Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Δημόσια ομιλία : Γιατί η Χριστική αρχή δεν πρόκειται να έρθει ξανά μέσα σε ένα φυσικό σώμα

 
Το Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 19:30 στον φιλόξενο χώρο του Εναστρον Βιβλιοκαφέ Σόλωνος 101

θα σας διαβάσω ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα τα οποία έχω γράψει (2013) και έχει σαν τίτλο :

Γιατί η Χριστική αρχή δεν πρόκειται να έρθει ξανά μέσα σε ένα φυσικό σώμα

Το θέμα αναλύει ορισμένες πολύ σημαντικές προεκτάσεις της εσωτερικής μας εργασίας πολύ στενά συνδεδεμένες με μια ανθρωπολογία και μια κοσμολογία μιας και αυτά τα δύο είναι απόλυτα συνδεδεμένα.

Το Θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας μιας και η μεγάλη παράσταση του 'ψευδό χριστού' προετοιμάζεται ακατάπαυστα από τις γνωστές σκοτεινές δυνάμεις.

Επίσης ήταν τόσο πολύ σημαντικό που ολόκληρες εσωτερικές οργανώσεις όπως η Θεοσοφική Εταιρία επί Μπεζάντ να διαλυθεί μέσα από το φιάσκο της ψευδής έλευσης του μεγάλου εκπαιδευτή (Χριστού) κάτι το οποίο καυτηρίασε πολύ έντονα εκείνην την εποχή και ο Στάινερ με φυσική συνέπεια την διάλυση του θεοσοφικού κομματιού στην Γερμανία και την ίδρυση της Ανθρωποσοφίας.

Η ομιλία αυτή μας εξηγεί με απλότητα γιατί η ενέργεια του Χριστού συνδέθηκε εκείνον τον καιρό με τον άνθρωπο Ιησού και την ουσία του κόσμου, και γιατί αυτό δεν έχει λόγο να ξανασυμβεί μέσα στο υλικό πεδίο.

Επίσης όλην αυτήν την εσκεμμένη παραφιλολογία περί της Μαρίας Μαγδαληνής και πως ήταν ζευγάρι με τον Ιησού και κάνανε και παιδιά κλπ ποιους σκοπούς εξυπηρετούν όλα αυτά.

Κάθε πνευματική αναβάθμιση μέσα στην εξέλιξη του ανθρώπου γίνεται σε μια κατάλληλη και συγκεκριμένη στιγμή από ανώτερες δυνάμεις οι οποίες καταλαμβάνουν τον κόσμο καθολικά, και τα σκαλοπάτια αυτά είναι σαν μικροί σπόροι οι οποίοι μέσα από το χρόνο θα αναπτυχθούν και θα φέρουν καρπούς.
Στην σημερινή περίοδο που ζούμε αυτό είναι μιας επιτακτικής ανάγκης!

Ελπίζω να σας δω, να με ακούσετε και να σας ακούσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: