Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κυκλοφορεί ένα βίντεο από μία ομιλία του Λιαντίνη


Κυκλοφορεί ένα βίντεο από μία ομιλία του Λιαντίνη 
 
Κυκλοφορεί ένα βίντεο από μία ομιλία του Λιαντίνη το οποίο είναι τραγικό.
Βέβαια δεν φταίει απόλυτα και αυτός γιατί η διαμόρφωση, η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση, η έλλειψη εσωτερικής γνώσης  όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία ανάμεσα από τις ποικίλες και συχνά αντιθετικές της όψεις  και στην συνέχεια η αντίστοιχη αιθαλομίχλη όσον αφορά τον εσωτερικό χριστιανισμό είναι τόσο τεράστια που κάποιος όταν κάνει τέτοιους ισχυρισμούς ή αναφορές στερείτε σοβαρότητας, και αυτή είναι μια ευγενική μου έκφραση αλλιώς με ευκολία θα τον χαρακτήριζα ανόητο ή ίσως έναν μπερδεμένο παραχαράκτη.

Όταν για παράδειγμα ακούτε κάποιον που τσουβαλιάζει όλα τα φιλοσοφικά κινήματα - ρεύματα στην αρχαία Ελλάδα και ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν αυτό ή το άλλο, τότε απλά γελάστε μαζί του για την άγνοιά του.
Δυστυχώς αναμασιέται συνεχώς μία αρχαιοελληνική παρωδία από ανθρώπους κυρίως με ψυχολογικά προβλήματα που μέσα από αυτήν τους την κατακερματισμένη γνώση μπερδεύουν τον κόσμο και κυρίως τους αμαθής.

Η ουσία την Γνώσης, της ορθής φιλοσοφίας η οποία είναι ταυτόχρονα  και μια θεολογία αυτοκαθορίζεται από την επιστημονική της βάση αλλά αυτή η χάρη, αυτή η χορηγία προϋποθέτει μία αγνότητα καρδιάς και ένα σωματικό καθαρμό. Γιατί η ανώτερη της φύση αποκαλύπτετε αποκλειστικά και μόνον σε αυτό που αντιστοιχεί.
Αν ο άνθρωπος δεν σπάσει τα δεσμά του και δεν οδηγηθεί έξω από την φυλακή του δεν θα διακρίνει ποτέ, δεν θα βαπτιστεί ποτέ στο Φως του Πνεύματος, σε περίπτωση που απελευθερωθεί τότε θα διακρίνει την ενότητα μέσα από τις αλλεπάλληλες εκπορεύσεις του πνεύματος από την δημιουργία αυτού του κόσμου  και μέσα στον χρόνο και τις διαφορετικές εκφράσεις του, θα έχει την ικανότητα αυτής της διάκρισης όπως και να αναγνωρίσει την κάθε πλάνη.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ, και είναι χοντροκομμένοι οι όροι, χριστιανών και ελληνιστών είναι ένας τραγέλαφος γιατί αν στην περίπτωση που είχαν μία στοιχειώδη γνώση αυτών θα έβλεπαν πολύ εύκολα την σύνδεσή τους, την κοινή τους ουσία, και την εσωτερική βαθειά υπαρξιακή ανάγκη του ανθρώπου να πλησιάσει να συνδεθεί να ενωθεί με το Πνεύμα όχι όμως σαν τον Ίκαρο με δανεισμένα φτερά αλλά σαν τον Θησέα με την βοήθεια της αναγεννημένης του ψυχής.
Για αυτό αγαπητοί φίλοι να εξετάζεται τις γραφές, να εξετάζεται τα πνεύματα και να μην μασάτε έτοιμη τροφή από κανέναν που αυτό ανακηρύσσετε δάσκαλος ή βούδας.

Μέσα στην σύγχυση των καιρών  των οποίων όλοι σήμερα ζούμε, πολλοί άνθρωποι θα προξενήσουν περισσότερη σύγχυση και μπέρδεμα το οποίο θα στρέφει τον έναν εναντίων του άλλου, κρατηθείτε μακρυά και μην αναλώνετε χωρίς λόγο την ενέργεια και την ψυχική σας ηρεμία.
Στο Φως δεν υπάρχει σκιά και όλα εκεί είναι ευδιάκριτα, ίσα και αλληλο βοηθούμενα, υποστηρίζουν το ένα το άλλο, χαρακτηρίζονται από ευγένεια και ταπεινότητα από ειλικρίνεια και γενναιοδωρία.

Κατανοήστε  τις έννοιες σωστά και μη τα τσουβαλιάζεται όλα όπως σήμερα κάνουν, διαστρεβλώνοντας τα, να είστε εργατικοί και με υπομονή και όλα θα ξεδιαλύνουν σιγά σιγά και όπως σοφά λέει ο λαός 'κάθε κατεργάρης στον πάγκο του' 

Δεν υπάρχουν σχόλια: