Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Η αστρική μόλυνση είναι εξαντλητική


Η αστρική μόλυνση είναι εξαντλητική

Η απλότητα του βίου, η λιτότητα του τρόπου ζωής με ένα ελάχιστο απαραίτητο όσον αφορά τα υλικά αποκτήματα και τις επιθυμίες μας είναι μία φανερή ένδειξη και ένα προαπαιτούμενο για έναν πνευματικό άνθρωπο.
Επίσης η έλλειψη προβολών όσον αφορά  την κοινωνική του θέση και την επενέργεια μέσα στον κοινωνικό ιστό, μία αποσύνδεση είναι επιβεβλημένη σε όλα τα επίπεδα.

Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι ένας υποψήφιος, ένας ακόλουθος του Χριστού θα πρέπει να επιλέξει με προσοχή και σοβαρότητα τον δρόμο του, γιατί χωρίς αυτήν την πολύ ουσιαστική αποσύνδεση από αυτήν την υλική τάξη και τους ακόλουθους της η εκκίνηση και η εξέλιξη της εσωτερικής του εργασίας του δεν θα καταστεί ποτέ επιτυχής.  

Αυτό θα μπορούσε να γίνει απολύτως φανερό και κατανοητό στον οποιονδήποτε αν ποτέ αντιλαμβανόταν από ποιες δυνάμεις και ποιότητες όλες αυτές οι κοινωνικές εκφάνσεις πηγάζουν και τροφοδοτούνται και πόσο μεγάλο κίνδυνο, δεινά και προβλήματα επιφέρουν στον άνθρωπο, όταν αυτός συμμετέχει ενεργά ή παθητικά μέσα σε αυτές.

Η αστρική μόλυνση είναι εξαντλητική όπως επίσης και οι αφαίμαξη των αιθέρων σε έναν τέτοιο συμμετέχοντα, αυτήν την μόλυνση δεν την φέρει μόνο μέσα του εκείνην την στιγμή αλλά την μεταφέρει και μαζί του κατά την διάρκεια όλης της μέρας  και κυρίως συνδέετε στο ανάλογο δονητικό χώρο και κατά την διάρκεια του ύπνου.

Δεν ήταν τυχαία τα λόγια του Κυρίου μας όταν απάντησε στην ερώτηση του νέου ο οποίος ακολουθούσε πιστά τον νόμο λέγοντας ''πήγαινε πούλησε όλα τα υπάρχοντά σου και ακολούθησε με'' αυτά τα καλυμμένα λόγια δεν σημαίνουν ότι αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να πάρει από πίσω τον Ιησού και να τον ακολουθεί στην πορεία του αλλά να αποσυνδεθεί απολύτως από κάθε υλικό δεσμό και να συνδεθεί έτσι με την μία πηγή ζωής και φωτός που το πνεύμα του χαρίζει.

Η κοινωνική μας ζωή σφύζει από την ματαιοδοξία και την έπαρση και μία πολεμική εξόντωσις ή εκμετάλλευσις του συνανθρώπου, το Εγώ θεωρείτε ο απόλυτος άρχοντας και ο σημαντικότερος παράγοντας εις βάρος του εσείς, πώς μία τέτοια ζωή θα μπορούσε ποτέ να αφήσει έστω και ένα παραμικρό περιθώριο για το βίωμα ενός πνευματικού δρόμου;

Η ουσιαστική αυτή απόσπαση φίλοι μου δεν σημαίνει όμως το να γίνουμε ασκητές ή να εγκαταλείψουμε την καθημερινότητα μας και τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις, όχι, αυτή η συνειδησιακή απόσπαση θα έρθει όταν η συνείδηση μας αλλάξει, όταν εμείς αποφασίσουμε να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας και να την ευθυγραμμίσουμε με τις απαιτήσεις της ατραπού, γιατί εκείνην την στιγμή όλα αυτά θα γίνονται αυτόματα μέσα από την εσωτερική μας διάκριση και την χορηγία του Πνεύματος.

Γιατί όσο αποσυνδεόμαστε από τον ηλεκτρομαγνητικό πόλο αυτής της φυσικής τάξης και την έλξη του τόσο πιο πολύ συνδεόμαστε με το Νέο Πεδίο Ζωής και της δυνάμεις και ενέργειες του Φωτός οι οποίες μας χορηγούν όχι μόνον την δύναμη στο να προχωρήσουμε αλλά και όλες αυτά τα δομικά υλικά ώστε η κάθαρση από την μία, η ελάττωση δηλαδή να στέφετε με επιτυχία αλλά και η ανοικοδόμηση του καινούργιου μας όντος να ολοκληρώνετε.
Κατάσταση συνείδησης είναι και κατάσταση ζωής και αυτό που στην ουσία είμαστε ακτινοβολούμε και προς τα έξω σε όλες μας τις δραστηριότητες την κάθε στιγμή. 

Για αυτό πριν ακολουθήσετε αυτόν η τον άλλον δρόμο ή άνθρωπο εξετάστε προσεκτικά την ζωή και τα έργα του γιατί δεν σας κρύβω ότι πολύ συχνά μεταξύ αυτών ων δύο κρύβετε μία μεγάλη άβυσσος.

Ταπεινότητα, ειλικρίνεια, ευγένεια, γενναιοδωρία, προσφορά, κατανόηση, συμπόνοια, ανεκτικότητα, υπομονή, σοβαρότητα, τιμιότητα, ηρεμία, προσήλωση στον σκοπό, είναι μερικά από τα χαρίσματα του νέου ανθρώπου που ήδη ζει και αναπνέει μεταξύ μας.

Εσείς ποιον δρόμο θα ακολουθήσετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: