Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Το σκοτάδι έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα δεκαετίες τώρα, το αισθάνεστε;


Το σκοτάδι έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα δεκαετίες τώρα, το αισθάνεστε;

Δεν σας έχει γίνει ακόμη απολύτως κατανοητό πως όλη αυτή η στρεβλότητα μέσα στην Ελληνική κοινωνία σε όλες τις όψεις είναι ένα σαθρό αποτέλεσμα μιας προβληματικής ιδιοτέλειας;

Η ανομία και η ανηθικότητα, η σύγχυση και η βία,οι αρρώστιες πηγάζουν από μια προβληματική προσωπικότητα η οποία κατευθύνεται και ορίζεται από ότι πιο σκοτεινό υπάρχει μέσα στον άνθρωπο, βέβαια μέσα από μια διαφορετική δυναμική και ένταση.
Άλλος κλέβει λιγότερο ή περισσότερο ή κάποιος άλλος απλά είναι περισσότερος ή λιγότερο βρομιάρης μέσα από την γενικότητα της έννοιας.


Σήμερα, αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει άλλος δρόμος μέσα από τον οποίο να μπορέσει να διαφύγει, να αλλάξει μια φυλακισμένη ψυχή, γιατί αγαπητοί φίλοι αυτή η σκοτεινότητα, αυτά τα ολέθρια πάθη είναι τα απόλυτα δεσμά που κονιορτοποιούν την ομορφιά, την καλοσύνη και την αρετή μέσα σε ένα άνθρωπο.

Και αυτός ο δρόμος, αυτή η διαδικασία αλλαγής αυτής της στρεβλότητας του εγώ, υφίσταται, κατέστη δυνατός, εξαιτίας μιας υπερκοσμικής φωτεινής δύναμης αγάπης την οποία συμβολικά ονομάζουμε Χριστός.

Αυτή η δύναμη ακτινοβολίας έχει την ικανότητα να καθαρίσει το εγώ από κάθε βρωμιά ιδιοτέλειας μιας και γκρεμίζει το παλαιό, το φθαρτό, το μολυσμένο δίνοντας του ξανά την πρωταρχική του λάμψη.

Σήμερα μόνον ο αγνός δρόμος υπηρεσίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά αναζωογονώντας όσον αυτό είναι δυνατόν ένα μέρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Το εγώ θα πρέπει να κατέβει από τον θρόνο του δυνάστη και να κατανοήσει πως δεν υπάρχει ευτυχία και χαρά εφόσον ο διπλανός του βιώνει την φτώχεια και τον πόνο.
Αυτός ο πόνος, αυτή η ψυχολογική βία είναι ένα μολυσματικό νέφος το οποίο επηρεάζει όλους και όλα.

Το σκοτάδι έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα δεκαετίες τώρα, το αισθάνεστε;

Το έχετε καταλάβει και αντικρίσει αυτό;

Δεν πρέπει να το σταματήσουμε, εμείς οι ίδιοι, εσωτερικά;

Μην εστιάζεστε άλλο στους άλλους και στο τι κάνουν, εστιαστείτε μέσα στην δική σας πνευματική ουσία και αναπτύξτε την, εμείς πολλά χρόνια τώρα για αυτά σας μιλάμε, αυτός είναι ο σκοπός μας, να σας αφυπνίσουμε από αυτό το σκοτάδι του θανάτου γιατί ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Αυτή είναι και μια όψη του έργου μας που ονομάζεται υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο, αλληλεγγύη, όχι σαν αυτή των πολιτικών ή των ιερέων ή των επιστημόνων, γιατί εμείς σας δίνουμε χωρίς να ζητάμε απολύτως τίποτα παρά μόνον την ανάπτυξη του φωτός μέσα σας, αυτή είναι η χαρά μας, η πρώτη δυναμική απελευθερωτική σας σκέψη μέσα από την οποία θα αναφωνήσετε, 'ναι θέλω και επιβάλετε να αλλάξω!΄

Δόξα στον ένα και μοναδικό Θεό και στον Ιησού Χριστό ο οποίος μας δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στον Πατέρα, αγγίζοντας μας με το Άγιο του Πνεύμα μας θεραπεύει πλήρως.

Ειρήνη σε σας, ειρήνη μέσα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: