Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Εσείς είστε το αλάτι τής γης




Εσείς είστε το αλάτι τής γης

Γνωρίζουμε από την μακρά ιστορία του ανθρώπου ότι όταν αυτή η ανόσια δύναμη του κακού συγκεντρώθηκε και εκφράστηκε προς τα έχω συλλογικά προκάλεσε τρομερό πόνο και δυστυχία και άπειρους θανάτους.

Όμως αγαπητοί φίλοι αν όλοι εμείς από μέσα μας έστω και σε ένα οριζόντιο επίπεδο εκφράζαμε ομαδικά την αγάπη και τον ανθρωπισμό έστω και από μέσα από την τρεμάμενη πραγματικότητα μας φανταστείτε πόσο καλό και απεριόριστες δυνατότητες ευτυχίας και ειρήνης θα δίναμε σε όλους.

Κάντε την υπέρβαση τώρα και απλά σκεφτείτε για λίγο πως αν όλοι εμείς εστιαζόμασταν και αφυπνίζαμε ομαδικά τον πνευματικό σπινθήρα μέσα μας δηλαδή αυτό το Χρηστικό άτομο που μας κάνει ένα ιδιαίτερο πλάσμα μέσα σε αυτόν τον κόσμο τι απεριόριστες δυνάμεις και ακτινοβολίες όχι μόνο θα ελκύαμε αλλά και θα ακτινοβολούσαμε προς τα έχω, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την εξέλιξη του ανθρώπου και του ίδιου του πλανήτη.

Γι αυτό έχει άλλωστε ειπωθεί για όλους εμάς εσείς είστε το αλάτι αυτού του κόσμου. 


Κατά Ματθαίον Κεφ. 5. 13-16 (Σ. Φίλος)

13. Εσείς είστε το αλάτι τής γης· αν, όμως, το αλάτι διαφθαρεί, με τι θα αλατιστεί; Δεν χρησιμεύει πλέον σε τίποτε, παρά να ριχτεί έξω, και να καταπατιέται από τους ανθρώπους.
14. Εσείς είστε το φως τού κόσμου. Πόλη που κείτεται επάνω σε βουνό, δεν μπορεί να κρυφτεί.
15. Ούτε ανάβουν λυχνάρι, και το βάζουν κάτω από το μόδι, αλλά επάνω στον λυχνοστάτη, και φέγγει σε όλους αυτούς που είναι μέσα στο σπίτι.
16. Έτσι ας λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα, και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: