Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

J. Krishnamurti small tribute

 Lecture given by J. Krishnamurti in 1929 when he dissolved the Order of the Star of the East

 J. Krishnamurti small tribute
Κατά την διάρκεια των εφηβικών μου χρόνων ένας πολύ γλυκός και πικραμένος άνθρωπος μου κράτησε συντροφιά μέσα από τα βιβλία του, στην αρχή δημιουργώντας μου δεκάδες προβληματισμούς, αλλά στην συνέχεια χρόνο με το χρόνο φώτισε πολλές όψεις της πολυσύνθετης προσωπικότητάς μου δημιουργώντας μου ατελείωτες ζυμώσεις.

Ο Κρισναμούρτι με την αναλυτική του σκέψη που αγγίζει το βάθος της Βεδάντα καταφέρνει όντως να επεξηγήσει επακριβώς όλους αυτούς τους ατελείωτους μηχανισμούς και μιας διαμόρφωσης αιώνων που βασίζετε στην εξατομίκευση, στην χωριστικότητα που δημιουργεί πλάνη, έντονες επιθυμίες, σύγκρουση και πόνο.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για όλους εμάς, όμως κατά κανένα τρόπο ο Κρισναμούρτι δεν μας υποδεικνύει τον τρόπο μέσα από τον οποίο αυτές οι αλλαγές μπορούν να συμβούν και κάτω από ποιες δυνάμεις.

Δυστυχώς τα βιώματά του ειδικότερα αυτά της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας και η γνωστή σε όλους διαταραγμένη νοητικά ομάδα που τον ωθούσε και τον κατεύθυνε τότε που έφτανε μέχρι και την μαγεία του δημιούργησε όπως αυτό ήταν φυσικό πολλά ψυχολογικά τραύματα και μία τρομερή εσωτερική πίεση φτάνοντας τον σε εκείνο το πολύ σημαντικό σημείο της διάλυσης του τότε τάγματος.

Προδομένος από ανθρώπους που αισθανόταν μέχρι τότε σαν την οικογένεια του ακολούθησε έναν άλλον τελείως προσωπικό δρόμο και έτσι μέσα από τον χρόνο και τις εσωτερικές του διεργασίες συνέθεσε έναν τρόπο σκέψης καθάριο, απλό, διεισδυτικό τονίζοντας συνέχεια την μοναδικότητα της οδού για τον κάθε άνθρωπο και το πως ο κάθε ένας από εμάς μπορεί, πρέπει να γίνει το φως του εαυτού του.

Η μοναχικότητα του όμως δημιούργησε έναν τρόπο σκέψης που ενώ στα πρώτα στάδια της αναζήτησης μοιάζει αρκετός στην πορεία φτάνει σε ένα σημείο στασιμότητας γιατί ενώ το Εγώ του ατόμου κατανοεί και επιθυμεί να αλλάξει μέσα από όλην αυτήν την ευκρίνεια του νου αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί δομικά για τον απλούστερο λόγο του ότι οι απαραίτητες δυνάμεις για αυτό δεν ελκύονται μέσα στο σύστημά του.

Χρειάζεται, είναι απαραίτητη μια σχολή μυστηρίων για να συμβεί αυτό, μία εστία Πυρός, ένα σώμα Ζωντανών Ψυχών, ένας μετασχηματιστής νέων αστρικών και αιθερικών δυνάμεων που προέρχονται, πηγάζουν από ένα άλλο πεδίο ύπαρξης μιας άλλης πιο λεπτοφυούς και Πνευματικής φύσεως, που σαν μοναδικό
στόχο έχουν την ανάσυρση όλων αυτών των έκπτωτων ψυχών, για αυτό και μέσα από τον χρόνο και τον τόπο βλέπουμε όχι μόνο μία μαρτυρία του Πνεύματος αλλά και μια ουσιαστική μεθοδολογία που θα επιτρέψει στο να συμβούν όλες αυτές οι απαιτούμενες διεργασίες σωτηρίας.

Για αυτό αγαπητοί φίλοι υπάρχει μία κοινωνία ψυχών που ήδη βαδίζουν αυτόν τον δρόμο της απελευθέρωσης και κάθε αγνή ψυχή με την απαιτούμενη καθαρότητα καρδιάς όχι μόνο μπορεί να ενσωματωθεί αλλά και να γίνει συμμέτοχος όλου αυτού του ένδοξου έργου για την σωτηρία του κόσμου και της ανθρωπότητας.

Δεν είστε μόνοι σε αυτό το έργο, χτυπήστε και θα σας ανοιχθεί.

Για αυτό τονίζοντας την σημαντικότητα του έργου του θα αφιερώσω ένα μέρος από τον χρόνο μου παραθέτοντας μέρος από την σκέψη του όπως και να σας δώσω όποιο βιβλίο του θέλετε σε pdf στα Αγγλικά.

Απλά ζητήστε το στο soundzgreg@yahoo.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: