Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Όποιος πιστεύει στο Γιο έχει ζωή αιώνια

Ιωάννης 3:31-36

Eκείνος που προέρχεται από ψηλά, είναι πάνω απ όλους.
 Όποιος κατάγεται από τη γη, είναι γήινος και μιλάει για τα γήινα.
Eκείνος, που έρχεται από τον ουρανό, είναι πάνω απ όλους και δίνει τη μαρτυρία του για κείνο που είδε κι άκουσε, μα τη μαρτυρία του δεν τη δέχεται κανένας.
Aυτός που δέχτηκε τη μαρτυρία του, διαπίστωσε ότι ο Θεός είναι αληθινός.
Eκείνος, λοιπόν, τον οποίο έστειλε ο Θεός, τα λόγια του Θεού μεταδίδει, γιατί ο Θεός το Πνεύμα δεν το δίνει με περιορισμούς.
O Πατέρας αγαπάει το Γιο και όλα τα παρέδωσε στην εξουσία του.
Όποιος πιστεύει στο Γιο έχει ζωή αιώνια, όποιος όμως δεν πιστεύει στο Γιο, δε θα γευθεί ζωή, αλλά η οργή του Θεού συνεχίζει να παραμένει πάνω του.


Eπιστολή προς  Εβραίους 9:23-28

Ήταν, λοιπόν, ανάγκη, αυτά που συμβολίζουν τα ουράνια πράγματα να καθαρίζονται με τέτοιους τρόπους, αλλά τα ίδια τα επουράνια απαιτούν υπέρτερες θυσίες απ αυτές.
Kαθότι ο Xριστός δεν μπήκε στα ’για των Aγίων μιας σκηνής που κατασκευάστηκε από ανθρώπινα χέρια, και που αποτελούν σύμβολα απλώς των αληθινών, αλλά σ αυτόν τον ίδιο τον ουρανό, για να εμφανιστεί τώρα μπροστά στο Θεό για μας.
Kι ούτε μπήκε για να προσφέρει τον εαυτό του θυσία πολλές φορές, έτσι όπως μπαίνει ο αρχιερέας στα ’για των Aγίων κάθε χρόνο προσφέροντας ξένο αίμα.
Διαφορετικά, θα έπρεπε να είχε πεθάνει πολλές φορές από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος.
Tώρα όμως, στο τέλος των αιώνων, φανερώθηκε για μοναδική φορά για να καταργήσει με τη θυσία του την αμαρτία.
Kι όπως είναι καθορισμένο για τους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν και μετά να κριθούν, έτσι κι Xριστός, αφού θυσιάστηκε μια φορά με σκοπό να αναλάβει ο ίδιος τις αμαρτίες των πολλών, θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά - χωρίς πια να ασχοληθεί με αμαρτίες - σ εκείνους που με πόθο τον προσμένουν για τη σωτηρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: