Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Η ανάσταση του εσωτερικού ανθρώπου από 'Το Ευαγγέλιο των Αγίων Δώδεκα'


 Η ανάσταση του εσωτερικού ανθρώπου από  'Το Ευαγγέλιο των Αγίων Δώδεκα'

Ο Εσωτερικός Χριστός, η Ανάσταση και η Ζωή

Όταν ο Ιησούς καθόταν με τους μαθητές του στη δυτική πλευρά του ναού, ιδού, περνούσαν κάποιοι άνθρωποι που μετέφεραν έναν νεκρό πάνω σε ένα φορείο στο νεκροταφείο, και κάποιος του είπε: 

"Δάσκαλε, όταν πεθάνει ένας άνθρωπος, θα ξαναζήσει;

Και εκείνος απάντησε και είπε: 

"Εγώ είμαι η Ανάσταση και η Ζωή, εγώ είμαι το Καλό, το Ωραίο, το Αληθινό- αν κάποιος πιστέψει σε μένα, δεν θα πεθάνει, αλλά θα έχει αιώνια ζωή. Όπως στον Αδάμ όλοι πεθαίνουν, έτσι και στον Χριστό όλοι θα ξαναζωντανέψουν.

Μακάριοι οι νεκροί, που πεθαίνουν μέσα μου και τελειοποιούνται κατά την εικόνα και την ομοίωσή μου, διότι αναπαύονται από τις δυσκολίες τους και τα έργα τους τους ακολουθούν. 

Νίκησαν το κακό και έγιναν στύλοι στον ναό του Θεού μου, και δεν θα βγουν πια έξω, επειδή αναπαύονται στον Αιώνιο.

Για εκείνους που έκαναν κακό δεν υπάρχει ανάπαυση, αλλά βγαίνουν και μπαίνουν και υποφέρουν για αιώνες για να βελτιωθούν, μέχρι να γίνουν τέλειοι. 

Αλλά για εκείνους που έκαναν το καλό και απέκτησαν την τελειότητα, υπάρχει ατελείωτη ανάπαυση και εισέρχονται στην αιώνια ζωή. Αναπαύονται στον Αιώνιο.

Πάνω τους ο επαναλαμβανόμενος θάνατος και η επαναλαμβανόμενη γέννηση δεν έχουν πια δύναμη- γι' αυτούς ο τροχός του Αιώνα δεν γυρίζει πια, γιατί έχουν φτάσει στο κέντρο, όπου υπάρχει αιώνια ανάπαυση, και το κέντρο όλων των πραγμάτων είναι ο Θεός".

Και οι μαθητές τον ρώτησαν: 

"Πώς θα μπει κάποιος στη βασιλεία; Και εκείνος απάντησε και είπε: "Αν δεν κάνετε αυτό που είναι κάτω ίσο με αυτό που είναι πάνω, και το αριστερό ίσο με το δεξί, και αυτό που είναι πίσω ίσο με αυτό που είναι μπροστά, αν δεν μπείτε στο κέντρο και δεν ανυψωθείτε με το Πνεύμα, δεν θα μπείτε στη βασιλεία του Θεού".

Και είπε επίσης: 

"Μην πιστεύετε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος χωρίς σφάλμα, διότι ακόμη και μεταξύ των προφητών στον Χριστιανισμό υπάρχει λόγος σφάλματος. Αλλά υπάρχουν πάρα πολλά λάθη που καλύπτονται από την Αγάπη.

Και όταν βράδιασε, πήγε με τους δώδεκα στη Βηθανία. Διότι εκεί κατοικούσαν ο Λάζαρος και η Μαρία και η Μάρθα, τους οποίους αγαπούσε. 

Και η Σαλώμη ήρθε σ' αυτόν και τον ρώτησε, λέγοντας: 

"Κύριε, πόσο καιρό θα βασιλεύει ο θάνατος;  Και εκείνος απάντησε: "Όσο ταπεινώνετε τους άνδρες και γεννάτε γυναίκες.. Και γι' αυτό το σκοπό ήρθα, για να βάλω τέλος στα έργα των απερίσκεπτων".

Και η Σαλώμη του είπε: 

"Τότε καλά έκανα που δεν γέννησα.''

Και ο Κύριος απάντησε και είπε:

'Φάτε από κάθε βοσκότοπο που είναι καλός, αλλά μη φάτε από εκείνο που έχει μέσα του την πίκρα του θανάτου'.

Και όταν η Σαλώμη ρώτησε πότε θα γίνουν αυτά που ζητούσε, ο Κύριος απάντησε: 

"Όταν θα συντρίψεις το ένδυμα της ταπείνωσης και θα υψωθείς πάνω από την πλεονεξία- όταν οι δύο θα γίνουν ένα, και το αρσενικό με το θηλυκό ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό.

Και πάλι σε έναν άλλο μαθητή που ρώτησε: "Πότε θα υπακούσουν όλοι στο νόμο;" είπε ο Ιησούς: 

"Όταν το Πνεύμα του Θεού θα γεμίσει ολόκληρη τη γη και τις καρδιές κάθε άνδρα και κάθε γυναίκας.

Έριξα τον Νόμο στη γη, και ρίζωσε και έφερε δώδεκα καρπούς στην κατάλληλη εποχή για να θρέψει όλους. Έριξα τον νόμο στο νερό, και καθαρίστηκε από κάθε ακαθαρσία. Έριξα τον νόμο στη φωτιά, και ο χρυσός καθαρίστηκε από κάθε ίζημα. Έριξα τον νόμο στον αέρα, και αυτός επιταχύνθηκε από το Πνεύμα του Ενός Ζωντανού Όντος, το οποίο γεμίζει τα πάντα και ζει σε κάθε καρδιά.

Και πολλά τέτοια λόγια είπε σ' εκείνους που είχαν αυτιά για ν' ακούσουν και συναίσθηση για να καταλάβουν. Αλλά για το πλήθος ήταν σκοτεινά λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: