Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Ωραία η ανάγνωση αλλά το σημαντικότερο στοιχείο είναι η ανθρώπινη επαφήΩραία η ανάγνωση αλλά το σημαντικότερο στοιχείο  είναι η ανθρώπινη επαφή

Ο γραπτός λόγος είναι ένα φοβερό εργαλείο γιατί μέσα από αυτόν επικοινωνούμε, μεταφέρουμε τα προσωπικά μας βιώματα. τις δοκιμασίες της ζωής και τους γνωστικούς καρπούς που αυτές οι ζυμώσεις φέρνουν.
Όμως όλα αυτά ωχριούν μπροστά στο ζωντανό παρόν και όπως αυτό μας φέρνει κοντά μέσα από τις διαπροσωπικές μας επαφές.
Ο προφορικός λόγος έχει, περιέχει την δόνηση του άλλου, μπορεί να μεταφέρει απελευθερωτικές δυνάμεις ακτινοβολίας μέσα από τον ανανεωμένο λάρυγγα και τους ανοικτούς οφθαλμούς.
Οι ανώτερες δονήσεις εισχωρούν μέσα στο σώμα μας από ειδικές πύλες όργανα για τα οποία έχουμε μιλήσει στα σεμινάρια, αυτές εργάζονται δημιουργικά μέσα μας προξενώντας πολύ σημαντικές δομικές αλλαγές, οι ανώτεροι αιθέρες μπορούν και παίζουν ένα καταλυτικό ρόλο στην αναβάθμιση της ψυχής μας σε όλες της τις όψεις. Σε αυτό και η αναπνοή παίζει έναν εξέχοντα ρόλο.
Αυτές όμως οι δομικές αναβαθμίσεις δεν περιορίζονται μόνο μέσα στο δικό μας προσωπικό φορέα αλλά ακτινοβολούν προς τα έξω στον βαθμό που εμείς είμαστε συνδεδεμένοι συνειδησιακά με το Φως.
Το προσωπικό μας χρέος που είναι και το σημαντικότερο είναι η εσωτερική μας ανάπτυξη, το δεύτερο αμέσως καθήκον είναι η υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο και εδώ διακρίνουμε διάφορες όψεις αρκετά σημαντικές.
Εσωτερικές αλλά και εξωτερικές. Οι εσωτερικές είναι σίγουρα σημαντικότερες γιατί η μεγαλύτερη αναγκαιότητα σήμερα είναι η απελευθέρωση από τον τροχό της γέννησης και του θανάτου, η δημιουργίας της 'Εικόνας του Αθάνατου Ανθρώπου' και σε αυτό κάθε ένας από εμάς με το δικό του προσωπικό φως θα πρέπει να είναι, να γίνει ένας, προσοχή σε αυτό 'Ανιδιοτελής Χορηγός'.
Όμως η ενεργειακή δονητική κατάσταση του άλλου δεν έχει καμία χρησιμότητα αν εμείς δεν φανούμε θετικοί και ανοικτοί σε αυτόν, αν δεν τον πλησιάσουμε με καλοσύνη και ζεστή καρδιά αντιμετωπίζοντας τον όχι σαν μια προσωπικότητα γιατί αυτή δεν είναι το ουσιώδες αλλά σαν ένα φορέα Φωτός.
Υπάρχει ένα ωραίο έμβλημα το οποίο βλέπουμε συχνά σε πολλά αλχημικά έργα και το οποίο μας παρουσιάζει μια γυναίκα ή έναν άνδρα ο οποίος φέρει ένα παιδί μέσα στην κοιλιά του, τι σημαίνει αυτό; Δεν σηματοδοτεί μόνον την δυνατότητα, την αναδημιουργία του πνευματικού φορέα μέσα μας που όλοι οι άνθρωποι έχουν αλλά ταυτόχρονα πως μέσω αυτής της θαυματουργής γέννησης νέες πνευματικές ικανότητες και χαρίσματα κατακτώνται μέσα από τα οποία όχι μόνον πραγματώνουμε την εργασία με μεγαλύτερη ευκολία αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε μέσω αυτού του Πύρινου Πνεύματος του Χριστού και άλλους.
Όπως γνωρίζουμε η γνωστική παράδοση όλες τις εποχές παραδιδόταν μέσω δύο κύριων τρόπων, ο σημαντικότερος και αυθεντικότερος είναι ο προφορικός κατευθείαν από την πηγή, ο δεύτερος είναι η αποτύπωση αυτού του λόγου από ένα δεύτερο άτομο μέσα από την δική του υποκειμενική κατανόηση.
Όλοι οι υπηρέτες του Φωτός συνειδητά δεν θέλησαν να γράψουν κείμενα διότι ξέρανε πως αν φέρουν την υπογραφή τους πολύ εύκολα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαστρεβλωθούν.
Επίσης ο προφορικός λόγος επειδή φέρει ανώτερες δυνάμεις ακτινοβολίας εκφράζεται μέσα από διαφορετικά επίπεδα ισχύος για αυτόν τον λόγο και σε όλες τις μυστηριακές σχολές υπήρχαν διαβαθμίσεις.
Ο γραπτός λόγο περιέχει μια εικόνα εξ αντανακλάσεως του προφορικού σαν μια μαρτυρία, περιέχει γνωστικές εικόνες οι οποίες μιλούν μέσα στην προανάμνηση μας αλλά τις οποίες εμείς θα πρέπει να τις αποκωδικοποιήσουμε μέσα από την αλχημικής μας διεργασία μέσα από ένα αποκαλυπτικό τρόπο και όχι μια κατά γράμμα ερμηνεία όπως συνήθως εσφαλμένα γίνεται.
Με λίγα λόγια είναι ωραία η ανάγνωση και όλα τα εικονικά μέσα τα οποία είναι άφθονα στις μέρες μας αλλά πιστέψτε με είναι ελλειπή διότι απουσιάζει το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η ανθρώπινη επαφή, το φως ο ήχος το άγγιγμα, η ζεστασιά η καλοσύνη η κατανόηση η ανεκτικότητα το πλησίασμα το άνοιγμα η ομορφιά της κίνησης και των γραμμών του σώματος, το ανθρώπινο πνεύμα και το χιούμορ και πολλά άλλα ανώτερα και κατώτερα αλλά απολύτως σημαντικά.
Για αυτόν τον λόγο και σιγά σιγά και διστακτικά αλλά έντιμα έχουμε, παρουσιάζουμε σε σας μια εξωτερική εργασία ώστε να σας προβληματίσουμε όσον αυτό είναι δυνατός και αν είσαστε εσωτερικά ανοικτοί να σας αγγίξουμε δυναμικά.
Δυστυχώς στις μέρες ελάχιστοι είναι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν φέρουν την ιδιοτέλεια τους το σπαθί και την πανοπλία τους μέσα στην κάθε ανθρώπινη επαφή τους.
Εμείς επικαλούμαστε την ασημαντότητα μας, την γυμνότητας μας, την ανεπάρκειά μας, την ανοησία μας αλλά παρόλα αυτά στεκόμαστε εδώ όρθιοι γεμάτοι από εσωτερική δύναμη και φωνάζουμε 'Εδώ Είμαι'.
Δημοσίευση σχολίου