Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο άνθρωπος δεν θα καταστεί ποτέ ικανός να αγγίξει ούτε το 1/1000 των χαρισμάτων και των δυνάμεων του Νέου ανθρώπου


 Ο άνθρωπος δεν θα καταστεί ποτέ ικανός 
να αγγίξει ούτε το 1/1000 των χαρισμάτων και των δυνάμεων 
του Νέου ανθρώπου

Δεκάδες απόψεις και προτάσεις και φόρμουλες και τεχνικές για να καταπιαστεί κανείς με τον υποτιθέμενο και αμφιλεγόμενο ανώτερο εαυτό, πως θα προσεγγίσει δηλαδή τα ύψη μιας τρομερής ανάπτυξης και θα γίνει έτσι ένας superman αποκτώντας ισορροπία και αρμονία και τρομερές δυνάμεις στο να λυγίζει μέταλλα και να βλέπει αύρες.

Μα τι αστεία είναι όλα αυτά αγαπητοί φίλοι.
Δεν καταλαβαίνεται την αυταπάτη όλων αυτών των προσπαθειών και των ατόμων που τα υποστηρίζουνε όλα αυτά?

Ο άνθρωπος μέσα από τις φανερές ή τις κρυφές του δυνατότητες   δεν θα καταστεί
ποτέ ικανός να αγγίξει ούτε το 1/1000 των χαρισμάτων και των δυνάμεων του Νέου ανθρώπου γιατί αυτός δεν λειτουργεί πια με τις περιορισμένες δυνάμεις και ουσίες της υλικής φύσης.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που οι σκοτεινοί αποκρυφιστές μας προκαλούν είναι το να προσπαθούν να αφυπνίσουν ικανότητες και δυνάμεις που υπάρχουν μέσα στον άνθρωπο και που δικαιολογημένα δεν ενεργούν μέσα σε αυτόν, γιατί για να συμβεί αυτό χρειάζεται πρώτα ένας καθαρισμός του σώματος, μια ανώτερη ηθική, μια αναγέννηση της ψυχής και μια πλήρη μεταλλαγή της συνείδησης.

Ακόμα και στα αρχαία χρόνια που η μαγεία είχε μια άλλη χρησιμότητα, πιο 'κοινωνικής φύσης' και προσφοράς, ήτανε καλά ασφαλισμένη μέσα από μια κάστα ατόμων που προϋπόθεταν αυτές τις ιδιότητες της ανάπτυξης ως προς μια ανώτερη, πιο πνευματική φύση,  και το έργο τους είχε μια σημαντική χρησιμότητα για τον λαό, προξενώντας ένα ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση.

Βέβαια τότε ήταν διαφορετική  και η φυσιολογία του ανθρώπου όπως μας εξηγεί και Max Heindel, μιας και η ικανότητα της διαισθητικής επικοινωνίας μέσα από το αστρικό τους σώμα ήτανε πάρα πολύ ισχυρή σε αντίθεση με εμάς που μετά από 2000 χρόνια όχι την έχουμε μόνο χάσει αλλά έχουμε εξελιχθεί περισσότερο μέσα στην ύλη δημιουργώντας ένα σχεδόν Πλήρες Εγώ και μια ανώτερη διανοητική ικανότητα που όμως δεν μπορεί, δεν έχει τα κατάλληλα κλειδιά να προσεγγίσει τον πνευματικό κόσμο παρά μόνο  να τον αντιληφθεί  διανοητικά.

Όμως με αυτήν την ικανότητα της νόησης και την βοήθεια του Πνεύματος μπορεί να συλλάβει την ουσία αυτής της φύσης και το πεπερασμένο της, όπως και την ύπαρξη του κόσμου του Πνευματικού Βασιλείου σαν στόχο και μετάβαση.

Και έτσι η θαυμαστή εργασία της μεταμόρφωσης να μπορεί να αρχίσει με πλήρη συνείδηση και συμφωνία του Εγώ και αυτό είναι κάτι το συγκλονιστικό και μοναδικό στην ανθρώπινη ιστορία.

Δεν θα ήθελα εδώ να επεκταθώ άλλο εδώ ως προς αυτό το θέμα εξηγώντας σε εσάς τις συνέπειες αυτής της ερασιτεχνικής μαγείας από όλους αυτούς τους απατεώνες και καταχραστές της ανθρώπινης ουσίας παρά μόνον να σας τονίσω τα αποτελέσματα που δεν είναι άλλο παρά μεγάλες σωματικές βλάβες, παράνοια, απώλεια συνείδησης και ζωτικών ουσιών , αυτοκτονία και ώθηση σε ακατονόμαστες πράξεις βίας και ανηθικότητας. 

Θα συνεχίσω αυτό το θέμα σύντομα. G.J.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: