Σωκράτης παρομοίαζε την ψυχή σαν ένα μεγάλο και άγριο άλογο εγώ θα την ευτελίσω με την εικόνα ενός αυτοκινήτου και ενός ανθρώπου που επιθυμεί να μάθει να οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο.
Τι κάνει αυτός αρχικά; Μπαίνει μέσα και πειραματίζεται πατώντας γκάζι και όποιον πάρει ο χάρος για να το κάνει βίωμα; Η φυσική κατάληξη στην καλύτερη θα είναι μια σύγκρουση με τον σκουπιδοτενεκέ την γειτονιάς.

Όχι πηγαίνει σε μια σχολή οδηγών για να μάθει πως λειτουργεί ένα αυτοκίνητο καθώς και ποιον σκοπό παίζουν τα μέλη του αλλά ταυτόχρονα αν έχει κάποιον καλό φίλο και έμπιστο οδηγό του ζητάει να του δείξει τα βασικά.
Βέβαια αν είσαστε η ενσάρκωση του Μότσαρτ και στα τέσσερα σας χρόνια γράφεται και παίζετε μουσική τότε δεκτό θα έρθουμε εμείς να σας συμβουλευτούμε και να σας ακούσουμε, γιατί όλες αυτές οι εσωτερικές μας διεργασίες και κατακτήσεις γίνανε μετά από πολλά πολλά χρόνια και μέσα από μεγάλες θυσίες και προσπάθειες.

Η νέα ψυχή δεν θα πέσει από τον ουρανό, όχι θα πρέπει να ανοικοδομηθεί με φόβο και τρόμο και πολύ ιδρώτα και αγώνα.
Όπως γράφεται και για εμάς συμβουλευτικά και συμβολικά και μυστικά στις Ιερές γραφές ''εγώ κάνω έργα τα λόγια μου και μιλάω μέσα από αυτά'' γιατί μόνον αυτά μπορούν να μας δώσουν μια ασφαλή εικόνα και μια ουσιαστική συσχέτιση μορφής και περιεχομένου.

Γιατί στην διαρκή καθημερινότητα μας έχουμε δει πολλούς ψεύτο γκουρού να λένε μεγάλα και εντυπωσιακά λόγια αλλά η ζωή τους να διακατέχεται από μια ανομία και μια τραγικότητα.
Βιώστε ναι αλλά μελετήστε κατανοήστε επεξεργαστείτε σωστά και τότε ναι, δράστε.



Μatrix = Μήτρα
ένα περιβάλλον ή υλικό στο οποίο αναπτύσσεται κάτι, ένα περιβάλλον υλικό ή δομή

from Latin mātrīx (“dam, womb”), from māter (“mother”)

From the Latin word for womb (in turn from mater or mother), a matrix is either the intercellular substance of a tissue, the material in which a fossil is embedded, or a mold from which a relief surface is made in printing or phonograph manufacturing.

Δεν υπάρχουν σχόλια: