Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η κατανόηση των εννοιών δεν σηματοδοτεί και την πραγμάτωση τους


Η κατανόηση των εννοιών δεν σηματοδοτεί και την πραγμάτωση τους

Η κατανόηση των εννοιών δεν σηματοδοτεί και την πραγμάτωση τους ή την αποκάλυψη τους μέσα μας, καλύτερα θα έλεγα.
Για αυτό και δεν έχουν τόση σημασία οι γνώσεις με την έννοια της συλλογής, της μόρφωσις διότι όλα αυτά όπως και σήμερα εύκολα διακρίνεται είναι επιδερμικά, μορφικά εξωτερικά.

Το ζήτημα είναι πως θα βρει ένας άνθρωπος μια μεθοδολογία μέσα από την οποία οι Ιδέες θα ζωντανέψουν μέσα του, και μιλώ κυρίως για τις ιδέες που προϋπήρξαν του ανθρώπου!

Αυτές είναι ενός είδους φωτιστικής δομικής φύσης ενέργεια μέσω των οποίων εκφράζεται ήχος και φως, ένα είδος μιας υπερβατικής νοημοσύνης σαν στήλες ενός μουσικού φωτός.

Και εμείς για αυτήν την διεργασία σας μιλάμε με απλό λόγο μιας όπως και μας λέει ο αγαπητός φίλος και αδελφός Theophilus Schweighardt, η Πανδώρα μας απευθύνεται σε όλους, δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα άνθρωπο σε κανένα χώρο ή τάξη.

Παρόλα αυτά αν και ο Οίκος της Αδελφότητας είναι σε κοινή θέα, ελάχιστοι μπορούν να τον δουν και μόνο ορισμένοι καλά προετοιμασμένοι κατά το παρελθόν μπορούν να χτυπήσουν και να εισέλθουν εκεί μέσα.

Δεν περιμένουμε από την μάζα η οποία χορεύει στους ρυθμούς της σύγχυσις και της ιδιοτέλειας να προσέξει, και ακόμη ακόμα περισσότερο να κατανοήσει τους λόγους μας, οπότε η ειρωνεία είναι συχνή ενάντια μας όπως και οι κατά καιρούς επιθέσεις, θέματα τα οποία είναι γνωστά σε εμάς και τα οποία δεν μας απασχολούν άλλο.

Το φρούριο μας είναι καλά προετοιμασμένο, όπως και οι αντοχές του, διότι η προστασία του είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Στο σχέδιο αυτό που σας έχουμε δώσει μερικούς αιώνες πριν υπάρχουν ορισμένα κλειδιά τα οποία αν κατανοηθούν σωστά από την καλόπιστη καρδιά και νου σας, μπορούν να σας προσφέρουν όχι μόνον την βεβαιότητα της γνησιότητας της αδελφότητας μας αλλά και τον τρόπο μέσα από τον οποίον αυτή εργάζεται καθώς και τις βασικές αρχές και τις κανόνες που την διέπουν.

Αν θελήσετε να προχωρήσετε εσωτερικά, πνευματικά να τα λάβετε όλα αυτά καλά υπόψιν, ώστε να φωτιστείτε στον βαθμό που αυτό, στην παρούσα στιγμή είναι δυνατόν από εσάς.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επαναλάβω τα σοφά λόγια του αγαπητού Θεόφιλου :

'Για αυτόν τον λόγο αγαπητοί  αδελφοί, εν Θεό, στην φύση και την σοφία, λάβετε και σημειώσετε αυτές τις αξιόπιστες μου οδηγίες, διαβάστε τες και εξετάστε τες προσεκτικά, και θα βρείτε αυτό που πολλοί χιλιάδες επιθύμησαν από την αρχή, αλλά ελάχιστοι βρήκαν.'

Δεν υπάρχουν σχόλια: