Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Splendor Solis - Οι επτά Παραβολές, πρώτο έμβλημα - Οι μεταλλωρύχοι σκάβουν τον λόφο



Splendor Solis - Οι επτά Παραβολές, πρώτο έμβλημα - Οι μεταλλωρύχοι σκάβουν τον λόφο

Το πρώτο έμβλημα της δεύτερης σειράς είναι πολύ σημαντικό για την εργασία της μεταμόρφωσις.
Εκεί μας δείχνει με απλότητα ορισμένα βασικά σημεία και αρχές της εργασίας μέσα από μια απλή συμβολική την οποία θα δούμε επιγραμματικά.

Είναι γεγονός πως ο μαθητής στην αρχή της διαδικασίας της μεταμόρφωσις οδηγείται συνήθως από ένα πιο εξευγενισμένο εγώ, αλλά παρόλα αυτά ορίζεται και λειτουργεί μέσα από ολωσδιόλου φυσικές αστρικές και αιθερικές δυνάμεις.
Έτσι συναντά τον προαύλιο χώρο της Πνευματικής Σχολής εφόσον το επιθυμήσει αυτό και  αποφασίσει να αναζητήσει κάτι έξω από τον χώρο και τον χρόνο, την φύση του θανάτου.

Έτσι ανοίγονται μπροστά του δύο διαδρομές, η μία ορίζεται από το εγώ και τις φυσικές δυνάμεις ενώ η άλλη από το Φως της Γνώσις οι οποίες εστιάζονται προς το πνευματικό του σπινθήρα δηλαδή το Ρόδο της καρδιάς.

Αυτό βλέπουμε και στο έμβλημα πάνω δεξιά και αριστερά, στα δεξιά σύννεφα και μια παρατεταμένη σκοτεινότητα ενώ στα αριστερά το Φως έχει ήδη δημιουργήσει μια ένωση, μια γέφυρα με τον έκπτωτο κόσμο μας ώστε κάθε αγνός και ειλικρινής ενδιαφερόμενος να μπορέσει να βρει τον δρόμο του προς τον θησαυρό μέσα στην καρδιά του, γιατί είναι που ο Χρυσός του Πνεύματος που πρέπει να αναζητηθεί, όλη η εσωτερική εργασία βασίζεται εστιάζεται σε αυτόν.

Για αυτό και οι άνθρωποι που σκάβουν είναι ακόμη ατελείς σαν νάνοι, το εγώ είναι παρόν αλλά το σημαντικό είναι πως επιθυμεί να εργαστεί.

Με λίγα λόγια τι βλέπουμε;

Πως το Φως μας ενδυναμώνει, έχει δημιουργήσει μια γέφυρα με τον κόσμο μας και μας οδηγεί μέσα στον θησαυρό της καρδιάς, από εμάς περιμένει μια επιμελή σκληρή εργασία η οποία έχει σχέσει όπως μας δείχνει η ημισέληνος μέσα στο ποταμάκι με την ψυχή μας, είναι μια ψυχική διεργασία η οποία λειτουργεί μέσα στο φυσικό μας σώμα αναγκαστικά.

Αυτή, όπως είναι φυσικό αυξάνεται μέσα από τα πρωταρχικά ύδατα, την θηλυκή αρχή για αυτό και η ανολοκλήρωτη ημισέληνος είναι μέσα στο νερό.

Το Φως δεν μας δίνει μόνον την απαραίτητη ενέργεια για αυτήν την εργασία αλλά μας φωτίζει κατά κυριολεξία ώστε να μπορέσουμε να δούμε μέσα στο σκοτεινό ορυχείο μας.

Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που συμπληρώνουν το έμβλημα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του εμβλήματος αλλά δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε όλα από εδώ, χρειάζεται και η δική σας συμμετοχή στις ομιλίες που κάνουμε.

Παρόλα αυτά στην βάση μας μιλά πως σε αυτό το αρχικό σημείο η αρσενική αρχή, ο νους θα πρέπει να παραδοθεί στην θηλυκή αρχή, την βασίλισσα την καρδιά, τον απαραίτητο ψυχικό, αστρικό εξαγνισμό. Για αυτό και της δίνει το ξίφος του θεληματικά.

Απλό αλλά πολύ σημαντικό έμβλημα δεν νομίζεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: