Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Υπάρχουν δύο μεγάλα και ιερά μυστήρια


Υπάρχουν δύο μεγάλα και ιερά μυστήρια

Κατανόησα πως υπάρχουν δύο μεγάλα και ιερά μυστήρια.

Το πρώτο σε στρέφει προς τα έξω παρατηρώντας, μελετόντας και γνωρίζοντας τους νόμους της φύσης.
Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από το εγώ και τις αισθήσεις και σε αυτό βοηθά η διάνοια.

Το δεύτερο σε στρέφει εντός σου αλλά το σημείο αναφοράς δεν είναι η προσωπικότητα αλλά ένας σπινθήρας - δυνατότητα ανάπτυξις ο οποίος δεν προέρχεται από αυτόν τον κόσμο.
Σε αυτήν την διεργασία ούτε η διάνοια και η δυνατότητα της μνήμης δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Όπως είναι φυσικό σχεδόν όλη η πορεία της ανθρώπινης ιστορίας βασίστηκε και ανέπτυξε το πρώτο μυστήριο και αυτό ήταν απαραίτητο και θετικό, παρόλα αυτά δεν μπορεί να καλύψει το κενό της ψυχής και την αίσθηση της μη ολοκλήρωσις η οποία υπάρχει μέσα του.
Για αυτό σε ένα σημείο όλες οι γνώσεις τις οποίες συλλέξαμε μέσα από την ζωή μας φαντάζουν άχρηστες στο να μας βοηθήσουν για αυτόν τον σκοπό της τελείωσις.

Χρειάζεται να αδειάσουμε τον νου και την μνήμη μας μέσα από μια αντιστροφή ώστε η σκέψη μας να γίνει αθώα και ανάλαφρη.
Αυτό μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από την αφύπνιση του σπερματικού ατόμου του Θεού που αγωνιά για ζωή.
Τότε σταδιακά θα πάψει να μας απασχολεί ο κόσμος και η φύση και όλα όσα περιλαμβάνονται μέσα σε αυτή και θα εστιαστούμε ολοκληρωτικά μέσα στην ουσία της ύπαρξής μας.

Σταδιακά θα ανακαλύψουμε πως η ίδια μας η ύπαρξη στην πνευματική της όψη ομοιάζει τόσο πολύ με την ουσία της φύσης αναλογικά και πως και σε τι βαθμό είμαστε συνδεδεμένη με αυτήν, δεν μιλώ για την εξωτερική υλική όψη της γης αλλά για την αντίστοιχη πνευματική της η οποία όπως και σε μας εκφράζεται εξωτερικός.

Για αυτό και στις διάφορες αυθεντικές δοξασίες διαβάζουμε για ένα άδειασμα της σκέψης, αυτό συμβολίζουν ανάμεσα στα άλλα τα λόγια του Χριστού όταν μας λέει πως πρέπει να γίνουμε αθώοι σαν τα παιδιά, συμβολικά μας μιλά για μια αστρική και νοητική καθαρότητα.

Ένας άνθρωπος που ακολουθεί την ατραπό της μεταμόρφωσις μπορεί να είναι ένας απλός με ελάχιστη μόρφωση άνθρωπος αλλά με μια ώριμη ψυχή και αρκετή καλοσύνη μέσα του.
Η διαφορά στον λόγο και τα έργα τους εκφράζεται μέσα από την καρδιά τους και όχι μέσα από την κεφαλή του.
Το πυρ της νόησης απλά μας εξηγεί το Πυρ της καρδιάς διότι μόνον μέσα από το πυρ της καρδιάς μπορεί να γεννηθεί ο νέος άνθρωπος μέσα από το πυρ στην λεκάνη.

Αυτό το πυρ συμβολίζουν και τα δύο φίδια πάνω στο κηρύκειο του Ερμή, αλλά προσέξτε ο Ερμής είναι η Συμπαντική Ψυχή, ο Συμπαντικός Νους, το σημείο μέσα από το οποίο ο κατώτερος κόσμος ενώνεται με τον ανώτερο, για αυτό και χωρίς τον Ερμή, την σταδιακή ένωση με αυτόν τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Η μεσαία ράβδος συμβολίζει τον εξαγνισμό, την αγνή δύναμη της καρδιάς που καθαρίζει όλη μας την ύπαρξη ώστε αυτή η αγνή ουσία να μπορέσει να ανέλθει και να φωτίσει το Ιερό Τρίγωνο της κεφαλής.
Εκεί κατοικεί και το πνεύμα και η τελείωση που μας παρομοιάζεται συμβολικά σαν ένας χρυσός κύκλος.

Για αυτό αγαπητοί μου φίλοι αποστραφείτε αυτόν τον κόσμο και την γοητεία που ασκεί πάνω σας γιατί αυτή είναι μια αιώνια καταδίκη.

Απελευθερωθείτε απελευθερώνοντας την πνευματική σας ουσία μέσα από μια νέα στάση ζωής και συνείδησης η οποία θα προέλθει σταδιακά μέσα από την σύνδεση σας με το Φως και τους νόμους του.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Η σοφία αυτού του κόσμου είναι μωρία για τον Θεό.

Να είστε σοφοί σαν τα φίδια.
Δημοσίευση σχολίου