Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Ζητείστε και θα σας δοθεί


Ζητείστε και θα σας δοθεί

Εκφέρουμε λόγο σε εσάς, γραπτό επίσης, μέσα από τον οποίον επιθυμούμε να σας περιγράψουμε την ατραπό με κάθε λεπτομέρεια όσο αυτό είναι δυνατόν.
Αλλά μην αντιλαμβάνεστε αυτή μας την έκφραση σαν την ουσιαστική μας βοήθεια προς εσάς γιατί αυτό, ο λόγος δεν είναι παρά μια αχνή αρχή.
Η ουσιαστική παρέμβαση μας κρύβεται μέσα στην Δύναμη που το Φως περιέχει και το οποίο συνοδεύει τον λόγο μας.
Αυτή είναι και η Μυστική Ενέργεια που πλήρη την παν αποκάλυψη και μεταμορφώνει τα πάντα.
Πολλοί την χαρακτηρίζουν σαν έναν Μαγνήτη, άλλοι σαν ένα Λίθο.
Όμως οι εικόνες αυτές δεν έχουν μεγάλη σημασία, σημασία έχει πως ο λόγος μας θα κατοικίσει μέσα σας, ώστε να γίνει δικό σας λόγος.
Σήμερα που η πλάνη σας χτυπά καθημερινά την πόρτα έχετε την δυνατότητα της ανάγνωσης αμέτρητων κειμένων και θεμάτων τα οποία σας σπρώχνουν προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, μπορείτε να περάσετε ώρες μελετώντας τα μέσα από μια ιδιαίτερα κοπιαστική νοητική εργασία υποθέτοντας το ένα ή το άλλο αλλά μη ξεγελιέστε ούτε για ένα λεπτό πως καμία ουσιαστική εσωτερική αλλαγή δεν πρόκειται να προέλθει από αυτά.
Αμέτρητη φλυαρία και φανταστικά ονόματα, απίθανα σχεδιαγράμματα και εικόνες ευφάνταστες νομίζω πως έφτασε η ώρα και αρχίζετε να υποψιάζεστε πόσο άχρηστα και ανόητα είναι όλα αυτά, χρόνος και μελέτη που δεν οδηγεί πουθενά.

Εμείς όταν απευθυνόμαστε σε εσάς θέτουμε ήδη ενώπιον σας έναν ακτινοβόλο Λίθο μέσα από τον οποίο όλη η ύπαρξή σας μπορεί να φωτιστεί στο βαθμό που εσείς το επιθυμείτε, έτσι στην ουσία αυτός ο ένδοξος συμπαντικός καθρέπτης δεν σας εξηγεί παρά το δικό σας προσωπικό μυστήριο.
Δεν σας μιλάμε για οτιδήποτε άλλο μεγάλο ή μικρό σημαντικό ή ασήμαντο αλλά περιοριζόμαστε μέσα σε ένα στενό συγκεκριμένο μέρος μέσα στην ταπεινότητα της καρδιάς σας, αν αυτή υπάρχει.
Αυτός ο Λίθος είναι η αρχή και το επιστέγασμα κάθε εργασίας και περιέχει κάθε δύναμη και ενέργεια μέσα από την οποία το μεγάλο έργο μπορεί να επιτευχθεί.
Για αυτό και από τα αρχαία χρόνια ήδη έχουμε δηλώσει πως θέτουμε αυτόν τον Λίθο ενώπιόν σας χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ή επιθυμία απόκτησης οιοιδήποτε πράγματος ή κέρδους.
Εσείς όμως θα πρέπει να τον επιθυμήσετε βαθειά με ταπεινότητα και ανιδιοτέλεια και να βαδίσετε προς τον Ιερό Χώρο μέσα στον οποίον αυτός φυλάσσεται.
Αυτή είναι και η δική σας απαραίτητη εργασία, αυτός ο εξαγνισμός μπορεί να σας καταστήσει ικανούς να γονατίσετε ενώπιον του Αρνίου ώστε το όνομα σας να γραφτεί μέσα στο Βιβλίο της Ζωής.

Ελπίζουμε τώρα να κατανοείται τι υπάρχει πίσω και μέσα στον λόγο μας και πως αυτός ενεργεί μέσα στην δική σας πραγματικότητα ώστε να τον αναζητήσετε όπως έπραξε και η αδελφότητα της στρογγυλής τράπεζας με γενναιότητα και αποφασιστικότητα και πίστη, γιατί ο Ιερός Κάλυκας μέσα από τον οποίον μπορείτε να πιείτε το Ύδωρ της Ζωής δεν είναι μια φανταστική ιστορία αλλά μια ζώσα εμπειρία μέσα σας.
Ζητείστε και θα σας δοθεί.

Δημοσίευση σχολίου