Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Μην επιζητάς, μάθε να ακούς, μάθε να εργάζεσαι.

  

Μην επιζητάς, μάθε να ακούς, μάθε να εργάζεσαι.

Ένας μαθητής συχνά υποπίπτει σε ένα πολύ σοβαρό λάθος, δηλαδή παρόλο τον ευδιάκριτο ενθουσιασμό που δείχνει για το Πνεύμα, στο να μην περνάει σε μια αφομοίωση όλων αυτών των θαυμαστών ακτινοβολιών που του χαρίζονται και εκφράζονται μέσα του και που κατά κυριολεξία έχουνε ένα πολύ ουσιαστικό δομικό χαρακτήρα, μια ταυτόχρονη λειτουργία οικοδόμησης και ενός γκρεμίσματος.

Έτσι ενώ ένας τέτοιος μαθητής παραμένει άκαμπτος, στάσιμος παρόλα αυτά ζητάει όλο και περισσότερο και με ένα εμφατικό τρόπο, όλο και περισσότερο Φως. Πολλές φορές διακρίνετε ανάμεσα μας από μια υπερβολική στάση ζήλου και έντασις.

Στην ουσία δεν έχει καν αποδεχτεί, εργαστεί με αυτό που του έχει ήδη δωριθεί.

Για αυτό να ξέρετε για όλους αυτούς τους φλύαρους, γεμάτο απαράμιλλη συγκίνηση και δάκρυα ανθρώπους που εμφατικά μιλούν για το Πνεύμα, ότι στην ουσία δεν είναι παρά μια φτηνή παράσταση προβαλλόμενη από το Εγώ τους, ένας αδιέξοδος ρόλος που παίζουνε κατά ένα ήμι συνειδητό τρόπο.

Για αυτό και σε ένα σύντομο συνήθως διάστημα μια κόπωση επέρχεται σε ένα τέτοιο άτομο, αυτό το άσκοπο ξόδεμα ενέργειας δημιουργεί πολλά εσωτερικά κενά που σε μια δεδομένη στιγμή επιφέρουν μια έκρηξη.

Αυτή συνήθως τους δημιουργεί μια εσωτερική άρνηση όλων αυτών που αρχικά υποστήριζαν και μιλούσαν σχετικά, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Φίλοι εστιάστε μέσα στον αθάνατο εσωτερικό σας πυρήνα που πιθανότατα να έχει αφυπνιστεί, και μην ζητάτε περισσότερο Φως, αλλά την δυνατότητα του ανοίγματος των πνευματικών σας αυτιών ώστε να κατανοήσετε αυτό το Φως που σας έχει χαριστεί ήδη.

Το πλέον σημαντικότερο δεν  είναι ο  πόθος που    έχουμε για την ένωση μας με το Πνεύμα,  αλλά το πως η ψυχή μας χρησιμοποιεί με σωστό τρόπο αυτό που της έχει  δωριθεί ήδη.

Μόνον τότε μπορούν τα εσωτερικά μας ταλέντα να εργαστούν σωστά όχι μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά και για τους αδερφούς και αδερφές μας που παραμένουν ακόμα μέσα στο σκοτάδι.

Γίνετε και εσείς μια πηγή Φωτός αλλά μην ξεχνάτε ούτε για μια στιγμή ότι η Αγάπη του Δημιουργού εκφράζετε μόνο μέσα από μια ειλικρινή και γεμάτο ταπεινότητα υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: