Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σκέψεις

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρξαν πολλές διαφορετικές ανθρωπολογικές και κοσμολογικές εξηγήσεις ανάλογες με τον εκάστοτε φιλόσοφο και το πως αυτός τα αντιλαμβάνονταν όλα αυτά.
Μερικές μορφές σκέψης συμπλήρωναν η μια την άλλη ή απλά εξέθεταν μια διαφορετική οπτική γωνία,όμως όπως και στην λεγόμενη "Χριστιανική σκέψη" δεν μπορεί κανείς να την ερμηνεύσει πλήρως σαν ένα σώμα,ή να την θεωρήσει συγκεκριμένη και απόλυτη μιας και υπάρχουν διάφορα διάσπαρτα κομμάτια μέσα στην διάρκεια της ιστορίας που συχνά αλληλοαναιρούν το ένα το άλλο.
Έτσι το να λες η "αρχαία Ελληνική σκέψη" λέει αυτό ή το άλλο είναι αίολο
 ******* 
 Μερικές φορές μπορεί να μην καταλαβαίνουμε την σκέψη του άλλου,ή απλά αυτή να διαφέρει από τον τρόπο που εμείς κατανοούμε τον κόσμο και όλες αυτές τις βαθύτερες αντιλήψεις για τον Θεό και τον τρόπο που τον προσεγγίζουμε.
Όμως αυτό δεν πρέπει να είναι ή να γίνει ένα εμπόδιο μέσα μας,γιατί το ουσιαστικότερο σε έναν άνθρωπο είναι η καθημερινότητα του και πως η ψυχή του εκφράζεται μέσα σε αυτόν τον κόσμο, όπως και πως συμπεριφέρεται με τους γύρω του ανθρώπους.
Η καλοσύνη,η ευγένεια,η γενναιοδωρία,η διάθεση για ειλικρινή επικοινωνία πρέπει να είναι βασικές αξίες που να ακτινοβολούνται από ένα τέτοιον άνθρωπο,τώρα αν πιστεύει με έναν τρόπο στο Θεό που εμείς δεν καταλαβαίνουμε τότε αυτό είναι ένα δικό μας πρόβλημα.
Πολλοί υπέρμαχοι του Χριστιανισμού ήταν κοινοί φονιάδες και όργανα του πονηρού,τόσο απλά, οπότε πριν κρίνουμε την πίστη κάποιου άλλου ας ρίξουμε μια ματιά στην δική μας πραγματικότητα.
Όμως παρόλα αυτά στους πονηρούς καιρούς που βρισκόμαστε ας είμαστε προσεχτικοί γιατί όπως και οι γραφές λένε... θα είναι ντυμένος σαν πρόβατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: