Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το σωματίδιο του Θεού ;


 Το σωματίδιο του Θεού ;

Ζούμε σε καιρούς μεγάλης παρανόησης, γι αυτό το λόγο λέγονται πολλά τα οποία όχι μόνο δεν ευσταθούν αλλά είναι και λίγο ύποπτα ως προς την κατασκευή τους.

Ο κόσμος ο οποίος ζούμε όπως και το σύμπαν το οποίο βλέπουμε δεν ήταν στο αρχικό σχέδιο της δημιουργίας αλλά δημιουργήθηκε σαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, μετά την τρομερή παραβατικότητα του πρωταρχικού ανθρώπου και την καταστροφή την οποία προκάλεσε.

Τότε ο Δημιουργός εξαιτίας της αγάπης που είχε για όλα τα παιδιά του, δεν τα άφησε να χαθούνε αλλά δημιούργησε αυτόν τον κόσμο και τον μετά την πτώση άνθρωπο, ώστε μέσα από μια μακρά χρονική εξελικτική πορεία να μπορέσει να ολοκληρωθεί ξανά σε αυτό το επίπεδο, συνειδητοποιώντας την αρχική καταγωγή του και έτσι εξαγνίζοντας τον σωματικό του φορέα να μπορέσει να ανέλθει εξελικτικά σε ένα υψηλότερο επίπεδο, δονητικά και σωματικά.

Έτσι βλέπουμε εμπρός μας μια φαινομενική αντίφαση, ενώ ο κόσμος μας δημιουργήθηκε από τον Θεό στην ουσία του, δεν είναι Θεϊκός.
Έτσι κάθε προσπάθεια της επιστήμης να εξήγηση τις δυνάμεις και τα συστατικά μέσα από τα οποία ο κόσμος μας δημιουργήθηκε, πάντοτε θα οδηγείτε σε ένα σημείο το οποίο θα ορίζει αυτόν το κατώτερο σύμπαν μόνον, και τίποτα άλλο.

Φυσικά κανείς δεν αρνείται την χρησιμότητα της γνώσης και της επιστήμης, όμως το να διαλογίζεται με δυνάμεις που δεν κατανοεί με την έννοια της ηθικής και λόγω της εύθραυστης συνείδησης που  περιβάλει τους επιστήμονες, αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους , όπως σας είναι γνωστό ότι η τεχνολογία σήμερα εξυπηρετεί ειδικότερα τους πλούσιους και τις βιομηχανίες όπλων μαζικής καταστροφής.

Έτσι ατυχώς βλέπω αναφορές ως προς το ότι βρήκαμε το σωματίδιο του Θεού και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Ο άνθρωπος όπως πάντα ματαιόδοξος και με έπαρση νομίζει ότι θα γίνει πανίσχυρος και θα μπορέσει να παίξει τον ρόλο του Θεού.

Για άλλη μια φορά είναι αχάριστος μην μπορώντας να κατανόηση όλα αυτά τα δώρα της δημιουργίας που μας περιβάλει και την χάρη που του έχει απονεμηθεί.

Το ουσιώδες δεν είναι η ατελείωτη ανάλωση μέσα στην ύλη αλλά το πως και με πιο τρόπο να μπορέσουμε την ξεπεράσουμε.
Βέβαια σε αυτό μόνον μια ανώτερη δύναμη από εμάς μπορεί να μας βοηθήσει

Ας ελπίσουμε ότι ψάχνοντας το απειροελάχιστο στην ύλη να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε κάποια γενόμενα ερωτήματα αλλά στην ουσία και αυτά να απαντηθούν δεν θα μας βοηθήσουν στο να φτάσουμε να γίνουμε πιο Πνευματικά όντα.

Μόνον μια αντιστροφή της πορείας μας μέσα στην ύλη και μια σοβαρή προσέγγιση του Πνεύματος θα μπορέσει να μας αλλάξει κυριολεκτικά σε έναν νέο άνθρωπο ο οποίος σε μια χρονική στιγμή  αυτής της πορείας δεν θα ανήκει σε αυτόν τον έκπτωτο κόσμο πια,  και έτσι μια νέα δημιουργική γνώση , λόγος και χαρίσματα θα είναι από κοινού αποκτημένα.

Ελπίζω να μην επαναληφθεί αυτό που μερικοί ευφάνταστοι μελετητές επαναλαμβάνουν σχετικά με τον μύθο της Ατλαντίδας και για το για πιο λόγο αυτή καταστράφηκε.

Ναι είμαι σίγουρος για την ύπαρξη του σωματιδίου του Θεού την βιώνω καθημερινά μέσω της Αγάπης και αυτό - αυτή βρίσκετε μέσα στην καρδιά μας, αναζητήστε το εκεί αγαπητοί φίλοι και θα νιώσετε και εσείς σύντομα μια ευλογία και ειρήνη που δεν προέρχονται από αυτόν τον κόσμο.

Ο άνθρωπος και ο κόσμος του είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί

2 σχόλια:

BrotherGee είπε...

Beautiful image, descriptive. ~ g

Gregory Papas είπε...

Thanks Gee, can you read the text ? google translations some times are not good :(