Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Basil Valentine Azoth emblem μικρή ερμηνεία


Basil Valentine Azoth emblem 

Αν και ήθελα να σας παρουσιάσω μια εξήγηση του εμβλήματος σε μια μελλοντική ομιλία παρόλα αυτά θα σας δείξω ορισμένα του σημεία εδώ, κάνοντας και πηδηματάκια.

Βλέπουμε Επτά Αρχαίους πλανήτες Κρόνος, Δίας, Άρης, Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, Σελήνη.

Κάθε πλανήτης έχει και το δικό του χρώμα όπως μαύρο για τον Κρόνο, χρυσό για τον Ήλιο ή κόκκινο για τον Άρη κοκ.

Σε τρία από τα σημεία του επτάγραμου υπάρχουν τα σύμβολα των τριών Αλχημικών Αρχών Αλάτι, θείο και Υδράργυρος.

Ο Κρόνος περιέχει το σύμβολο του Άλατος και βρίσκεται στο κάτω μεσαίο μέρος και αντιστοιχεί στον κύβο που βλέπουμε μέσα στο οποίο περιέχεται η λέξη Σώμα
διότι όλη η εργασία αρχίζει μέσα στο φυσικό σώμα του υποψηφίου (Corpus).

Ενώ επόμενη αρχή που μας εμφανίζεται στο έμβλημα αυτό είναι το θείο, και είναι στον κόκκινο σημείο του Άρη. 
Αυτό μας δείχνει τη φλογερή φύση του θείου που σχετίζεται με τη δύναμη που κινητοποιεί τη ζωή και είναι μια μετατροπή ενέργειας μέσω της θερμότητας.

Η πύρωση είναι το σχέδιο που είναι ο μικρός κύκλος με το μαύρο κοράκι πάνω στο λευκό κρανίο ανάμεσα στον βραχίονα του Κρόνου και του Δία.
Η λέξη 'Visita', που είναι λατινικά σημαίνει "να επισκεφθείτε" ή το να ξεκινήσει την διαδρομή είναι απέναντι ακριβώς από αυτό το σχέδιο. 
Τα Μαύρα Κοράκια συμβολίζουν την αρχή της διαδικασίας, την Μαύρη Φάση της αλχημείας που αποκαλείται Nigredo.
Συμβολίζει την καταστροφή του εγώ και των προσκολλήσεων μας σε υλικά αγαθά.

Στο πέμπτο σχέδιο βλέπουμε δύο άσπρα πουλιά να κάθονται ή να φωλιάζουν πάνω σε ένα δέντρο, αυτό το σκίτσο αναφέρεται στην ζύμωση και η λέξη που έχει απέναντι μας λέει 'Invenies' που σημαίνει ανακάλυψη, αυτό είναι το μυστικό αποκαλυπτικό πνευματικό στάδιο μέσα στην διεργασία της αλχημείας που ένας μαθητής περνάει αποτέλεσμα της προπαρασκευής, του εξαγνισμού.
Εδώ η πνευματική αρχή εκφράζεται μέσα μας ενεργοποιώντας όλες της τις δυνάμεις, από το μαύρισμα περνάμε στο χρυσό του πνεύματος, μια άλλη συμβολική αυτού του σταδίου που μας έρχεται από τα ανοιχτά φτερά ενός παγονιού συμβολίζοντας την αρχή της συμμετοχής μας στην νέα ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: