Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τα Ευαγγέλια του Θωμά, και Φιλίππου και Αλήθειας



Marianne - Stokes Madonna and Child

Το Ευαγγέλιο του Θωμά

0. Αυτά είναι τα μυστικά λόγια που έχει πει ο ζωντανός Ιεσιούα, και κατέγραψε ο Δίδυμος Ιούδας Θωμάς.

1. Και αυτός {λέει }:  Όποιος βρίσκει την ερμηνεία από αυτά τα λόγια, δεν θα δοκιμάσει θάνατο.

2. Ο Ιεσιούα λέει: Αφήστε αυτόν που αναζητά να μην παύσει να αναζητά, μέχρι να ανακαλύψει και όταν ανακαλύψει να προβληματιστεί και έχοντας προβληματιστεί να θαυμάσει, και να βασιλεύσει πάνω από όλα {και να βρει ανάπαυση}

3. Ο Ιεσιούα λέει: Εάν εκείνοι που σας οδηγούν σας λένε: Δείτε, η Κυριαρχία υπάρχει στον ουρανό!, τότε τα πουλιά από τον ουρανό θα πάνε μπροστά από εσάς. Αν σας λένε: Είναι στη θάλασσα!, τότε τα ψάρια {από τη θάλασσα} θα πάνε μπροστά από εσάς. Αλλά η Κυριαρχία {του Θεού} υπάρχει μέσα σας και είναι δίχως εσάς. {Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του να τη βρει · και όταν γνωρίσετε τους εαυτούς σας} να γνωρίσετε ότι είσαστε οι Υιοί του Ζωντανού Πατέρα. Όμως εάν δεν γνωρίσετε τους εαυτούς σας, τότε είσαστε φτωχοί και είσαστε η αιτία της φτώχειας.

4. Ο Ιεσιούα λέει: Το άτομο το ηλικιωμένο σε μέρες δεν θα διστάσει να ρωτήσει ένα μικρό παιδί επτά ημερών σχετικά με τον τόπο της ζωής—και να ζήσει. Γιατί πολλοί που είναι πρώτοι να γίνουν τελευταίοι, {και οι τελευταίοι πρώτοι} και αυτοί να γίνουν μία ενότητα.

5. Ο Ιεσιούα λέει: Γνώρισε Αυτόν που είναι μπροστά από το πρόσωπό σου, και ό,τι κρύβεται από σένα να αποκαλυφθεί σε σένα. Γιατί δεν είναι τίποτα κρυφό το οποίο να μην εκδηλωθεί, {και τίποτα θαμμένο που να μην εγερθεί}

6. Οι Μαθητές του τον ρωτάνε, λέγοντάς του: Πώς θέλεις να νηστέψουμε, και πώς να προσευχηθούμε;  Και πώς να δώσουμε ελεημοσύνη, και τι διατροφή να διατηρήσουμε;  Ο Ιεσιούα λέει: Μην ψεύδεστε, και μην εφαρμόζετε αυτό που μισείτε— γιατί τα πάντα αποκαλύπτονται μπροστά στο πρόσωπο του ουρανού. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα κρυφό που να μη φανερωθεί, και δεν υπάρχει τίποτα σκεπασμένο που να παραμείνει δίχως να αποκαλυφθεί.

7. Ο Ιεσιούα λέει: Μακάριο είναι το λιοντάρι το οποίο το τρώει o άνθρωπος—και το λιοντάρι να γίνει άνθρωπος. Και μιασμένος είναι ο άνθρωπος τον οποίο τον τρώει το λιοντάρι—και ο[άνθρωπος] να γίνει [λιοντάρι].

8. Και αυτός λέει: Η [Κυριαρχία] είναι σαν ένα σοφό ψαρά που έριξε το δίχτυ του στη θάλασσα. Αυτός το τράβηξε έξω από τη θάλασσα γεμάτο μικρά ψάρια. Μεταξύ αυτών βρήκε ένα μεγάλο καλό ψάρι. Εκείνος ο σοφός ψαράς, πέταξε όλα τα μικρά ψάρια πίσω μέσα στη θάλασσα,αυτός διάλεξε το μεγάλο ψάρι χωρίς δισταγμό. Όποιος έχει αυτιά να ακούσει, ας ακούσει!

9. Ο Ιεσιούα λέει: Δείτε, ο σπορέας ήλθε εμπρός—αυτός γέμισε το χέρι του, έριξε. Κάποιοι (σπόροι) πραγματικά έπεσαν στο δρόμο—ήλθαν τα πουλιά, τους μάζεψαν. Άλλοι έπεσαν σε βραχώδες υπόστρωμα—και δεν φύτρωσαν κάτω στο χώμα, και δεν βλάστησαν σπόρο προς τον ουρανό. Και άλλοι έπεσαν ανάμεσα στα αγκάθια—αυτά έπνιξαν τους σπόρους, και το σκουλήκι τους έφαγε.
Και άλλοι έπεσαν πάνω στην καλή γη—και αυτή παρήγαγε καλό καρπό ψηλά προς τον ουρανό, έφερε 60-πλάσιο και 120-πλάσιο.

10. Ο Ιεσιούα λέει: Έχω ρίξει φωτιά πάνω στον κόσμο-σύστημα—και ιδού, την προφυλλάσω μέχρι να γίνει φλογερή.

11. Ο Ιεσιούα λέει: Αυτός ο ουρανός να γίνει να προσπεράσει, και αυτός πάνω του¹ να γίνει να προσπεράσει. (Ι-Βασ 8:27!, Ησα 65:17, Αποκ 21:1, Φιλ 123) Και οι νεκροί δεν είναι ζωντανοί, και οι ζωντανοί να μην πεθάνουν. (Ιν 11:25-26) Τις μέρες που φάγατε το νεκρό, το μεταμορφώσατε στη ζωή—όταν έλθετε μέσα στο Φώς, τί θα κάνετε; Τη μέρα που ήσασταν ενωμένοι, διαιρεθήκατε—όταν όμως έχετε διαιρεθεί, τί θα κάνετε;

12. Οι Μαθητές λένε στο Ιεσιούα: Ξέρουμε ότι θα φύγεις μακριά μας. Ποιός πρόκειται να γίνει Ραββί πάνω από εμάς;  | Ο Ιεσιούα λέει σε αυτούς: Στον τόπο που έχετε έλθει, να πάτε στονΙ άκωβο το Δίκαιο°, για χάρη του οποίου έχει γίνει ο ουρανός και η γη.

13. Ο Ιεσιούα λέει στους Μαθητές του: Κάνετε σύγκριση σε μένα, και πείτε μου με ποιόν μοιάζω. (Ησα 46:5) | Ο Σίμων Κηφά του λέει: Είσαι σαν ένας δίκαιος άγγελος. | Ο Ματθαίος του λέει: Είσαι σαν ένας φιλόσοφος της καρδιάς. | Ο Θωμάς του λέει: Ω Δάσκαλε, το στόμα μου δεν θα χωρέσει να πεί σαν ποιόν μοιάζεις! | Ο Ιεσιούα λέει: Δεν είμαι δάσκαλός σου, τώρα που έχεις ποιεί, έχεις μεθύσει από την πηγή που κοχλάζει στην οποία έχω βάλει μέτρο. Και τον παίρνει, απομακρύνεται, λέει τρεις λέξεις σε αυτόν: Είμαι (o) Οποίος Είμαι.
Τώρα όταν ο Θωμάς ξαναγυρίζει στους συντρόφους του, αυτοί τον ρωτάνε: Τί σου είπε ο Ιεσιούα; |Ο Θωμάς τους λέει: Εάν σας πω ακόμη και μία από τις λέξεις που μου είπε, θα πιάσετε να μου ρίξετε πέτρες—και φωτιά θα προέλθει από τις πέτρες να σας αναλώσει.

14. Ο Ιεσιούα λέει σε αυτούς: Εάν νηστέψετε, να επιφέρεται αμαρτία για τους εαυτούς σας. Και αν προσευχηθείτε,να κατακριθείτε. Και αν δώσετε ελεημοσύνη, να προκαλέσετε κακό στα πνεύματά σας. Και όταν πηγαίνετε σε οποιοδήποτε τόπο να ταξιδέψετε σε περιοχές, εάν σας δεχτούν τότε φάγετε αυτό που θα βάλουν μπροστά σας και θεραπεύστε τους αρρώστους ανάμεσά τους. Γιατί δεν θα σας μολύνει αυτό που μπαίνει στο στόμα σας—αλλά μάλλον ό,τι βγαίνει από το στόμα σας,εκείνο είναι αυτό που θα σας μολύνει.

15. Ο Ιεσιούα λέει: Όταν δείτε αυτόν που δεν γεννήθηκε από γυναίκα, γονατίστε με το πρόσωπό σας στο έδαφος και λατρέψτε τον—αυτός είναι ο Πατέρας σας.

16.  Ο Ιεσιούα λέει: Οι άνθρωποι ίσως νομίζουν ότι έχω έλθει να ρίξω ειρήνη πάνω στον κόσμο, καιδεν ξέρουν ότι έχω έλθει να ρίξω διαμάχες στη γη—φωτιά, σπαθί, πόλεμο. (Ησα 66:15-16, Ιωήλ 2:30-31,Σοφν 3:8, Μαλ 4:1, Θωμ 10) Γιατί θα είναι πέντε σε ένα σπίτι—τρείς να είναι εναντίον δύο και δύο εναντίον τριών, ο πατέρας ενάντιος στο γιό και ο γιός ενάντιος στον πατέρα. Και αυτοί να σταθούν σαν ολομόναχοι.

17. Ο Ιεσιούα λέει: Να δώσω σε εσάς αυτό που μάτι δεν έχει δει και αυτό που αυτί δεν έχει ακούσει και αυτό που χέρι δεν έχει αγγίξει και αυτό που δεν έχει ανακύψει στο νου της ανθρωπότητας.

18. Οι Μαθητές λένε στο Ιεσιούα: Πές μας πώς θα είναι το τέλος μας. (Ψλμ 39:4) Ο Ιεσιούα λέει: Έχετε λοιπόν ανακαλύψει την αρχή, ώστε να ρωτάτε για το τέλος; Γιατί στον τόπο που είναι η αρχή, εκεί να είναι το τέλος. Μακάριος είναι αυτός που θα στέκεται στην αρχή—και θα γνωρίζει το τέλος, και αυτός να μη δοκιμάσει θάνατο.

19. Ο Ιεσιούα λέει: Μακάριος είναι αυτός που ήταν πριν έλθει στην Ύπαρξη. Εάν γίνετε Μαθητές μου και προσέχετε τα λόγια μου, αυτές οι πέτρες να φτιάχνονται για να σας υπηρετούν. Γιατί έχετε πέντε δέντρα° στον Παράδεισο, τα οποία είναι ακίνητα το καλοκαίρι και το χειμώνα τα φύλλα τους δεν πέφτουν—όποιος θα τα γνωρίσει να μη γευτεί θάνατο.


20. Οι Μαθητές λένε στο Ιεσιούα: Πές μας σαν τί είναι η Κυριαρχία των Ουρανών. | Αυτός τους λέει: Μοιάζει με σπόρο μουστάρδας, μικρότερος από όλους τους (άλλους) σπόρους—όμως όταν πέφτει στη σκαμμένη γη, παράγει ένα μεγάλο φυτό και γίνεται καταφύγιo για τα πουλιά του ουρα-νού.

21. Η Μαριάμ λέει στο Ιεσιούα: Σαν ποιόν μοιάζουν οι Μαθητές σου; | Αυτός λέει: Είναι σαν μικρά παιδιά που μένουν προσωρινά σε ένα αγρό που δεν είναι δικός τους. Όταν έλθουν οι ιδιοκτήτεςτου αγρού, αυτοί θα πούνε: Αφήστε τον αγρό μας σε εμάς! Αυτοί γδύνονται μπροστά τους, για να τους παραχωρήσουν και να τους επιστρέψουν τον αγρό τους. (Θωμ 37)
Επομένως λέω, αν ο νοικοκύρης εξακριβώνει ότι έρχεται ο κλέφτης, αυτός θα είναι σε ετοιμότητα πριν φτάσει και δεν θα του επιτρέψει να σκάψει από μέσα από το σπίτι της κυριότητάς του να μεταφέρει μακριά τα υπάρχοντά του. Όμως εσείς, προσέχετε από την προέλευση του κόσμου-σύστημα—ζώστε την οσφύν σας με μεγάλη δύναμη μήπως βρούν τρόπο οι ληστές να φτάσουν σε εσάς, γιατί θα βρούνε το πλεονέκτημα το οποίο προσδοκείτε. Αφήστε να υπάρχει ανάμεσά σας ένα άτομο με επίγνωση—όταν ο καρπός ωρίμασε, αυτός ήλθε γρήγορα με το δρεπάνι του στο χέρι του, τον θέρισε. Όποιος έχει αυτιά να ακούσει, ας ακούσει!

22. Ο Ιεσιούα βλέπει μικρά παιδιά που βυζαίνονται. Λέει στους Μαθητές του: Αυτά τα μικρά παιδιά που βυζαίνονται είναι σαν εκείνους που μπαίνουν στην Κυριαρχία. | Αυτοί του λένε: Εμείς, έτσι θα μπούμε στην Κυριαρχία, γινόμενοι μικρά παιδιά; | Ο Ιεσιούα τους λέει: Όταν κάνετε τα δύο ένα, και κάνετε το εσωτερικό όπως το εξωτερικό και το εξωτερικό όπως το εσωτερικό και το επάνω όπως το κάτω, και αν καθιερώσετε το αρσενικό με το θηλυκό σαν μία μόνη ενότητα, έτσι ώστε ο άνδρας να μην ενεργεί ανδροπρεπώς και η γυναίκα να μην ενεργεί θηλυπρεπώς, όταν καθιερώσετε [μάτια]στη θέση του ματιού και χέρι στη θέση του χεριού και πόδι στη θέση του ποδιού και εικόνα στη θέση της εικόνας—τότε να μπείτε [στην Κυριαρχία].

23. Ο Ιεσιούα λέει: Να διαλέξω εσάς, έναν από χίλιους και δύο από δέκα χιλιάδες— και αυτοί να σταθούν, ταιριάζοντας μία ενότητα.

24. Οι Μαθητές του λένε: Δείξε μας τον τόπο σου, γιατί είναι υποχρεωτικό για εμάς, να τον ζητήσουμε. | Αυτός τους λέει: Όποιος έχει αυτιά, αφήστε τον να ακούσει! Μέσα σε άτομο του φωτός υπάρχει φως, και αυτός φωτίζει τον κόσμο ολόκληρο. Όταν δεν λάμπει αυτός, υπάρχει σκοτάδι.

25. Ο Ιεσιούα λέει: Αγάπησε τον Αδελφό σου όπως την ψυχή σου, προστάτεψέ τον όπως την κόρη του οφθαλμού σου.

More : http://www.scribd.com/doc/47172090/ΤΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΤΟΥ-ΘΩΜΑ-ΤΟΥ-ΦΙΛΙΠΠΟΥ-ΚΑΙ-ΤΗΣ-ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: