Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Σύμβολα και μαγεία (Πεντάγραμμο 18ο έτος, αρ. 2, 1996 Α μέρος


Σύμβολα και μαγεία (Πεντάγραμμο 18ο έτος, αρ. 2, 1996

Η μαγεία η δεμένη με την γη τραβάει την προσωπικότητα σε ένα καθοδικό σπειροειδές.

Οι άνθρωποι πάντοτε προσπαθούσαν να επηρεάσουν αμοιβαία ο ένας τον άλλον μέσω της μαγείας.
Οι στόχοι και τα μέσα ποικίλουν από τους πιο χαμηλούς μέχρι τους πιο υψηλούς.
Η κατώτερη μαγεία στέλνει σκέψεις, συναισθήματα και παρακινήσεις από την θέληση, αόρατες για πολλούς, άρα ικανές να μεταδώσουν πολύ εύκολα τις προθέσεις του μάγου χωρίς το άτομο προς το οποίο απευθύνονται να μπορεί να διακρίνει αυτές τις ενέργειες.
Αλλά πια είναι λοιπόν η διαφορά ανάμεσα στην μαγεία και στην δραστηριότητα μιας αυθεντικής πνευματικής σχολής;
Οι πρακτικές του μάγου αυτής της φύσης αποσκοπούν στην διατήρηση και την συσσώρευση δυνάμεων που δρουν μέσα στην φύση.
Προς αυτόν τον σκοπό οι επικαλούμενες φυσικές δυνάμεις με ή χωρίς σύμβολα ενισχύουν την δύναμη του φυσικού μάγου και συνδέουν με αυτόν τους μυούμενους μαθητές του ή τους ακροατές του.
Έτσι εμφανίζεται μια συγκέντρωση φυσικών δυνάμεων από τις οποίες ζει το ίδιο καλά ο μάγος όσο και το κοινό του και οι οποίες διατηρούν την ομάδα συγκροτημένη.
Όπως είπαμε στην εισαγωγή, μιλάμε εδώ για μαύρη μαγεία, λευκή ή γκρίζα, και οι ειδικότητες της ομάδας δείχνουν ήδη τον σκοπό της.
Η μαύρη μαγεία συνδέεται με τις λεγόμενες πρωτόγονες μεθόδους, η λευκή με μια εξυψωμένη μορφή και η γκρίζα με κάθε λογής ενδιάμεσες μορφές.
Αντικειμενικά ωστόσο, όλες αυτές οι μορφές μαγείας δρουν στο εσωτερικό των ορίων της θνητής φύσης.
Δεν βασίζονται στην εσωτερική ελευθερία, η οποία είναι ο καρπός ενός ζωντανού συνδέσμου με την πρωταρχική βασιλεία των ουρανών.
Με αυτήν την έννοια δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τους νόμους του Θεϊκού κόσμου και επομένως και καμία σχέση με τον απελευθερωτικό δρόμο τον οποίον η Αδελφότητα της Ζωής υποδεικνύει προς όλην την ανθρωπότητα.
Η φυσική μαγεία βασίζεται εξ ολοκλήρου σε γήινες δυνάμεις, η γνωστική μαγεία είναι η πρακτική της απελευθερωτικής ζωής η οποία αρχίζει όταν απελευθερώνεται κανείς από τις δυνάμεις της φύσης.
Οι δυνάμεις τις οποίες ανακινεί αυτή η διαδικασία δεν απευθύνονται στο άτομο ή σε μια μικρή ομάδα ιθυνόντων, αλλά αποσκοπούν στο να οδηγήσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μια φάση ανώτερης εξέλιξης.
Για αυτό αφήνουν τον αυτουργό αυτής της μαγείας ελεύθερο να εξετάσει τον σκοπό αυτής της ανώτερης ζωής και να πορευτεί προς αυτήν την νέα κατεύθυνση αν αυτός το επιθυμεί.
Η Γνώση δεν αποσκοπεί να ανανεώσει ή να ενισχύσει τους γήινους δεσμούς και μια αυθεντική πνευματική σχολή θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το να παρουσιάσει την νέα ζωή και την οδό που οδηγεί σε αυτήν.    

-------

Καλησπέρα όπως σας είπα ξεκινώ να βάζω σημαντικά αποσπάσματα από το περιοδικό Pentagram το οποίο μεταφράζεται πάνω από 25 χρόνια και στα Ελληνικά.
Σήμερα επέλεξα αυτό το θέμα γιατί αν και δεν το γνωρίζουν πολλοί αναζητητές η μαγεία υφίσταται μέσα στην ζωή όλων, υπάρχει παντού ανάμεσα μας από τις διαφημίσεις, σύμβολα, σχέδια, κινήσεις, λόγους, μουσική κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: