Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η εργασία μέσα σε μια Πνευματική Σχολή



Η εργασία μέσα σε μια Πνευματική Σχολή

Η εργασία μέσα σε μια Πνευματική Σχολή δεν είναι μόνον ένα εσωτερικό καθήκον αλλά και μια ανείπωτη χαρά γιατί μέσα από αυτήν υπηρετώντας τον συνάνθρωπό μας υπηρετούμε τον Κύριο.

Αυτή μας όμως η έκφραση θα πρέπει να πηγάζει από την αγνότητα της καρδιάς μας και να μην είναι ιδιοτελής ή προσωπική.

Ο μαθητής γνωρίζει γιατί του έχει ειπωθεί με ευκρίνεια δεκάδες φορές πως η ατραπός η οποία βαδίζει είναι μια διαδρομή προσφοράς μέσα στην οποία θα πρέπει να τα παραδώσει όλα, γιαυτό μόνον μέσα από αυτήν την εσωτερική και εξωτερική γυμνότητα θα μπορέσει να λουστεί μέσα στο Φως του Κυρίου.

Για αυτό και εσείς κάντε πράξη αυτήν την ευλογία με χαρά, μέσα από την καθημερινή σας προσφορά είτε αυτή αναφέρετε στα πολύ κοντινά σας πρόσωπα είτε όχι.

Ο Θεός δεν εξαιρεί κανέναν και δεν διαχωρίζει κανέναν γιατί όλα τα ζωντανά όντα είναι ένα κομμάτι από Αυτόν και είναι εξίσου σημαντικά και ίσα και φέρουν την ίδια εσωτερική αποστολή.

Για αυτό σταματήστε τα παράπονα και σπείρε τε τον Χρυσό Σπόρο μέσα στο εσωτερικό σας χωράφι, ποτίστε το με ευλάβεια, οργώστε το, αφήστε το στον ζωοδότη ήλιο να μεγαλώσει ατόν τον καρπό και όταν αυτό συμβεί μοιράστε τα ώριμα γλυκά σας φρούτα σε κάθε αδελφό και αδελφή που βρίσκετε σε ανάγκη.

 ''Αν ο Κύριος είναι μαζί μας ποιος μπορεί να σταθεί ενάντια μας;
Αν εμείς αναπνέουμε σε Αυτόν πιο πρόβλημα δεν θα μπορεί να λυθεί;
Η καρδιά μας Τον ευγνωμονεί για την Χάρη και την νέα δυνατότητα που μας έδωσε λύνοντας το προαιώνιο χρέος, ώστε ξανά να γίνουμε τέκνα Θεού και να επιστρέψουμε με ευγνωμοσύνη πίσω στον Πατρικό Οίκο.

Για αυτό και οι προσευχές μας δεν είναι λιγότερες από τα καλά μας έργα, για αυτό και τα καλά μας έργα μαρτυρούν την πρόθεση μας και την διάθεση μας να συμμετέχουμε σε αυτές τις τεράστιες συμπαντικές αλλαγές πού ήδη βιώνουμε και σε αυτό το κάλεσμα έχετε καλεστεί όλοι.''

Δεν υπάρχουν σχόλια: