Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ο Στόχος και ο σκοπός της Πνευματικής Σχολή βρίσκεται μέσα στην απλότητα

Ο Στόχος και ο σκοπός της Πνευματικής Σχολή βρίσκεται μέσα στην απλότητα


Αν θα προσεγγίσετε την πνευματική σχολή με το εγώ σας, τότε σίγουρα θα περιμένετε να σας μεταφέρει την διαδικασία της απελευθέρωσης μέσα από παράξενους, δύσκολους, περίπλοκους και επιτηδευμένους λόγους.

Αν την προσεγγίσετε μέσω μια ώριμης ψυχής τότε θα διαπιστώσετε πως ο λόγος της είναι απλός και κατανοητός και πλήρως εφαρμόσιμος, ανεξαρτήτως ευφυίας. 

Όσα σας περιγράφουμε είναι ζώσες ψυχικές εργασίες, και αυτές πρέπει να βρουν ένα γόνιμο έδαφος μέσα στο δικό σας σωματικό ψυχικό σύστημα.

Είναι λυπηρό το ότι πολλοί άνθρωποι σήμερα αναζητούν περίπλοκα σύμβολα και σχέδια και μαγικές πρακτικές μέσω των οποίων θα λάβουν απόκρυφες ικανότητες χωρίς καμία ουσιαστική εργασία πιο πριν σε κανένα επίπεδο.

Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος ούτε και το μήνυμα της πνευματικής σχολής.

Εμείς δεν διδάσκουμε ανώτερα μαθηματικά ούτε αστροφυσική, το θέμα μας εντοπίζεται και βρίσκεται εξολοκλήρου μέσα σε αυτό που ονομάζουμε Ρόδο και την ανώτερη πραγματικότητα που αυτό περικλείει.

Και το εγώ, και η επιστήμη του εκεί δεν έχουν καμία σχέση μιας και υπάρχουν άλλοι νόμοι και αρχές.

Δεν επιζητούμε να κάνουμε ένα καλύτερο ηθικά άνθρωπο και έναν πιο ανθρώπινο κόσμο είτε μέσω της τεχνολογίας και της επιστήμης είτε μέσω του ανθρωπισμού, των τεχνών ή κάποιου θρησκευτικής φύσης πονήματος.

Όχι ο στόχος μας είναι η έξοδος από αυτήν την φύση του θανάτου μέσω μιας μεταμορφωτικής διεργασίας η οποία μας έχει δοθεί κατά έναν αποκαλυπτικό τρόπο.

Όση εφήμερη ευτυχία και να μας δοθεί , όσος πλούτος και δόξα, δεν θα επέλθει σε ένα επόμενο σημείο ο φυσικός θάνατος; 

Και άντε πάλι από την αρχή μέσα από ένα ατελείωτο τροχό γέννησης και θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: