Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Kostantinos Doukas puplic lecture at President Hotel Athens


Kostantinos Doukas puplic lecture at President Hotel Athens
30 January 2012

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΩΔΙΝΕΣ/ΤΟΚΕΤΟΣ

Φίλες και Φίλοι,
Φτάνουν οι ολολυγμοί που δεν οδηγούν πουθενά. Η Γνώση είναι Δύναμη. Η Δύναμη είναι Δράση. Ακλόνητοι θα πορευτούμε στο εξής, μέχρι θανάτου.
Επιλέξαμε με μεγάλη προσοχή τον τίτλο του Συμποσίου μας. Αυτό που βιώνουμε ως κρίση είναι στην πραγματικότητα ωδίνες τοκετού. Ένας Νέος Κόσμος ανατέλλει, ένας νέο βιολογικό είδος γεννιέται : ο Δελφικός Άνθρωπος, ο Άνθρωπος-Ψυχή-Πνεύμα.

Η θεμελιακή αιτία των ωδίνων είναι ότι ζούμε στη φυσική τάξη της αλληλοαναίρεσης των αντιθέτων: ό,τι γεννιέται, μεσουρανεί και πεθαίνει. Ή με άλλη διατύπωση: Κάθε αλλαγή συνεπάγεται ρήξεις στην προηγούμενη ισορροπία, άρα βιώνεται οδυνηρά, δηλ. με ωδίνες τοκετού του Νέου.
Ας αναγνωρίσουμε τον περίγυρο.

Οι ενδεικτικές ιδιαιτερότητες της εποχής μας :

- Τεχνολογική και επιστημονική επανάσταση
- Η γεφύρωση Επιστήμης και Εσωτερισμού.
- Οι αλλαγές μαγνητικών δεδομένων και πλανητικών συσχετισμών : αλλαγή σε μετρήσιμα μεγέθη ακτινοβολιών (όπως καρδιακός παλμός της γης κατά Schumann,    γραμμές Hartmann),
- Πορεία για εναλλαγή των πόλων
- Είσοδος στην εποχή του Υδροχόου

Μέσω αυτογνωσίας οδηγείται να εκδηλώσει θετικά κάποιος μια νέα συμπεριφορά και μια νέα συνειδητότητα.
Όταν όμως οι άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά υπάρχουν συνέπειες. Η αρχομανία,  ο φανατισμός και η άγνοια φέρουν αίμα και πόνο.

Τέτοιες ενδείξεις ή συμπτώματα που ζητούν επίλυση :

• Η επισκίαση εκ των εξωτερικών θρησκειών, των ιδεοληψιών, της μάστιγας των ναρκωτικών και των κατευθυνόμενων ΜΜΕ
• Η φούσκα της οικονομίας που βασίζεται στα χρέη, αντί στην εργασία, τα προϊόντα, τους πόρους, την ενέργεια. Ο δανεισμός είναι που γεννά νέο χρήμα. Αυτός που εκδίδει χρήμα, ασκεί την εξουσία.
• Οι συνεχείς πόλεμοι, εμφύλιοι και διακρατικοί
• Ο βιασμός της φύσης
• Η ανισοκατανομή των πόρων και του πλούτου

ΚΑΘΑΡΣΗ/ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


Σε αυτό το τοπίο ως ολοκληρωμένη λύση προτείνεται η οδός της Μεταμόρφωσης : Υπάρχει μυητική οδός, υπάρχει φώτιση, είναι δυνατή μετά μια ολοκληρωτική μεταστροφή, η μεταμόρφωση του φορέα και η ολοκληρωτική αλλαγή της συνειδητότητας άρα και η δημιουργία οντοτήτων που ζουν υπό εντελώς άλλη νομοτέλεια εκφεύγοντας από τον τροχό της αλληλοαναίρεσης των αντιθέτων.

Λόγω της παγκοσμιοποίησης και των νέων μαγνητικών συνθηκών, η Ευγονική και η φυλετική καθαρότητα ούτε ικανοποιούν ούτε απαιτούνται πλέον για την κάθαρση του φορέα του υποψήφιου. Έχει δημιουργηθεί για χάρη της ανθρωπότητας ένα πλανητικό πεδίο ακτινοβολίας μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η κάθαρση όσων φορέων συνδέονται με αυτό.
Τούτο οφείλεται στις εργασίες πολλών που ενεργοποίησαν τον πνευματικό τους Σπινθήρα και επί εκατοντάδες χρόνια εργάσθηκαν συνειδητά ώστε «να ανοίξει ο αστρικός τάφος του ΧΡΣ» δηλ. η πρόσβαση στο αστρικό πεδίο της υπερφύσης. 

Πως επιτυγχάνεται όμως η Μεταμόρφωση ;

Εδώ έρχεται αρωγός ο Νόμος του Κάρμα.

Η ρήση του Χριστού «Δεν έχω έρθει για να καταργήσω το νόμο», υπονοεί : αλλά για να ολοκληρώσω το μεγάλο « νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος», το νόμο του κάρμα. Πως; Με το Θείο Νόμο της Αγάπης! Η Αγάπη είναι η εκπλήρωση του νόμου του κάρμα. Το ίδιο πιστεύει και ο Παύλος. «Η Αγάπη διώχνει τον φόβο.» Η σταθερή στάση ζωής με αυτόν τον προσανατολισμό διώχνει το φόβο και συνοικοδομεί το αστρικό πλανητικό νέφος που εξασφαλίζει τη μεταλλαγή του φορέα με τη συνεχή σύνδεση και τις ανάλογες αποφάσεις στην καθημερινότητα.

Ο οδοιπόρος ενδύεται έτσι κυριολεκτικά το χρυσό ένδυμα του γάμου, το νέο ομογενοποιημένο αυρικό ον.

Εναργέστερα : Υπάρχει μέσα μας το δένδρο καλού-κακού της δυαδικότητας. Η συκιά της Γραφής. Τα 12 κρανιοεγκεφαλικά ζεύγη/φύλλωμα, το οφιοειδές/κορμός, οι καρποί των πλεγμάτων, οι ρίζες στο ιερό πλέγμα του κάρμα και της εγωκεντρικότητας.

Η παλιά λειτουργικότητα μέσω της κουνταλίνι και του αυρικού όντος είναι παραγωγός αντανάκλασης, σκιάς, δια-βολής, αιχμαλωσίας στην τάξη της δυαδικότητας.

Ζητείται να τραπεί σε δένδρο της ζωής, της ενότητας. Το φυλλοβόλο να γίνει αειθαλές. Αλλάζει η αστρική πηγή και γίνεται κάθαρση σκέψης, συναισθημάτων, πράξεων σε ομαδική ενότητα και με ατομικές επιλογές στην καθημερινότητα. Ο Χριστικός βίος, είναι μυητικός βίος κατά το : «Μιμηταί μου γίγνεσθε».

Φίλοι, μέχρι τώρα η διαδικασία της Μεταμόρφωσης γινόταν κατανοητή μόνο βιωματικά, εμπειρικά.

Τώρα όμως η επιστημονική πειραματική μέθοδος έχει καταφέρει να αποδείξει πολλά από εκατονταετιών κεκτημένα της Εσωτερικής Παράδοσης. Δημιουργήθηκε μια κατηγορία ερευνητών που αυτοπροσδιορίζονται ως γεφυροποιοί Επιστήμης και Πνευματικότητας όπως ο γνωστός σε όλους μας Gregg Braden, o Fritjof Capra,  ο ιδρυτής της Βιολογίας της Πίστης Bruce Lipton κ.α. Έχει λοιπόν αποδειχθεί επιστημονικά π.χ. η δυνατότητα μόνιμης μεταλλαγής του DNA δι’ ακτινοβολιών αφενός και αφετέρου μέσω συνειδητής και μόνιμης στάσης ζωής.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

Από το βιβλίο του Mirdad :

«Όταν το εγώ σας και το δικό μου δεν θα κάνουν παρά ένα, το ίδιο και το δικό μου και του Θεού δεν είναι παρά ένα, δεν θα έχουμε πλέον ανάγκη από λόγια και θα επικοινωνούμε πλήρως μέσα σε αυθεντική σιωπή.
Μόνο τότε θα είστε σε θέση να οδηγήσετε τον κόσμο στη σιωπή της υπέρτατης συνείδησης, στο πεδίο του Λόγου, στην πηγή της ιερής κατανόησης.»

Οι οδοιπόροι προς αναζήτηση του Φωτός διακρίνουμε μέσα μας σε αυτοσυγκέντρωση από την μια την Πηγή, το μη Εκδηλωμένο Πνεύμα, κι από την άλλη το «δι’ εμού η εκδήλωση». Στον εσωτερικό μας ναό αναπηδούν αυτόματα νέες εικόνες, νέες αντιλήψεις, απρόσμενες αλήθειες.

Από τη στιγμή που ξεκινά η οδοιπορεία μας προς το Φως,  γνωρίζουμε ότι σχετιζόμαστε με ένα νέο ρεύμα ζωής, με μια νέα Δύναμη, που θέλει να μετασχηματίσει ριζικά το νευρικό μας ρευστό, την αιθερική μας υπόσταση, τον «Aρχαίο» με τον όρο του Παράκελσου. Αυτή την καθαγιαστική και θεραπευτική Δύναμη αποκαλεί η εσωτερική παράδοση πύρινο Αιθέρα.

Είναι η πύρινη δάδα του Απόλλωνα, η στήλη πυρός όπως μας περιγράφεται στην Έξοδο ή η φλεγόμενη βάτος του Μωυσή. Ο Πλάτωνας και ο Πυθαγόρας τον ονομαζαν: Ψυχή του Κόσμου. Είναι οι πύρινες γλώσσες της ημέρας της Πεντηκοστής στην ΚΔ. Στους κλασικούς Ροδόσταυρους υπάρχει ο όρος «αστρικό Φως» και εξαπλώνεται σαν ένα αναπνευστικό πεδίο γύρω από ολόκληρη την ανθρωπότητα όπως είπαμε.

Το ζητούμενο είναι μέσω αυτοπαράδοσης να επιτρέψει ο υποψήφιος στον πύρινο αιθέρα να αλλάξει τον αιθερικό του μανδύα της νέας Ψυχής.

Πρόκειται για μια ολική μη-προσκόλληση που μας οδηγεί σε μια κατάσταση κενότητας. Χωρίς να αποδεχόμαστε τον όρο κβαντική Συνείδηση, η παρομοίωση έχει χρησιμότητα. Γνωρίζουμε ότι μόλις μια ποσότητα ενέργειας ξεπεράσει το ένα κβάντουμ,  εμφανίζεται ως μορφή μέσα στον ορατό κόσμο, μετρήσιμη και χειροπιαστή.

Υπάρχει ένας ωκεανός ενέργειας, ο κόσμος του κενού, από τον οποίο αναδύεται ο ορατός κόσμος. Έχουμε, από το ένα μέρος, τον κόσμο της σκέψης, της μορφής, των σωματιδίων και από το άλλο, τον κόσμο της μη-σκέψης, της κενότητας.

Να επιτυγχάνεις την Κενότητα ισοδυναμεί με το να επιτυγχάνεις την εσωτερική Σιωπή. Αυτή είναι μια δημιουργική σιωπή, γεμάτη με τον προσανατολισμό μας και την φλογερή επιθυμία της ψυχής, κενή όμως από κάθε κρυσταλλωμένη, άκαμπτη, προσωρινή γνώση, πράγμα που επιτρέπει να αναδυθεί το ανεκδήλωτο. Γινόμαστε o "κανένας".« Γι’ αυτό ο σοφός ασχολείται με το εσωτερικό του εαυτού του και όχι με τα μάτια του. » μας λέγει το Tao Te King.

Πηγαίνουμε στην Πάτμο, όπου το καταστροφικό παιχνίδι των αντιθέτων έχει καταργηθεί. Και από τη σιωπή που έγινε τέλεια, εγείρεται δυναμικά ο ΛΌΓΟΣ  ! Αυτός ο "Λόγος" δεν είναι η συνήθης γλώσσα των ανθρώπων, είναι η εκδήλωση της θείας Γλώσσας - μέσα σε ανθρώπους και από ανθρώπους προετοιμασμένους για το σκοπό αυτό.
Η ανάγκη μας για ένωση, η ανάγκη του κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, του «όπως άνω έτσι και κάτω», ξυπνά την Ιδέα του δικού μας ήλιου στο μικρόκοσμό μας.

Είναι ο ήλιος του μεσονυκτίου, που εγείρεται από το βάθος της αβύσσου για να αποκαταστήσει πολική σχέση με τον ηλιακό Χριστό. Ακτινοβολούμε, όπως αυτός, τα όσα μας χαρίζονται άνωθεν και αναδύονται από το πνευματικό μας άτομο σπινθήρα, χωρίς να περιμένουμε ανταπόδοση.

Ενώνεται η Κεφαλή και η Καρδιά με το Ιερό Πλέγμα της Πραγμάτωσης σε Τρίγωνο του Πυρός (Trigonum Igneum), ως Πυρ λάμπον και αναλίσκον.
Έτσι το τρίγωνο του πυρός αποκαθίσταται και τείνει προς τα άνω. Η έκκληση εισακούεται, το τρίγωνο των θείων εκπορεύσεων κατέρχεται. Στην ιπποτική εκδοχή οι αιχμές των ξιφών άνωθεν και από κάτω συναντώνται.

Οι δεσμοί με την ύλη διακόπτονται κατά βούληση και συνειδητά βιώνεται η αιωνιότητα μέσα στο χρόνο.

Η περαιτέρω αύξηση περιστροφής του ακτινοβόλου φορέα σε ολοένα μεγαλύτερες ταχύτητες, όπου ως γνωστό ο χρόνος κάμπτεται, επιβραδύνεται, οδηγεί τις ακτίνες του σε κάμψη. Μέσα από το νέο σύμβολο προβάλλει και πάλι ο ήλιος χαμογελαστός, πυροδότης θεός εκ θεού.

Είναι η κατάσταση ευδαιμονίας, πανσυνειδητότητας, συνεχούς πληρότητας του φωτισμένου.

Η Πανεκδήλωση, το Φως όλων για όλους θα διαχυθεί σε τεράστια κλίμακα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του πεδίου ακτινοβολιών, των μαγνητικών και γεωφυσικών συνθηκών αυτός ο τόπος είναι ο Ομφαλός της Γης. Το ζητούμενο σήμερα θα ήταν να παράγεται συστηματικά εδώ και να δημιουργεί ο σύγχρονος,  με την ορολογία των Δικτύων,  Άνθρωπος/Ομφαλός : Ο Άνθρωπος-ψυχή-πνεύμα, ως αυτοδημιουργική οντότητα αυτάρκης σε όλα. Ώστε ο χώρος να γίνει όαση Πνευματικότητας στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Με οικουμενικά θέσμια ως π.χ. οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η Τραγωδία, ...

Από την αρχή της χιλιετίας έχει κληθεί ο Ελληνικός χώρος να αναλάβει εκ νέου την αποστολή του ως Ιερού της Σκέψης και της Πολιτιστικής Δράσης.
Το όραμα είναι συγκεκριμένο και από παλιά ορατό, είναι του Άγγελου Σικελιανού, του Μίκη Θεοδωράκη,  και αναρίθμητων ανώνυμων αγνών ανθρώπων :

Σε μία ουδέτερη Ελλάδα, πανσπερμία Σχολών και Εργαστηρίων. Σχολών Μυστηρίων, Σχολών Επιστήμης, Τέχνης και Τεχνολογίας.

Αλλά και Μουσείων, άντρων Μουσών, όπου θεραπεύονται όλες οι Τέχνες και ο πολιτισμός. Εργαστηρίων σύγχρονων Τεχνολογιών, Έρευνας, Παραγωγής, ...  Αγκάλιασμα της μάνας γης και της θάλασσας, καλλιέργεια με αγάπη και φροντίδα, αυτάρκεια με ανανεώσιμη ενέργεια.

Προϋπόθεση για την πραγμάτωση είναι η αυτοϋπέρβαση και η εγκαθίδρυση μιας παράλληλης κοινωνίας μέσω δομών που εδώ πρωτοανακαλύφτηκαν Τη μονάδα αντικαθιστά η ομάδα.
Ο Λαός εισέρχεται στο προσκήνιο της Ιστορίας με βοή μεγάλη απορρίπτοντας τα προσωπεία (πρβλ. τους ανώνυμους του V Vendetta) και εγκαθιστά τη σύγχρονη Καποδιστριακή Πολιτεία ή την αρχαία της Μεσσήνης ή του Κλεισθένη.

Παντού υπάρχουν ήδη Συνελεύσεις που παίρνουν αποφάσεις, κι όπου δεν υπάρχουν δημιουργούμε.
Οι εκπρόσωποι του κάθε σώματος είναι εναλλασσόμενοι, κληρωτοί, ανακλητοί και μόνο συντονίζουν ή εκτελούν τα προαποφασισμένα. Παντού λειτουργικές καταλήψεις και αυτοδιαχείριση. Παντού Αλληλεγγύη. Κανένας χωρίς φαγητό, ύπνο, απασχόληση, συντροφιά.

Πότε ξεκινάμε ; Σήμερα. Δεν υπάρχει χθες, δεν υπάρχει αύριο. Μόνο Τώρα

Τόσο απλά και εύκολα.

Τα μαύρα πέπλα της νύχτας
μας κρατούν σε αιχμαλωσία
και καμιά βοήθεια δεν καθησυχάζει
τη φλογερή επιθυμία.
Μέχρις ότου η έσχατη πάλη αρχίσει
στο Ιερό της καρδιάς,
όπου το εγώ το λυχνοστάτη σβήνει μεμιάς,
όλων των πόνων την αιτία.

Τότε ένα Νέο Φως θα λάμψει
με τρεις φορές επτά χρώματα,
και η καρδιά, ως ένας Ροδόκηπος,
λαμπρά θα σκορπίσει όλα τ’αρώματα.

Ο Λυχνοστάτης της Κεφαλής
το Πνεύμα θα χαιρετίσει
και να: η Αναγεννημένη Ψυχή
το Θεό της θα συναντήσει.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

https://www.facebook.com/kostas.doukas.7
http://www.kinisi95.blogspot.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της νέας εποχής που έχει ήδη εγκαινιασθεί. Πολύ ενδιαφέρον! Αλλά, πού θα μπορούσε κανείς άραγε να ασκεί νέες τεχνικές διαβίωσης για να γεύεται τους σπόρους αυτής της νέας εποχής πριν καρπίσουν;
Μέσω διαλέξεων, ανάγνωσης και τι άλλο; Υπάρχει τίποτε άλλο; Αν υπάρχει...ας το δοκιμάσουμε...

Gregory Papas είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε επειδή ξέρω προσωπικά τον Κύριο Δούκα θα χαρεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη ερώτηση σου,μην διαστάσεις να του γράψεις