Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Το εγώ δεν μπορεί να κάνει τίποτα


Το εγώ δεν μπορεί να κάνει τίποτα

Η νέα συνείδηση που σημαίνει ''αναγέννηση της ψυχής από ύδωρ και πνεύμα'', δεν επιτυγχάνεται μέσω ασκήσεων της προσωπικότητας αλλά μέσα από την εκμηδένιση της.

Το σκουλήκι όσες ασκήσεις και να κάνει σκουλήκι θα μείνει, δεν θα γίνει ποτέ πεταλούδα γιατί απλά αυτό είναι μια μετάλλαξη της της ίδιας του της φύσης η οποία υπάρχει εν δυνάμει και αποκαλύπτεται στον κατάλληλο για αυτό χρόνο.

Η διαφορά όμως στον άνθρωπο είναι τεράστια μιας και αυτός εξελικτικά κατέχει ανώτερα οχήματα.

Και επειδή εδώ δεν μιλάμε μόνον για μια απλή υλική αιθερική μεταμόρφωση αλλά μια ουσιαστική μετάβαση σε έναν ανώτερο, πνευματικό κόσμο με τα νέα πνευματικής φύσης ενδύματα μας, αυτή η εργασία θα πρέπει να γίνει συνειδητά από εμάς μέσω της αυτό παράδοσης στο Φως.

Η πνευματική όραση θα έλθει όταν ο άνθρωπος αποκτήσει πνευματικούς οφθαλμούς, και αυτό σημαίνει πως έχει υφάνει το Χρυσό ένδυμα του Γάμου, κατέχει δηλαδή ένα πνευματικό σώμα.

Χρειάζεται μια ολοκληρωτική αλλαγή για αυτό.

Δεν μπορείς να κάνεις εδώ μια εγχείρηση και να βάλεις πνευματικούς οφθαλμούς σε ένα φυσικό υλικό σώμα.

Δέκα χιλιάδες χρόνια να τραγουδάς ή να κάνεις ασκήσεις νοητικές ή σωματικές απλά δεν θα επιτύχεις τίποτα γιατί αυτές έχουν σημείο αναφοράς το εγώ και γίνονται από το εγώ.
Και το εγώ, απλά σας το λέω δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Για αυτό και είναι εσφαλμένο να ρωτά κάποιος πως μπορεί να αποκτήσει την όραση των ανώτερων κόσμων, πως δηλαδή το Φως θα αποκαλυφθεί μέσα του αν δεν κατανοήσει πως αυτός ο ίδιος θα πρέπει να γίνει αυτό το Φως.

Για αυτό και μερικές φορές σας εξηγούμαι το πόσο καλά προστατευμένος είναι ο Οίκος της Αδελφότητας μας και πως οι θησαυροί του είναι πολύ καλά ασφαλισμένοι από τους τυμβωρύχους, για τον απλό λόγο πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εισέλθει εκεί γιατί απλά δεν αντιστοιχεί δομικά, σωματικά, δονητικά.

Πάντως στο βιβλίο Ποιμάνδρης του Ερμή Τρισμέγιστου μας εξηγούνται όλα αυτά με απλό όμορφο λόγο, είναι κουραστικό να τα επαναλαμβάνω. Καλημέρα.

Σκέψεις από ένα ερώτημα σε μια σελίδα ανθρωποσοφική.

Steiner has given us a lot of instructions of how we achive directly insigth in the spirituel World- but why has so few people succes in achiving this insight-after following these instructions?

Δεν υπάρχουν σχόλια: