Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η ανθρώπινη διανόηση δεν μπορεί να εξηγήσει τον πνευματικό άνθρωπο ούτε τον πνευματικό κόσμο.


Η ανθρώπινη διανόηση δεν μπορεί να εξηγήσει τον πνευματικό κόσμο.

Η ανθρώπινη διανόηση δεν μπορεί να εξηγήσει τον πνευματικό άνθρωπο ούτε τον πνευματικό κόσμο.

Μπορεί να εξηγήσει την ανθρώπινη φύση και τους μηχανισμούς που διέπουν το σύμπαν, αλλά προσέξτε το αυτό, μας εξηγεί το συνεχώς μεταβαλλόμενο κατώτερο υλικό έκπτωτο σύμπαν.

Για αυτόν τον λόγο ο Ερμής είναι Τρισμέγιστος γιατί μέσω της ένωσης με την Συμπαντική Ψυχή - Νου, συνυπάρχουν αυτούσιες τρεις κορυφαίες ιδιότητες η Πρωταρχική Τέχνη, η Πρωταρχική Επιστήμη και η Πρωταρχική Θρησκεία.

Μέσω της πρώτης μαθαίνουμε να βαδίζουμε την ατραπό και να γινόμαστε οικοδόμοι, μέσω της δεύτερης να μπορούμε να εξηγούμαι και να κατανοούμε εμπειρικά πλέον όλες τις νέες σε μας δραστηριότητες αυτής της οικοδόμησις και μέσω της τρίτης όψης μπορούμε να ενωθούμε με τον Πνευματικό Κόσμο δομικά.
Με λίγα λόγια, μέσω αυτής της Γνώσης θα μπορέσουμε να Εργαστούμε ώστε αυτή η Ένωση με το Πνεύμα να μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Η επιστήμη, η τέχνη, η φιλοσοφία αγγίζουν τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής αλλά αυτήν την ψυχή εμείς επιθυμούμε να την αλλάξουμε θεμελιακά γιατί είναι φθαρτή και θνητή. γιατί το ένδυμα της είναι σκισμένο, ατελές και βρώμικο.

Σήμερα παρατηρείται μια έξυπνη προσπάθεια από ένα μέρος από τους λεγόμενους αιρετικούς επιστήμονες να θεολογήσουν σαν ένα υποκατάστατο εφησυχασμού της συνείδησης της μάζας νομίζοντας αυτή πως εκεί θα βρει τις απαντήσεις που ψάχνει, αλλά μην σας ξεγελούν σε αυτό, γιατί απλά δεν το μπορούν, δεν έχουν επαφή και αγνοούν ολοκληρωτικά τον Πνευματικό Κόσμο οπότε πως θα μπορούσαν καν να μας μιλήσουν για αυτόν.

Ποτέ στην ζωή σας να μην λάβετε την αντανάκλαση σαν το αληθινό!

Με όποια λόγια ή ένδυμα και αυτό να σας προβάλετε, να σας προτείνεται.

Ακόμη, και όλα όσα σας λέμε εμείς, άσχετα αν εκκινούνε από την εσωτερική μας εμπειρία μην τα εκλαμβάνεται σαν δεδομένα, δεν είναι παρά σκέψεις, εικόνες, συμβολισμοί, μεταφορές και παρομοιώσεις.

Το σημαντικό είναι να τα αισθανθείτε, να τα βιώσετε όλα αυτά εσείς οι ίδιοι εσωτερικά και δομικά.

Με λίγα λόγια εμείς σας προτείνουμε, σας εξηγούμε αυτήν την οδό για να την βαδίσετε εσείς.

Πριν μήνες είχα γράψει ένα μικρό κείμενο μερικών σελίδων προσπαθώντας να σας δώσω να κατανοήσετε τι σημαίνει εωσφορικό πυρ και πως αυτό θα πρέπει να σβήσει μέσα από το Φως του Χριστού.

Βέβαια δεν το διαβάσαμε στην προκείμενη ομιλία διότι η συμμετοχή ήταν ελάχιστη.

Υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της κοινοποίησης των εκδηλώσεων το γνωρίζω αυτό και ο κόσμος δεν μπορεί να πληροφορηθεί σχετικά με τα πολύ σημαντικά και μοναδικά θέματα μας, ενδεχομένως να κινηθούμε πιο δυναμικά στο μέλλον γιατί είναι κρίμα να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα πληροφόρησης.

Ανακεφαλαιώνοντας, η αποκάλυψη για την οποία σας μιλάμε, είναι δυνατή για τον κάθε άνθρωπο, κάθε άνθρωπος έχει εσωτερικά αυτήν την δυνατότητα της ένωσις με τον Κόσμο του Πνεύματος, αλλά για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό χρειάζεται να περάσει αυτός ο ίδιος μια περίοδο προπαρασκευής της σωματικό ψυχικής του δομής ώστε να μπορέσει να καταστεί συμβατός με τους Νόμους του Πνεύματος.

Αυτό ονομάζεται αναγέννηση εξ Ύδατος και Πνεύματος ή αλλιώς 'εξαγνισμός' 'κάθαρση'.

Όταν αυτό συμβεί τότε ανοίγονται οι πνευματικοί του οφθαλμοί και μπορεί να αναφωνήσει και αυτός 'ιδού η νέα γη και ο νέος ουρανός όλα τα παλαιά διήλθαν', που σημαίνει πως όχι μόνον μπορεί να οράτε την έκτη κοσμική περιοχή αλλά πως έχει γίνει και αυτός ο ίδιος ένας κάτοικος της.

Αυτή είναι και η Αγία μας μετάβαση και ο μοναδικός σκοπός μέσα στην ζωή του ανθρώπου, η Μεταμόρφωση, η ένωση του ανθρώπου με τον Δημιουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: