Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Νοιώστε την Μαγεία της Συμβολικής των Χριστουγέννων, εντός σας.

 


Νοιώστε την Μαγεία της Συμβολικής των Χριστουγέννων, εντός σας.

Οι εξωτερικές γιορτές προσπαθούν να επαναφέρουν μια γενική ενθύμηση των μυστικών γραφών και διδασκαλιών στην μάζα ώστε με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουν να έχουν έστω έναν μεγαλύτερο προβληματισμό ή μια αναθέρμανση γύρω από αυτά τα θέματα.

Δεν είμαι σίγουρος πως σήμερα αυτό είναι εφικτό ή πως έχει κάποιο αποτέλεσμα πια.

Να πούμε από την αρχή για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση πως στις 25 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την γέννηση του Ιησού και όχι του Χριστού μιας και Αυτός δεν έχει αρχή ή τέλος, δεν γεννιέται ούτε πεθαίνει.

Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν μια ολοκληρωμένη ψυχή η οποία επανήλθε ξανά μέσα σε αυτήν την φυσική τάξη ως ένας τέλειος μικρόκοσμος - άνθρωπος, ώστε μέσα από αυτήν την ανώτερη Ψυχή Πνεύμα που κατείχε, να μπορέσει σε ένα χρονικό σημείο της ζωής του να ενωθεί με το συμπαντικό Πνεύμα του Χριστού.

Ο άνθρωπος είχε απωλέσει αυτήν την δυνατότητα μετά την πτώση και κατά αυτόν τον τρόπο η ψυχή του ήταν γήινη, γεννημένη από τα υλικά του κατώτερου κόσμου.

Η ένωση αυτή μας έδωσε ξανά την δυνατότητα της δημιουργίας ενός νέου πνευματικού σώματος, στο αιθερικό και αστρικό πλαίσιο (τον κόσμο των νεκρών) μιας και εκεί (στην αστρική σφαίρα) πολλές εξαγνισμένες ψυχές περίμεναν αυτήν την νέα δομική δυνατότητα.

Πριν την ένωση αυτή (με Πνεύμα του Χριστού) η Συμπαντική Αδελφότητα δημιουργούσε μυστηριακές σχολές οι οποίες ονομαζόντουσαν Ψυχικές Σχολές μιας και έφταναν μέχρι την δυνατότητα του εξαγνισμού.

Μετά την ένωση του Πνεύματος ξανά με τον κόσμο μας δημιουργήθηκαν οι πρώτες Πνευματικές Σχολές που ο τελικός στόχος δεν ήταν ο μόνον ο εξαγνισμός αλλά και η μεταμόρφωση.

Ο Ιησούς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που το πέτυχε αυτό εν ζωή! 

Η τρομερή αυτή δύναμη του Πνεύματος του Χριστού κατήλθε μέσω της αγάπης του Πατέρα, μέσω της θυσίας του, ώστε να ενωθεί με την ύλη, με την ανθρώπινη φύση σε όλα τα επίπεδα.

Ήρθε μέσω μιας κατώτερης δόνησης ώστε να μπορέσει το σώμα του Ιησού να αντέξει αυτές τις υψηλές δονήσεις.

Ο Στάινερ μας λέει πως αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οι μαθητές του τον χάνανε, μιας και αποτραβιόταν ώστε αυτή η τρομερή ενέργεια να μπορέσει να αποτραβηχτεί από το σώμα του.

Η γέννηση του Ιησού πρέπει να συμβεί μέσα μας μέσω του Ρόδου ή του πρωταρχικού πνευματικού σπινθήρα.

Ο εξαγνισμός είναι ο μοναδικός δρόμος ή τρόπος για να συμβεί αυτή η νέα γέννηση.

Για να συμβεί αυτό όμως χρειαζόμαστε τις 4 άγιες τροφές μέσω των οποίων θα δομηθούν τα πνευματικής φύσης σώματα μας, και ένα πεδίο δύναμης μέσω του οποίου το Άγιο Επτά Πνεύμα θα αποκαλύπτεται διαδοχικά μέσα από αυτά τα επίπεδα σε όλους τους υποψήφιους για τα μυστήρια αυτά.

Την διαδικασία αυτή δεν μπορεί να την πραγματώσει κανείς από μόνος του μιας και χρειάζεται αυτό που ονομάζουμε 'οίκο της αδελφότητας' ή αλλιώς ένα ενεργειακά δομημένο πεδίο που έχει δημιουργηθεί από κάτω προς τα άνω από τους Αδελφούς και Αδελφές μας οι οποίοι έχουν ως αποστολή το να βοηθήσουν την εκπεσμένη ανθρωπότητα.

Όταν λάβει χώρα αυτή η γέννηση και η ανάπτυξη του νέου ανθρώπου, κατά ένα αντίστροφο τρόπο από την φυσική μας γέννηση, τότε μετά τον φυσικό θάνατο η νέο αφυπνιζόμενη ψυχή μας θα ελκυστεί από το νέο αστρικό αγνό πεδίο της Αδελφότητας της Ζωής, και όχι από την αστρική σφαίρα του θανάτου. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο συνεχίζεται η πνευματική μας ανάπτυξη αλλά ταυτόχρονα σπάνε τα υλικά μας δεσμά με αυτήν την φυσική τάξη, και η πνευματική μας ψυχή απελευθερώνεται εντελώς.

Ο στόχος αυτής της μεγάλης περιόδου που ονομάζεται Γη, μια 'κοσμική ημέρα', έχει ως στόχο την πλήρη έκφραση μέσα στην ύλη της εικόνας του πνευματικού ανθρώπου ως αντανάκλαση και μόνο. Και εμείς καλούμεθα αυτήν την εικόνα να την κάνουμε μια ζωντανή πνευματική πραγματικότητα.

Μετά την περίοδο αυτή ακολουθεί μια κοσμική νύχτα μέσω της οποίας όλα θα διαλυθούν ώστε να πνευματοποιηθεί το παν μέσω την επόμενης κοσμικής ημέρας που ονομάζουμε 'Δίας'.

Μας δίνονται όλες οι δυνατότητες για να το επιτύχουμε αυτό, μέχρι και όλες αυτές οι ανώτερες φυσικές ικανότητες της νόησης και αισθήσεις που δεν μπορούμε καν στην παρούσα φάση να κατανοήσουμε, αλλά μας δίνονται ως δώρο και βοήθεια ώστε να βρούμε τον δρόμο μας ως πνευματικά όντα, αν και ο άνθρωπος καταχράται αυτές τις ικανότητες λόγω ιδιοτέλειας.

Στα ευαγγέλια και στις επιστολές μας εξηγούνται όλα αυτά λεπτομερώς αν και σε μερικά σημεία λέγονται με μυστικό λόγο σε μας. Για αυτό και εμείς ως Ροδόσταυροι εξηγούμαι αυτήν την διαδικασία μέσω ενός τριπλού λόγου, μιας και γεννιόμαστε από τον Θεό, η γέννηση τής πνευματικής ψυχής, μετά πρέπει να πεθάνουμε στον Ιησού δηλαδή μέσω της θυσίας του εαυτού, του εξαγνισμού μπορούμε τότε να αναγεννηθούμε από το Άγιο Πνεύμα.

Αυτά είναι και τα τρία διαδοχικά βαπτίσματα ή μυήσεις, αυτό του ύδατος με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, αυτό του πυρός με τον Ιησού και αυτό με Πνεύμα μέσω του Πνεύματος του Χριστού.

Οι τρεις μάγοι συμβολίζουν την ενότητα της συμπαντικής διδασκαλίας που σηματοδοτεί αυτή η ένωση με το Πνεύμα του Χριστού μιας και αυτή η μυητική οδός είναι για όλους τους ανθρώπους αυτής της σύγχρονης εποχής.

Η Φάτνη συμβολίζει την αγνότητα της καρδιά μας και ο Ηρώδης την ιδιοτελή μας προσωπικότητα η οποία όταν δει πως η πνευματική αρχή γεννιέται μέσα μας προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αποκλείσει, να την υπερνικήσει, να την κατατροπώσει.

Η φυγή στην Αίγυπτο συμβολίζει την σοφία της Ερμητικής Γνώσης μέσω της οποίας ο μαθητής θα πρέπει να φωτίσει την σκοτεινότητα του ώστε να αποδεχτεί λογικά και ηθικά αυτήν την οδό ώστε να την πραγματώσει.

Επίσης μας δείχνει και την αλυσίδα των διαδοχικών αδελφοτήτων μέσω των οποίων μια νέα αδελφότητα εργάζεται ως ένας επόμενος κρίκος.

Κάθε Αδελφότητα εργάζεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και χώρο και όταν μια νέα Αδελφότητα εμφανίζεται αυτή συνεχίζει την εργασία της σε ένα άλλο διαφορετικό ανώτερο ενεργειακά επίπεδο.

Όλα, τα πάντα είναι εσωτερικές λειτουργίες και διεργασίες και πρέπει εμείς οι ίδιοι να τις πραγματοποιήσουμε μέσω της συμμέτοχής μας στην Πνευματική Σχολή.

Όπου δυο ή τρεις με επικαλούνται τότε εγώ είμαι ανάμεσα μας μας είπε ο Κύριος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: