Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Το πέμπτο έμβλημα του Splendor Solis από την Laurie Lipton

 
Το πέμπτο έμβλημα του Splendor Solis από την Laurie Lipton
 
Ελπίζω να βρεθεί ο τρόπος μέσα από τον οποίον να μπορέσουμε να συζητήσουμε πιο ειδικά θέματα που αφορούν την πνευματική μας ατραπό, την μαθητεία μας, για όλους όσους ενδιαφέρονται για τον κόσμο της ψυχής, για την πλήρη ανανέωσης της από ύδωρ και πνεύμα.
Το παρακάτω έμβλημα θα είναι το πρώτο από τα επόμενα συνολικά επτά τα οποία θα σας εξηγήσουμε κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους της σειράς των διαλέξεων σχετικά με το εξαίρετο και πολύ διδακτικό βιβλίου 'Splendor Solis'.
Ενώ είναι από τα πιο απλά σαν συμβολική είναι αντιθέτως από τα σημαντικότερα του βιβλίου αλλά και του εσωτερικού μας έργου.
Η Σελήνη δηλαδή η ψυχή είναι η βάση όλη μας της εργασίας όταν τα σύννεφα δηλαδή η στρέβλωση της νόησης (το πέπλο) απομακρυνθούν και ο πνευματικός Ήλιος μας φωτίσει, τότε η εσωτερική εργασία του εξαγνισμού, της εξερεύνησις του Χρυσού του Πνεύματος μέσα μας μπορεί να αρχίσει.
Για αλλαγή χρησιμοποιήσαμε εδώ την εξαίρετη εργασία της ζωγράφου Laurie Lipton η οποία ζωγράφισε όλα τα εμβλήματα του βιβλίου ξανά μέσα από τον δικό της τρόπο, πιστά στα αρχικά βεβαίως.
Με αυτό θα ήθελα να τονίσω την σημασία της σιωπής, στην ουσία όλα σε ένα σημείο θα πρέπει να παύσουν, κάθε νοητική ή συγκινησιακή φόρτιση και λειτουργία, δεν ήρθαμε να φορτώσουμε κανενός είδους γνώσεις, το αντίθετο, θέλουμε να απαλλαγείτε από κάθε διαμόρφωση ώστε να μπορέσετε την κατάλληλη στιγμή μέσα από το δικό σας πνευματικό φως να αυτό αναγνωριστείτε, να βρείτε τον χαμένο θησαυρό ΜΈΣΑ σας!
Όλο αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση, μια μεγάλη και ένδοξη διαδικασία αφύπνισης η οποία θα πρέπει να κατανοηθεί ορθά από εσάς, είναι μια ζώσα ψυχική διεργασία εξαγνισμού - μετατροπής και συνεπώς αγιοποίησις.
Εμείς απλά την σχολιάζουμε εξωτερικός, εσείς θα πρέπει να την βιώσετε εσωτερικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: