Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Οι Ροδοσταυρικές επιστολές του Karl von Eckartshausen (1752-1803)


Οι Ροδοσταυρικές επιστολές του Karl von Eckartshausen (1752-1803)

Δημόσια ομιλία

Οι Ροδοσταυρικές επιστολές του Karl von Eckartshausen (1752-1803)

1. Η Θεϊκή Σοφία 
2. Ο Πρακτικός Τρόπος Προσέγγισης του Φωτός

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ομιλητής G.J.P.

https://www.facebook.com/groups/312675118872629/
http://soundzgreg.blogspot.com/

Ελεύθερη είσοδος

Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών
Ιακωβίδου 27, Άγιος Ελευθέριος - Call 2102011543
http://www.meteoritemuseum.gr/

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα θα σας διαβάσω δυο από τις έξι επονομαζόμενες Ροδοσταυρικές επιστολές, οι οποίες βρέθηκαν στο γραφείο του Eckartshausen μετά τον θάνατό του. 

Οι επιστολές αυτές δεν είναι γνωστές στο κοινό και για αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που για άλλη μια φορά πρωτοστατούμε εδώ στην Ελλάδα. 
Μετά την ανάγνωση τους θα έχουμε την χαρά να τις σχολιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας όλες αυτές τις μυστικές όψεις για τις οποίες μας μιλάνε, μιας και η γνωστική τους αξία είναι μοναδική.

Η προέλευσή τους μέχρι και σήμερα μας είναι άγνωστη μιας και δεν υπάρχει κανείς αποστολέας πάνω σε αυτά τα γράμματα, όμως στην έκτη από αυτές, μας ρίχνεται ένα μικρό φως όσον αφορά αυτήν την μυστική και άγνωστη αδελφότητα.

''Ο Χριστιανός θεόσοφος Karl von Eckartshausen γεννήθηκε στην Γερμανία στις 28 Ιουνίου 1752 και πέθανε στις 12 Μαΐου 1803.
Ο μυστικιστής, συγγραφέας και φιλόσοφος Karl von Eckartshausen ήταν ένας επιφανής και σημαντικός εκπρόσωπος του πρώιμου γερμανικού ρομαντισμού. 
Το έργο του στη φυσική φιλοσοφία και την χριστιανική θεοσοφία διαβάστηκε και συζητήθηκε από μερικούς από τους πιο γνωστούς Ευρωπαίους συγγραφείς και ποιητές της εποχής του. Στη Γερμανία ο Johann Wolfgang von Goethe, ο Friedrich Schiller, ο Johann Gottfried Herder, όπως επίσης και ο Novalis γνώριζαν το έργο του. Στη Ρωσία, όταν τα έργα του εμφανίστηκαν μεταφρασμένα, αναφέρθηκε στα μυθιστορήματα του Νικολάι Γκόγκολ (Νεκρές Ψυχές) και του Λέοντα Τολστόι (Πόλεμος και Ειρήνη). 
Ο Τσάρος Αλέξανδρος ήταν ένας μανιώδης αναγνώστης των έργων του. Στη Γαλλία, ο Eckartshausen επηρέασε τους σύγχρονους μυστικούς φιλοσόφους και Θεόσοφους επειρεασμένους από το έργο του Μπαίμε  όπως ο Louis-Claude de Saint Martin (1743-1803) και πολλά άλλα μέλη διαφόρων Μαρτινιστικών κύκλων.

Στην εκδήλωση μας αυτή θα έχουμε και όσα βιβλία μας έχουν μείνει. Όπως σας είπα όσοι επιθυμούν να αγοράσουν την νέα έκδοση μας του mutus liber με τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια, και μας το δηλώσουν από πριν, στο soundzgreg@yahoo.co.uk  θα λάβουν σαν δώρο ένα usb με 200 ενδιαφέροντες τίτλους μέσα σε pdf, epub.

Ελπίζουμε στην στήριξη και την συμμετοχή σας.

Καλό νέο χρόνο να έχουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: