Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η σκέψη είναι ........




Η σκέψη είναι ........

Η σκέψη είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο μέσω της οποίας μπορείς να δημιουργήσεις κατά ένα θετικό τρόπο, όμως μπορεί να γίνει και ένα εμπόδιο, όταν η έναρξη της έρχεται ύστερα από αρνητική συγκίνηση και τα σκοτεινά ένστικτα του Εγώ. 

Τότε απλά διαλύει, καταστρέφει, υποβαθμίζει, δημιουργεί σύγχυση και ένα ατέλειωτο μπέρδεμα και πόνο.
Στην ουσία όπως και η Πνευματική Επιστήμη μας λέει ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τα δυο από τα τρία ιερά του σώματος του, αυτό της καρδιάς και αυτό της κεφαλής κινούμενους από τα κάτω από αυτό του ιερού της λεκάνης όπου και όλο το εγώ και η μακρόχρονη πορεία του εδρεύει.

Έτσι το Εγώ μακιγιάρετε από τα άλλα δυο, μέσα από την σκέψη, τον λόγο δηλαδή και την συγκίνηση, την τέχνη, προσπαθώντας να ξεγελάσει, να χρησιμοποιήσει τους γύρω του για ιδίων όφελος.
Αυτός ο αποσπασματικός τρόπος ζωής που ωθείται από τα σκοτεινά ένστικτα όχι μόνον δεν οδηγεί πουθενά αλλά έχει και μια βαθιά αρνητική επίδραση στο ίδιο το άτομο δημιουργώντας ανισορροπία και ασθένεια.

Το να παρατηρήσουμε την σκέψη μας, τις επιθυμίες μας μέσα από ένα άλλο πνευματικό κέντρο είναι το ζητούμενο, μόνον αυτό μπορεί να μας καθοδήγηση σωστά σαν ένας δίκαιος κριτής και να μας δείξει πως να κάνουμε αυτά τα πρώτα απαραίτητα βήματα που θα μας οδηγήσουν όχι μόνον σε μια γνώση και θεραπεία του εαυτού αλλά και σε μια σταδιακή αποχώρηση από αυτό το έκπτωτο πεδίο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: