Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ερμητικός Κύκλος Δευτέρα 11 Ιαν. και ώρα 19:00 @ Έναστρον Βιβλιοκαφέ


Ερμητικός Κύκλος Δευτέρα 11 Ιαν. και ώρα 19:00 @ Έναστρον Βιβλιοκαφέ

Με ιδιαίτερη χαρά συνεχίζουμε και αυτόν τον χρόνο τον ''Ερμητικό Κύκλο'' μέσα στον οποίον παρουσιάζουμε συστηματικά τα βασικά σημεία ενός από τα σημαντικότερα κείμενα του ερμητικού σώματος τον ''Ποιμάνδρη''.

Ένα μέρος από τα βιβλία που αποδίδονται στον Ερμή Τρισμέγιστο είναι μιας τεράστια γνωστικής αξίας και για αυτό τον λόγω και η ερμητική φιλοσοφία είναι η βάση των δυτικών μυστηρίων.

Η τρίτη μας συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην μικρή αίθουσα του :

Έναστρον Βιβλιοκαφέ Σόλωνος 101

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και ώρα 19:00.

Η κάθε βραδιά θα είναι μιας διάρκειας τριών ωρών και θα ζητείται μια μικρή συμβολική συνδρομή 3 ευρώ σαν ανταπόδοση για την εργασία του ομιλητή η οποία θα επιστρέφει πάλι πίσω μέσα από ιδιαίτερα δώρα από τον ομιλητή μετά από τέσσερις παρουσίες.

Ελπίζω να υπάρξει συμμετοχή και ανταπόκριση αλλά και η κατανόηση της βαρύτητας του κειμένου και η σημαντικότητα της γνώσης που αυτό μας προσφέρει.

Η αναγκαιότητα της αλλαγής είναι επιτακτική και πλήρως απαραίτητη, αλλά προϋποθέτει το δικό σας προσωπικό έργο, εξεγερθείτε.

''Εν τούτοις η αθάνατη ψυχή και η Ερμητική της συνείδηση αυτή η νέα και μεγαλειώδης κατάσταση ζωής δεν έρχεται παρά μόνον στους ευσεβείς, τους καλούς, τους αγνούς και τους φιλεύσπλαχνους σε αυτούς οι οποίοι ζουν μια ευλαβική ζωή.
Αυτές οι αλλαγές δεν έρχονται τυχαία θα πρέπει να κατακτηθούν μέσα από έναν συνεχόμενο αγώνα μέσα σε αυτήν την υλική φύση.
Για αυτό και μια αυθεντική Σχολή Μυστηρίων συνεχόμενα σας καλεί σε ένα εξαγνισμό ολόκληρου του όντος σας ούτως ώστε μέσα από αυτήν την ελάττωση του Εγώ η νέα ψυχή να γεννηθεί και να ωριμάσει.
Αυτή η ανάπτυξη της ψυχής τελειώνει με τον Ποιμάνδρη, μέσα από την δημιουργία μιας εστίας σύνδεσης μεταξύ της ψυχής και του πνεύματος.
Τότε ο Ποιμάνδρης γίνετε μια βοήθεια για τον μαθητή.
Αυτή η σύνδεση είναι μιας μοναδικής σημασίας για την πνευματική μας ανάπτυξη γιατί τότε θα μπορέσουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα μάθουμε όλα προσευχόμενοι μέσα από πράξεις αγάπης προς τον Πατέρα Όλης της Ζωής.''

Δεν υπάρχουν σχόλια: