Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Σκέψεις νοητές και ανόητες;




Σκέψεις νοητές και ανόητες; 

Ελπίζω η φλυαρία μου αυτή στο facebook να περιέχει και κάποια μικρή αξία ανάγνωσης ώστε να μεταφερθεί και στην ιστοσελίδα μου, ελπίζω πως ναι.

Η επίγνωση του χώρου μέσα στον οποίον κινούμαστε είναι μίας ζωτικής σημασίας όπως και ποιες δυνάμεις επενεργούν εκεί αλλά το σημαντικότερο είναι να έχουμε επίγνωση της δικής μας προσωπικής κατάστασις ώστε να μην ονειροβατούμε, να μην ακροβατούμε. Πολλές φορές μία υπερεκτίμηση των δυνάμεων μας ή του ταλέντου μας δημιουργεί εμπλοκές, αδιέξοδα και συνεπώς χάσιμο χρόνου. Αν και ρομαντικός εγώ σαν άτομο είμαι ιδιαίτερα ρεαλιστής ούτως ώστε κάθε ενέργεια μου να ανταποκρίνεται σε αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν πραγματικότητα σε συνδυασμό με χαμηλούς τόνους ειλικρίνεια και ταπεινοφροσύνη δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Κάθε έργο μας μοιάζει με την προσπάθεια ενός αθλητή ο οποίος προπονείται για να πετύχει ένα επόμενο ρεκόρ αυτό καταρρίπτεται σταδιακά και μέσα από έντονη προσπάθεια αν πηδάς ένα ύψος 2 μέτρων δεν πηγαίνεις αυτόματα στα 2.20 αλλά στα 2.05. Βήμα με βήμα κάθε εσωτερική ή εξωτερική εργασία επιτυγχάνεται μέσα από τον χρόνο, αν αυτό δεν θα γίνει τότε μια αναγκαία αυτό κρίση είναι απαραίτητη. Κάθε άνθρωπος διακρίνετε από συγκεκριμένα αναζητήστε τα με σοβαρότητα, εξερευνήστε τα δημιουργήστε.

Έχουμε όλοι εμείς διαμορφώσει, και με την δική μας προσωπική δράση στην δημιουργία μιας απάνθρωπης κοινωνίας και αυτό είναι απολύτως γνωστό και κατανοητό γιατί το ανήθικο Εγώ δεν μπορεί άλλο πια να κρυφτεί, ακόμα και οι καταπιεστές σήμερα έχουν γνώση της τέχνης τους και απομυζούν σαν βαμπίρ κυριολεκτικά και απροκάλυπτα. Για αυτό και σε μία τέτοια κοινωνία υπάρχει αυτές τις μέρες και ένας κορεσμός ευχών αποτέλεσμα της δυστυχίας και της αδυναμίας από τον καθένα μας στο να θελήσει να επιλύσει όλα αυτά τα διογκωμένα προβλήματα που αιμορραγούν τον συνάνθρωπό μας τον προηγούμενο χρόνο.

 Έτσι εγώ δεν θα ήθελα σαν ένας ιδιόμορφος και παράξενος άνθρωπος που είμαι επίσης να σας ευχηθώ, όπως κάνουν όλοι σήμερα υποκριτικά ή μη, αλλά να συνεχίζω να σας προτρέπω σε μία αναγκαία εσωτερική επανάσταση μέσα και μέσω του Φωτός της Αγάπης του Δημιουργού η οποία χαρίζετε σε όλους τους ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη. Μόνο μία τέτοια αλλαγή - μετατροπή θα μπορέσει να αποκαταστήσει μία ισορροπία μέσα στο σύστημά μας όσον αφορά την σκέψη, το συναίσθημα και την θέληση μας. Αυτός ο καθαρμός, αυτή η ουδετεροποίηση του Εγώ δημιουργεί σταδιακά μία εντελώς νέα προσωπικότητα,μία εντελώς νέα συνείδηση και εντελώς νέα οχήματα τα οποία ενεργούν κάτω από μιας άλλης φύσης ψυχικής ποιότητας που όχι μόνο ζει από το πνευματικό φως αλλά και το ακτινοβολεί παντού γύρω της. 

Έτσι το ατελές, το αποσπασματικό, το ψεύτικο, το μηδαμινό, η εκμετάλλευση, η βία, η σύγχυση και άλλα πολλά τέτοια αρνητικά πράγματα και καταστάσεις σταματούν να υφίστανται. Από την μία σταματάμε να προκαλούμε χάος και ακτινοβολούμε αγάπη και από την άλλη έχουμε καταφέρει και μία εσωτερική επανένωση με το πνεύμα μέσω της αναγεννημένης μας ψυχής και συνεπώς και το δικαίωμα της συμμετοχής μετά τον φυσικό μας θάνατο σε ένα ανώτερο πεδίο ζωής που σημαίνει και μία πλήρη απελευθέρωση.

Δεν το λέω με αρνητικότητα το αντίθετο, η ομορφιά στην γυναίκα ακτινοβολεί ανεξάρτητα από την ηλικία της, ούτε η ρυτίδες μπορούν να την κρύψουν ούτε οι πίκρες της ζωής.Για αυτό μην διστάζετε να την προβάλετε, γιατί ένας άνθρωπος που έχει ευγενική φύση και την διάκριση να δει μέσα στην ψυχή σας θα το κάνει και έτσι θα αναγνωρίσει αυτόν τον θησαυρό που κρύβετε και πιστέψτε με η μητέρα, η αδερφή, η αγαπημένη σύντροφος, η φίλη μας και οποιονδήποτε ρόλο και να έχει μία γυναίκα μέσα στην ζωή μας όχι μόνο μας είναι αμέτρητα απαραίτητη και σημαντική αλλά μπορεί να γίνει και ένα σκαλοπάτι για την εξέλιξή μας σαν άνθρωποι.

Για αυτό και στην εσωτερική επιστήμη δίνετε μία μεγάλη σημαντικότητα στην γυναίκα και τονίζετε κατά πολύ η παρούσα και η μελλοντική προσφορά της για τις κοσμικές αλλαγές που ήδη λαμβάνουν χώρα. Αφορμή για αυτό το σχόλιο ήταν το να βλέπω στην φωτογραφία φίλων στο προφίλ τους μία φωτογραφία τους που δείχνουν να είναι περίπου 30 χρονών και όσο βλέπεις μέσα στα άλμπουμ τους αυξάνει δραματικά Μην ζείτε στο παρελθόν μην μακιγιάρετε αυτό που είστε αλλά κάντε το εσωτερικά ομορφότερο, ευγενικότερο αυτή η απαραίτητη αναγέννηση της ψυχής είναι το ζητούμενο και η μεγάλη προσφορά του ανθρώπου στον συνάνθρωπο του, στον κόσμο και στον δημιουργό του.

Μέσα στην κάθε διαφορετική εποχή πολιτισμού υπάρχουν πάντοτε κάποιοι άνθρωποι που η εσωτερική τους εξέλιξη προηγείται των άλλων και έτσι σε ένα συγκεκριμένο χρόνο στην ζωή τους μία αποκάλυψη του Πνεύματος λαμβάνει χώρα μέσα τους.Έτσι πολύ σύντομα έρχονται σε επαφή και με άλλους ανθρώπους που βιώνουν μία τέτοια εμπειρία και σχηματίζουν μαζί μία ομάδα. Στην ουσία κάθε ένα από αυτά τα βήματα δεν γίνετε παρά και με την συμμετοχή πνευματικών βοηθών που καθοδηγούν ένα τέτοιο έργο. 

Αυτή η ανάπτυξη της ομάδας γίνετε όχι μόνον ατομικά αλλά και ομαδικά και ο βασικός σκοπός της είναι η δημιουργία μιας εστίας πυρός, ενός καθαγιασμένου τόπου εργασίας μέσα από τον οποίον οι ακτινοβολίες από το πρωταρχικό βασίλειο να μπορούν να εισχωρήσουν μέσα σε αυτό το εκ πεσμένο πεδίο ζωής και έτσι να διαχυθούν σε όλους όσους συνειδητά θελήσουν να αναληφθούν μέσα από μία τέτοια εσωτερική ανάπτυξη. Αυτή είναι και μία ανάλογη γέφυρα ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικούς κόσμους που καλυμμένα στις γραφές μας αναφέρετε σαν 'Κιβωτός' ή σαν μία 'Εστία Πυρός'. Όσο η δυναμική αυτής της ομάδας αναπτύσσετε τόσο και μεγαλύτερες δυνατότητες σωτηρίας παρουσιάζονται καθώς και μια ολοένα και μεγαλύτερη επίδραση επέρχεται αστρικά μέσα σε αυτό το πεδίο ζωής της ύλης. 

Αυτή αγαπητοί φίλοι είναι και στην ουσία και ο σκοπός μιας νέας σχολής μυστηρίων όχι μόνον να δείξει τον δρόμο της απελευθέρωσης από αυτήν την φύση του θανάτου αλλά και να ελκύσει και να μετασχηματίσει και όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και τροφές για μία τέτοια ανάπτυξη σε ένα διαφορετικό πλαίσιο ανάλογο με το επίπεδο του υποψηφίου, για αυτό και υπάρχει και μία διαβάθμιση επιπέδων, σταδίων μέσα σε μια τέτοια ομάδα, γιατί όπως και μας λέγετε στην αρχή θα χρειαστούμε γάλα για να μεγαλώσουμε και μετά στερεά τροφή και αυτά τα λόγια είναι πάλι μια καλυμμένη συμβολική των σταδίων που ένας υποψήφιος πρέπει βήμα με βήμα να ακολουθήσει, γιατί πριν να συμβούν όλες αυτές οι απαραίτητες δομικές αλλαγές μία προπαρασκευή σε όλα τα επίπεδα είναι αναγκαία και έτσι στο κάθε ανάλογο στάδιο διαφορετικές ενέργειες ακτινοβολούνται πάνω και μέσα σε ένα τέτοιο μαθητή που κάθε μία από αυτές περιέχει και μία διαφορετική σκοπιμότητα. Αν για παράδειγμα κάποιος νέος μαθητής συμμετείχε σε ένα τυπικό μιας πολύ δυνατότερης μορφής τότε αυτό θα μπορούσε να βλάψει ανεπανόρθωτα το σύστημά του γιατί οι δονήσεις που θα εκδηλωνόντουσαν δεν θα αντιστοιχούσαν δομικά με το σύστημά του. 

Πολλές φορές υποψήφιοι μέσα στα μυστήρια αυτά δεν γίνονται δεκτοί από το Πνεύμα και έτσι αυτή η αποκάλυψη δεν λαμβάνει χώρα, αυτό δεν γίνετε επειδή το Φως το αρνείται σε ένα τέτοιο άτομο αλλά γιατί δεν έχει επιτελέσει αυτός ο ίδιος όλες αυτές τις απαραίτητες εσωτερικές αναπτύξεις και έτσι δεν κατέχει το απαραίτητο 'δονητικό κλειδί' δεν έχει δηλαδή εναρμονίσει το σύστημά του με τις οδηγίες και την καθοδήγηση του Πυρός της Γνώσης. 

Η Πύλη αγαπητοί μου φίλοι είναι εκεί και μας περιμένει να εισέλθουμε δεν απομένει από εμάς παρά να χτυπήσουμε για να μας ανοικτή αλλά θα έχουμε από πριν πλύνει τα ιμάτια μας; Θα φέρουμε το σημάδι του Κυρίου πάνω στο μέτωπό μας; Το ελπίζω πως ναι.

Φίλοι μην μένετε στα λόγια των άλλων όσο ωραία ή σωστά και να σας φαίνονται αλλά προσπαθήστε να ανακαλύψετε το βαθύτερο κίνητρο και την σκοπιμότητα που υπάρχει από πίσω, επίσης μέσα από τον χρόνο να εξετάζετε την κίνηση της συμπεριφοράς ενός τέτοιου ατόμου και κατά πόσον ο λόγος του γίνετε πράξη. 

Αυτή η αναντιστοιχία είναι ένα χαρακτηριστικό των καιρών, αυτή η φανερή έλλειψη ψυχικής ποιότητα και αξιών ενδύετε συνήθως ένα ένδυμα αρνίου για να εκφράσει το βδελυρό της έργο απομακρυνθείτε από όλους αυτούς τους εκμεταλλευτές του 'πνεύματος' αμυνθείτε με σωστή διάκριση και θάρρος και αντισταθείτε γιατί είναι γνωστό το ότι φέρνουν και 'δώρα' που θαμπώνουν την κρίση μας. Να εξετάζετε τα πνεύματα.

Η έκφραση του έρωτα είναι η ποίηση
η μελωδία μιας παρατεταμένης ηδονής μέσα από χάδια και φιλιά
η κίνηση της μουσικής των πιο κρυφών μας ήχων
επιφωνήματα διάσπαρτα, ευδιάκριτα και υγρά
εκεί κανείς θνητός δεν θα μπορούσε να κρυφτεί
γιατί ο έρωτας και η ποίηση και η αγάπη
δεν είναι παρά μία αποκάλυψη
σε αυτήν ελπίζω να χαθώ και εγώ μια μέρα
μες την αέρινη ψυχή σου, μονάκριβη καρδιά μου.


Είναι η μουσική των πιο κρυφών σου ονείρων που θα σκορπίσω πάνω στο γυμνό σου σώμα
σαν ανοιξιάτικα ροδοπέταλα
ώστε να γίνουνε λέξεις
και οι λέξεις ποιήματα
και τα ποιήματα πύρινος λόγος και αγάπη
τι άλλο να ζητήσει
ένας θνητός δεν ξέρω


Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς για αυτά που έχεις διαβάσει και θεωρείς σημαντικά αλλά απείρως σημαντικότερο είναι να μιλάς για αυτά που έχεις ζήσει και βιώνεις καθημερινά

Όταν κατά λάθος ακούω συζητήσεις Ελλήνων πολιτικών στην τηλεόραση νοιώθω ότι δεν είναι μόνο θλιβερές αλλά και ψυχοφθόρες. Απομακρυνθείτε από όλα αυτά τα βαμπίρ και τον κόσμο τους, αντισταθείτε μέσα από την καθημερινότητά σας με αγάπη για τον συνάνθρωπο, ταπεινότητα, ειλικρίνεια, γενναιοδωρία, τιμιότητα, συμπόνια και όλα αυτά τα φωτεινά χαρίσματα της ψυχής. Θυμηθείτε ότι η πολιτεία σας δίνει το δικαίωμα της ψήφου αξιοποιήστε το σοφά και δράστε σαν αξιέπαινος πολίτης.
Γιατί έστω και ένας δυστυχισμένος άνθρωπος να υπάρχει δίπλα σας τότε αυτή η φτώχεια θα αντανακλάτε μέσα σας και γύρω σας.



Είναι αδιέξοδο το να μιλάς για την αγάπη όταν αυτήν δεν βρίσκετε μέσα στην καρδιά σου παρά εκφέρεται μόνο μέσα από το στόμα σου.

Κανε τον λόγο σου πράξη μέσα από απλά καθημερινά έργα.
Όχι στο απώτερο μέλλον αλλά εδώ και τώρα.


Καμία καθαρή ιδέα δεν έρχεται σε έναν άνθρωπο από μόνη της ή επειδή νομίζει ότι την δημιούργησε ο ίδιος, όλες αυτές οι θαυμαστές αποκαλύψεις δεν είναι παρά έργο του Πνεύματος και των βοηθών του, είναι η αγάπη, η χάρη και η θεραπεία που επιθυμεί ο Πατέρας για τα χαμένα παιδιά του, και για αυτό τον λόγο αυτή η Γνώση δεν ανήκει σε κανέναν, είναι άχρονη και μεταφέρεται παντού μέσα από τις εποχές του χρόνου.

Η απόλυτη αμαρτία ενός ανθρώπου είναι η άγνοια του Θεού και η επιλογή του να βαδίσει ενάντια σε Αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: