Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η διανοητική ικανότητα πολύ λίγα έχει να μας προσφέρει


Parsifal in Quest of the Holy Grail 1912 - Ferdinand Leeke (1859-1925)

 Η διανοητική ικανότητα πολύ λίγα έχει να μας προσφέρει

Η διανοητική ικανότητα και η συλλογή πληροφοριών πολύ λίγα έχουν να προσφέρουν όσον αφορά αυτή την σημαντική εργασία της ψυχής και την προσπάθεια της να αναδημιουργήσει μια γέφυρα προς το πνεύμα.

Έτσι η πολυμάθεια και τα ακαδημαϊκά διπλώματα, όπως βλέπουμε και στην πραγματική ζωή γύρω μας, πολύ λίγα έχουν να προσφέρουν ακόμα και σε ένα ηθικό επίπεδο.

Το πανέξυπνο Εγώ μας οχυρώνεται πίσω από αυτήν την ευρυμάθεια χρησιμοποιώντας τον λόγο αποσπασματικά και με σύγχυση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, να ξεγελάσει γεμίζοντας έπαρση και ματαιοδοξία, έτσι γίνετε εύκολα επιθετικό διαχέοντας  σκληρότητα γύρω του.
 

Το καθήκον της νέας ψυχής που ανα-δημιουργείται μέσα από ένα σπόρο πνεύματος αυτό-χαρακτηρίζεται από ταπεινότητα και υπομονή, αγκαλιάζει όλα τα όντα όχι σε ένα προσωπικό επίπεδο.
Είναι γεμάτη κατανόηση όχι μόνον της δικής της ατέλειας αλλά όπως και μπορεί εύκολα διακρίνει και της ατέλειας των άλλων, για αυτό ακόμα και οι κρίσεις που κάνει γιατί αυτή είναι μια απαραίτητη  λειτουργία της νέας του σκέψης, είναι γόνιμες και δημιουργικές με σκοπό να συμβάλουν σε ένα περισσότερο φως, σε μια αναγκαιότητας εκ των έσω στο να συμπαρασταθούν, να βοηθήσουν, να ενισχύσουν να αγκαλιάσουν.

Αγαπητοί φίλοι ζούμε σε μια χρονική περίοδο που όλα και όλοι γίνονται ευδιάκριτα, έτσι αυτό-χαρακτηρίζονται μέσα από τις πράξεις τους.

Το που ο καθένας οδηγείται είναι κατεξοχήν μια προσωπική του επιλογή και έτσι είναι ανόητο να αναρωτιέται μετά για τα αποτελέσματα των πράξεων του. 

Κατάσταση ζωής είναι και κατάσταση συνείδησης, ότι έχει ο καθένας μέσα του αυτό και αντανακλά, μην παραξενεύεστε για την σκληρότητα του τοίχου όταν εσείς οι ίδιοι χτυπάτε την γροθιά σας επάνω του.

Μια τέτοια ευρυμάθεια δεν είναι παρά μια σοφιστεία και όπως και ο Σωκράτης σοφά μας έλεγε οι σοφιστές σκοτώνουν την ψυχή του
ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: